Kertas Kerja Perkhidmatan Menjahit Pakaian

Download Pelbagai Bahan untuk Guru di Sini

"SGO Web Pendidikan No.1 di Malaysia Rujukan Guru, Murid dan Ibu Bapa"

whatsapp sistem guru online sgoDapatkan Update SGO Melalui Whatsapp

telegram sistemguruonline

Kertas Kerja Perkhidmatan Menjahit Pakaian

Adakah anda sedang mencari Contoh Kertas Kerja Perkhidmatan Menjahit Pakaian ?Jika ya, ini bermakna anda berada di tempat yang betul. Kami akan bantu anda untuk menyiapkan satu kertas kerja terbaik untuk anda membuat pinjaman perniagaan, membuka cawangan perniagaan, dan pelbagai lagi tujuan sama ada untuk belajar atau untuk perniagaan sebenar.

Jadi, apa yang anda tunggu lagi, mari lihat Contoh Terbaik Kertas Kerja Perkhidmatan Menjahit Pakaian ini.

Penulisan Contoh Kertas Kerja Projek

Tujuan dan Pengenalan

Tujuan kertas kerja ini disediakan untuk mendapatkan pinjaman berjumlah RM10,000.00 di bawah Skim Intensif Usahawan Felda(SIUF) bagi membiayai pembelian mesin jahit, mesin jahit tepi, mesin jahit sulaman dan barangan berkaitan bagi menjalankan perniagaan jahitan pakaian di kawasan Felda Sungai kemahal.

Perniagaan berasaskan perkhidmatan jahitan init telah terbukti memberikan keuntungan lumayan kepada pengusaha di Malaysia dan lain-lain Negara di dunia pada masa ini. Ini berdasarkan kepesatan pertambahan kedai dan pusat perusahaan/perkhidmatan ini terutamanya di kawasan lembah Klang serta di Bandar-bandar utama di Negara ini. Adalah didapati, lambakan pesanan yang mereka terima sehingga menyebabkan pesanan pelanggan tidak dapat dipenuhi terutama menjelang musim perayaan.

Kebanyakan permintaan dan pesanan adalah daripada golongan wanita. Namun terdapat juga permintaan di kalangan kaum lelaki dan kanak-kanak. Terdapat juga permintaan untuk membaiki pakaian yang rosak dan mengubahsuai pakaian.

Bagi saya, promosi melalui mulut (referral) yang dicetuskan dari produk-produk yang berkualiti dan harga yang disenangi pelanggan adalah cara terbaik mendapat pasaran yang memberangsangkan.

Walaupun saya telah memulakan perniagaan jenis ini secara kecil-kecilan di rumah, saya amat memerlukan bantuan kewangan dalam bentuk pinjaman dan juga bimbingan dari pihak FELDA bagi memantapkan perniagaan saya. Saya optimis dan positif bahawa dengan strategi yang betul dan komitmen yang tinggi boleh mengembangkan perniagaan ini.

Potensi Pasaran

Bagi mereka yang mempunyai saiz badan yang besar, adalah sukar bagi mereka untuk membeli pakaian yang telah siap dipasaran. Oleh itu, perkhidmatan menjahit pakaian merupakan satu keperluan bagi mereka.

Golongan muda terutama wanita tidak mahu ketinggalan dengan fesyen terkini dan mereka akan menggunakan khidmat saya untuk menjahit kain dengan corak kegembiraan mereka mengikut fesyen yang mereka idamkan.

Pelanggan boleh memiliki pakaian mengikut ukuran sebenar badan mereka mengikut kesesuaian mereka.

Kebanyakkan pelanggan mengutamakan kualiti jahitan yang mana tidak terdapat pada pakaian yang telah siap pada harga mampu milik dipasaran.

Adalah menjadi trend sekarang, satu keluarga memakai pakaian dengan warna dan corak yang sama semasa sambutan Hari Raya. Dengan cara membeli kain pilihan mereka dan menggunakan khidmat tukang jahit adalah cara yang mudah bagi mereka.

Begitu juga dengan persatuan atau pertubuhan yang memerlukan pakaian yang seragam untuk sesuatu majlis akan  menyukarkan untuk membeli pakaian dengan warna dan corak yang sama dalam kuantiti yang banyak. Oleh itu, khidmat tukang jahit diperlukan.

Selain menjahit pakaian, khidmat menjahit/menampal pakaian yang koyak, mengubahsuai pakaian, menjahit langsir dan sebagainya diperlukan oleh masyarakat setempat.

Dapatkan “Kertas Kerja Perkhidmatan Menjahit Pakaian” disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Download : Link Download Kertas Kerja Perkhidmatan Menjahit

Nota : Anda akan dibawa ke website premium di tcerfiles.com. Download files ini disana secara percuma.

Dapatkan Lebih Banyak Contoh Kertas Kerja Projek Perniagaan Disini

Disini just copy paste je table.

 

telegram sistemguruonline

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here