Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri

himpunan Resepi Biskut Raya
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 12

Himpunan resepi biskut raya sudah semestinya menjadi tumpuan, lebih-lebih lagi apabila hari raya hampir tiba. Biskut raya juga tentunya datang dengan pelbagai variasi yang menarik minat orang ramai untuk mencubanya.

Kini, anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mencari satu per satu resepi biskut raya kerana kami telah pun menghimpunkan 10 resepi biskut raya viral untuk anda mencubanya. Pastikan raya anda kali ini lebih meriah dengan kepelbagaian aneka biskut raya.

Senarai Resepi Biskut Raya Viral

1. Resepi Biskut Mama Carey

Resepi Biskut Mama Carey
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 13

Biskut Mama Carey adalah merupakan biskut yang sinonim dengan bentuk hati. Biskut ini kebiasaannya dibuat dengan acuan tepung yang dibentuk dengan bentuk hati serta di atasnya terdapat salutan coklat putih. Di atasnya juga terdapat corak yang mewarnai biskut tersebut.

Bagi anda yang ingin mencuba buat biskut Mama Carey, di sini kami menyediakan himpunan resepi biskut raya Mama Carey. Anda boleh terus klik pautan di bawah :

2. Resepi Popia Kacang

Resepi Popia Kacang
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 14

Resepi popia kacang merupakan resepi yang sangat mudah untuk dibuat sempena hari raya Aidilfitri. Popia kacang hanya memerlukan beberapa bahan sahaja untuk penyediaannya. Popia kacang juga merupakan sejenis makanan yang digemari ramai kerana ianya seperti ala-ala ‘kuih batang buruk’.

Bagi anda yang ingin mencuba buat Popia Kacang, kami juga menyediakan himpunan resepi biskut raya iaitu popia Kacang. Anda boleh terus klik pautan di bawah :

3. Resepi Biskut Famous Amos

Resepi Biskut Famous Amos
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 15

Pasti ada pelbagai versi yang boleh dicuba untuk resepi biskut Famous Amos. Resepi biskut coklat bercip Famous Amos sangat sedap dan rangup. Pada masa kini, sudah tentu sangat mudah untuk anda membuat biskut ini kerana terlalu banyak resepi biskut coklat cip yang sama seperti resepi biskut Famous Amos

Bagi anda yang ingin mencuba buat biskut Famous Amos, kami menyediakan resepi ini dalam himpunan resepi biskut raya. Anda boleh terus klik pautan di bawah :

4. Resepi Biskut Almond

Resepi Biskut Almond
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 16

Biskut Almond merupakan biskut yang bahan utamanya sudah tentu adalah kacang almond yang rasanya mampu memikat hati pemakannya. Resepi biskut Almond tidak hanya tertumpu kepada biskut Almond London sahaja, bahkan banyak lagi resepi biskut Almond yang kami kongsikan.

Bagi anda yang ingin mencuba resepi biskut Almond, anda boleh rujuk pautan himpunan resepi biskut raya yang kami sediakan di bawah :

5. Resepi Biskut Arab

Resepi Biskut Arab
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 17

Tahukah anda bahawa resepi biskut arab ini adalah salah satu resepi yang mudah untuk dibuat? Rugi kalau anda tidak mencubanya lebih-lebih lagi untuk dijadikan aneka biskut raya yang bakal menjelma nanti. Biskut arab atau lebih dikenali dengan biskut suji mempunyai rasa manis yang sangat sedap dan cair di mulut. Oleh sebab itulah biskut arab ini lebih digemari ramai.

Bagi anda yang ingin mencuba resepi biskut Arab, anda boleh rujuk pautan himpunan resepi biskut raya yang kami sediakan di bawah :

6. Resepi Biskut Semperit

Resepi Biskut Semperit
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 18

Siapa yang tidak tahu tentang biskut klasik ini bahkan ianya juga sudah menjadi satu resepi turun temurun sejak dulu lagi. Biskut Semperit juga merupakan biskut raya yang diminati ramai tidak kira tua atau muda. Yang lebih menarik, biskut tersebut kini datang pelbagai jenis seperti biskut Semperit Coklat.

Oleh yang demikian, Bagi anda yang ingin mencuba resepi biskut Semperit, anda boleh rujuk pautan himpunan resepi biskut raya yang kami sediakan di bawah :

7. Resepi Biskut Makmur

Resepi Biskut Makmur
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 19

Biskut Makmur merupakan sejenis kuih kering ini berbentuk bebola agak bulat diperbuat dari ramuan tepung gandum, telur, minyak sapi atau butter dan mempunyai berintikan kacang tanah bergoreng, atau badam dan sebagainya di dalamnya.

Bagi anda yang ingin mencuba resepi biskut Makmur, anda boleh rujuk pautan himpunan resepi biskut raya yang kami sediakan di bawah :

8. Resepi Biskut Mazola

Resepi Biskut Mazola
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 20

Biskut Mazola atau boleh juga dikenali dengan biskut kacang klasik ini mempunyai rasa yang digemari ramai. Resepi ini juga merupakan resepi yang sangat mudah untuk di jadikan juadah hari raya kerana bahan dan cara penyediaannya tidak terlalu rumit.

Bagi anda yang ingin mencuba buat biskut Mazola di sini kami menyediakan himpunan resepi biskut raya Mazola. Anda boleh terus klik pautan di bawah :

9. Resepi Biskut Gajus

Resepi Biskut Gajus
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 21

Biskut gajus merupakan biskut campuran kacang gajus yang telah dicincang dengan beberapa bahan utama lain seperti tepung, mentega, gula dan telur. Resepi biskut gajus ini juga datang dengan pelbagai variasi yang menarik. Oleh sebab itulah ramai yang masih mecari resepi biskut tersebut.

Bagi anda yang ingin mencuba resepi biskut Gajus, anda boleh rujuk pautan himpunan resepi biskut raya yang kami sediakan di bawah :

10. Resepi Biskut Cornflakes

Resepi Biskut Cornflakes
Himpunan Resepi Biskut Raya Viral untuk Hari Raya Aidilfitri 22

Resepi biskut Cornflakes merupakan resepi yang cukup terkenal apabila hari raya bakal menjelma. Resepi ini dicari-cari kerana rasanya yang begitu sedap. Tambahan pula, resepi biskut cornflakes merupakan resepi yang paling mudah untuk anda membuatnya sendiri.

Bagi anda yang ingin mencuba resepi biskut Gajus, anda boleh rujuk pautan himpunan resepi biskut raya yang kami sediakan di bawah :

Soalan FAQs Berkenaan Himpunan Resepi Biskut Raya

Bagaimana cara buat biskut?

Cara buat biskut adalah dengan mengikuti setiap langkah dan bahan di dalam resepi yang telah diberikan

Apakah biskut yang terbaik untuk hari raya?

Biskut yang terbaik untuk hari raya ialah biskut Almond kerana ianya terkenal setiap kali hari raya dan cara penyediaannya cukup mudah.

Dimana boleh beli biskut raya?

Anda boleh mendapatkan biskut raya di mana-mana kedai atau pasaraya yang berhampiran. Anda juga boleh mendapatkan biskut raya di kedai atas talian seperti Shopee, Instagram, dan Lazada

Bagaimana cara untuk biskut tidak masuk angin?

Pastikan biskut disejukkan terlebih dahulu. Kemudian masukkan ke dalam bekas kedap udara. bekas tersebut mestilah disimpan di tempat yang kering dan sejuk.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Irdina Auni
Irdina Auni
"Hidup Ini Random"

Anda Mungkin Meminati