Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Pegawai Ehwal Ekonomi di Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) Effective Sehingga 20 Oktober 2022

Pegawai Ehwal Ekonomi
Pegawai Ehwal Ekonomi

Terkini : Jawatan Kosong Pegawai Ehwal Ekonomi Di Suruhanjaya Koperasi Malaysia(SKM) l Permohonan Dibuka Sehingga 20 Oktober 2022. Sebuah suruhanjaya dibawah kerajaan baharu sahaja telah membuka peluang jawatan kosong. Bagi anda Warganegara Malaysia yang berkelayakan dialu-alukan untuk memohon dan mengisi kekosongan jawatan tersebut . Sila rujuk iklan dan syarat-syarat kelayakan permohonan.

Bagi anda yang belum mengetahui mengenai suruhanjaya yang membuka peluang kerjaya ini. Ia adalah satu entiti yang telahpun diperbadankan sejak 1 Januari tahun 2008. Sebelum itu, Suruhanjaya itu dikenali sebagai Jabatan Koperasi Malaysia (JPK). Objektif Suruhanjaya ini adalah jelas, iaitu untuk menggalakkan sektor koperasi bergerak dan mengukuh dengan menguatkan pengurusan kewangannya, secara progresif dan lain-lain. Kini, ia merupakan peluang keemasan kepada rakyat Malaysia apabila dibuka peluang kerjaya bersama.

Terkini : Jawatan Kosong Pegawai Ehwal Ekonomi Di Suruhanjaya Koperasi Malaysia(SKM) l Permohonan Dibuka Sehingga 20 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Untuk makluman bagi warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berminat dengan permohonan jawatan kosong ini. Anda perlulah mengikuti  syarat-syarat yang dipinta daripada pihak majikan. Sila rujuk iklan yang disediakan.

Berikut adalah merupakan jawatan kosong yang terkini dibuka oleh pihak majikan untuk permohonan :

Jawatan : Pegawai Ehwal Ekonomi E41

Taraf jawatan : Kontrak

Sektor : Kerajaan

Bilakah Tawaran Jawatan Kosong Ini Dibuka Dan Ditutup ?

Untuk makluman warganegara Malaysia, permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan ini telah dibuka dan anda perlulah membuat permohonan dengan segera. Dan permohonan jawatan kosong ini akan ditutup pada tarikh 20 Oktober 2022 bersamaan pada hari Khamis.

Apakah Syarat Bagi Kelayakan Permohonan Jawatan?

3b10c284 1c94 4668 8f62 25f3b08c011b 1
Pegawai Ehwal Ekonomi

Syarat kelayakan yang diberikan adalah syarat kelayakan secara umum bagi membantu anda mengambil peluang kekosongan jawatan ini. Anda hendaklah memenuhi syarat-syarat kelayakan tersebut seperti yang dipinta. Sila rujuk syarat di bawah:

  1. Hendaklah warganegara Malaysia
  2. Berumur tidak kurang dari umur 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan yang telah ditawarkan
  3. Anda perlulah memiliki kelulusan atau kelayakan tertentu dalam bidang yang telah pun ditawarkan
  4. Anda perlulah memiliki kemahiran atau pengalaman yang tertentu dalam bidang yang ditawarkan

Kepada anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong, anda boleh merujuk cara permohonan jawatan kosong dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Suruhanjaya Koperasi Malaysia(SKM) Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong kini boleh dimohon segera secara atas talian(online) sahaja. Permohonan juga perlulah dibuat sebelum tarikh tutup iaitu pada 20 Oktober 2022. Bagi anda yang  berminat untuk membuat permohonan, anda boleh merujuk terlebih dahulu iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan jawatan kosong yang ditawarkan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Permohonan boleh dibuat segera sebelum tarikh tutup permohonan, untuk membuat permohonan anda boleh merujuk cara-cara permohonan dibawah.

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong

Untuk pengetahuan para pemohon, cara permohonan ini boleh dilakukan secara atas talian/online sahaja. Bagi anda yang berkelayakan dalam bidang ini dan berminat dengan tawaran jawatan ini, sila ikuti langkah-langkah yang telah disediakan seperti berikut:

  1. Anda boleh memohon secara online dengan melalui portal permohonan kerja SKM di : https://www.skm.gov.my/index.php/my/perkhidmatan/kerjaya-di-skm
  2. Untuk membuat permohonan ini anda hendaklah daftar masuk (login). Jika sekiranya anda masih belum mendaftar sebagai pencari kerja, maka anda hendaklah daftar terlebih dahulu.
  3. Sila pastikan borang permohonan anda telahpun dilengkapi dengan maklumat-maklumat yang betul dan juga ia mengikuti syarat yang telah diberikan sebelum menghantar permohonan.
  4. Borang permohonan anda hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum atau pada tarikh tutup 20 Oktober 2022 pada hari Khamis. Selepas dari tarikh yang telah diberikan ini permohonan anda tidak akan lagi diterima.
  5. Seandainya anda tidak menerima sebarang maklum balas permohonan anda dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Maka permohonan anda dianggap tidak berjaya.

Peluang Keemasan Bekerja Di Bawah Sektor Kerajaan Malaysia

Semoga hasil usaha anda dalam membuat permohonan ini direzekikan kejayaan. Diharapkan juga agar segala perkongsian dan maklumat mengenai jawatan kosong  ini dapat memberikan manfaat buat para pencari kerja dan yang berkelayakan mengisi kekosongan jawatan itu . Jangan lupa kongsikan iklan jawatan kosong ini kepada rakan-rakan dan group-group whatsapp. Sila layari  laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan pelbagai maklumat yang bermanfaat.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati