Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong UiTM Disember 2022 Gaji Bermula RM3,070 hingga RM14,587.54

Jawatan Kosong UiTM Disember 2022 Gaji Bermula RM3,070 hingga RM14,587.544

Jawatan Kosong UiTM Disember 2022 Gaji Bermula RM3,070 hingga RM14,587.544. Berita terbaru buat seluruh rakyat Malaysia. UiTM di cawangan Sarawak kini menawarkan pengisian kekosongan jawatan bagi seluruh rakyat Malaysia. Permohonan sekarang boleh dimohon di laman portal rasmi jawatan kosong UiTM yang tersedia (sila rujuk link yang disediakan). Peluang keemasan kepada mereka yang benar-benar berminat untuk menjadi pendidik.

Menjadi pendidik adalah merupakan satu pekerjaan yang sangat murni dan mulia. Kerna ia pekerjaan yang mendidik generasi-generasi yang bakal ke hadapan selepas kita yang mungkin akan ada dikalangan mereka yang menjadi pemimpin, orang terhormat, tokoh, dan lain-lain gelaran yang kebanyakkannya mereka tak lari dari dunia yang bermula dari satu perkataan ini iaitu “pendidikan”. Oleh demikian itu, inilah peluang keemasan bagi anda yang ingin membina sebuah kerjaya bersama universiti pendidikan ini iaitu UiTM. Rebutlah peluang keemasan ini secepat yang mungkin sebelum tiba tarikh tutup permohonan.

Bagi anda yang berminat untuk mengikuti perkembangan semasa mengenai jawatan kosong di Malaysia, sila ikuti telegram “Permohonan Kerja” yang merupakan saluran pantas info kerja dan akan kami update dari semasa ke semasa dengan menekan link yang disediakan dibawah:

Info Terkini Permohonan Kerja Malaysia 

Jawatan Kosong UiTM Disember 2022 Gaji Bermula RM3,070 hingga RM14,587.544

Maklumat Ringkas Tentang UiTM:

 • UiTM adalah nama singkatan kepada Universiti Insititut Teknologi Mara yang merupakan sebuah institusi pendidikan dan profesional yang disegani dalam institusi pendidikan kerana berfungsi sebagai pusat penyebaran dan pertambahan ilmu dikalangan penuntut rakyat Malaysia. UiTM melalui pelbagai perkembangan sejarah bermula dari sekecil-kecil nama iaitu Dewan Latehan RIDA yang mula beroperasi pada bulan November 1956 dan telah melangsungkan majlis konvokesyennya yang pertama dan telah menyaksikan seramai 50 orang graduan dianugerahkan sijil oleh Y.A.B. Tun Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia ketika itu.
 • Kemudian bertukar nama kepada Maktab MARA pada bulan Jun 1965, lalu Pada 14 Oktober 1967, batu asas bagi pembinaan kampus telah diletakkan oleh Y.A.B. Tun Abdul Razak dan dengan itu, nama Maktab MARA secara rasminya ditukar kepada Institut Teknologi MARA dan disediakan serta dinaiktarafkan dengan pelbagai perkara dari sudut pendidikan.
 • Dan lalu pada 26 Ogos 1999, Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Malaysia pada waktu itu, Dato’ Seri Dr. Mahathir Mohamad telah mengumumkan pertukaran nama ITM kepada Universiti Teknologi MARA (UiTM). Aspirasi UiTM adalah untuk menjadi sebuah pusat pengajian tinggi bertaraf dunia serta menjadi universiti terbaik. Justeru itu, UiTM telah mendapat pengiktirafan ISO 9001:2000 pada 5 Ogos 2004 dan menjadi universiti pertama di dunia yang mendapat pensijilan keseluruhan yang meliputi pengurusan korporat, perkhidmatan sokongan, pengajaran dan pembelajaran.

Untuk mengenali lebih lanjut mengenai sejarah UiTM, anda boleh layari ke halaman website rasminya di meneka link yang telah kami sediakan di sini Laman Portal Rasmi Universiti Institut Teknologi Mara (UiTM).

Permohonan Jawatan Kosong Di UiTM Disember 2022 | Gaji Bermula RM3,070 hingga RM14,587.54

Apakah Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Untuk pemberitahuan, untuk para pemohon jawatan yang ditawarkan di Universiti Insititut Teknologi Mara (UiTM) yang kini mempunyai kekosongan 4 jenis jawatan. Permohonan Jawatan kosong yang boleh dibuat permohonan dengan mengikuti kelayakan yanh diminta. Kekosongan jawatan perlu diisi segera dengan mengikut dan cukup syarat kelayakan permohonan.

 1. PENSYARAH UiTM (GRED DM45)
  • Taraf: Kontrak
  • Gaji: RM3,070 – RM11,095
 2. PENSYARAH KANAN (GRED DM51)
  • Taraf: Kontrak
  • Gaji: RM5,855 – RM12,445
 3. PROFESOR MADYA (GRED DM53)
  • Taraf: Kontrak
  • Gaji: RM6,162 – RM13, 235
 4. PROFESOR (GRED KHAS C)
  • Taraf: Kontrak
  • Gaji: RM7,190 – RM14,587.54
69F39645 3178 4C0D 9984 1C2273E7EE4A
Jawatan Kosong UiTM

Makluman tambahan : bagi anda yang terlepas pandang atau yang ingin mengetahui info jawatan kosong kerja kerajaan atau swasta yang terkini, anda boleh layari beberapa laman web link yang telah kami sediakan di bawah:

Bagi anda yang mungkin ingin mengetahui rahsia bagaimana lulus temuduga sama ada kerajaan atau swasta, kami sediakan kepada anda laman portal link mengenai tips rahsia lulus jawatan kosong yang dikongsikan oleh seorang pemuda di facebooknya berdasarkan pengalaman beliau berjaya lulus 2 jawatan kosong SPA & SPP semasa sesi temuduga.

Tanpa Kabel, Lelaki Ini Kongsi Tips Rahsia Beliau Lulus 2 Temuduga Jawatan SPA & SPP

Permohonan Jawatan Kosong Di UiTM Disember 2022 | Gaji Bermula RM3,070 hingga RM14,587.54

Apakah Syarat Kelayakan Semasa Memohon?

Bagi anda yang berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai jawatan kosong yang ditawarkan, anda boleh lihat beberapa syarat kelayakan yang ditawarkan. Untuk makluman anda, sila pastikan segala syarat kelayakan yang diminta oleh majikan, di penuhi dengan baik agar anda tidak terlepas peluang bagi mengisi permohonan jawatan kosong yang ditawarkan ini.

 1. Pemohon merupakan dan mestilah warganegara Malaysia;
 2. Pemohon mestilah juga dan hendaklah mereka yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik yang setaraf dan padan dengan jawatan.
 4. Pemohon merupakan seorang yang mempunyai motivasi tinggi serta berorientasikan hasil cemerlang dengan memberikan fokus pada keselamatan dan kualiti.
 5.  
 6. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarat-syarat kelayakan akademik boleh dilihat di hebahan rasmi kekosongan jawatan yang disediakan.

Syarat-syarat Kelayakan Akademik Hebahan Rasmi Kekosongan Jawatan UiTM

Bagaimanakah Cara Untuk Buat Permohonan?

Kepada mereka yang berminat serta telah memenuhi syarat-syarat kelayakan yang telah ditetapkan oleh majikan, permohonan bagi jawatan kosong yang ditawarkan ini boleh dibuat seperti mana yang dimaklumkan oleh pihak majikan.

Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA (BORANG PERJAWATAN UiTM 76/13 (III) Pindaan 8/2007 yang boleh didapati sendiri di Bahagian Pentadbiran UiTM Cawangan Sarawak atau boleh juga diperolehi dengan memuat turun borang permohonan dari https://drive.google.com/…/1zgyhyLlX2wbxhmyQ4wljbqk7blC…
ataupun anda boleh ke halaman rasmi facebook UiTM untuk dapatkan borang dan maklumat cara permohonan.

Sila tekan link yang diberikan di sini Halaman Facebook Rasmi UiTM.

Bilakah Tarikh Dibuk Dan Ditutup Permohonan Jawatan Yang Ditawarkan?

Untuk makluman anda, permohonan bagi jawatan kosong yang ditawarkan ia dibuka sekarang dan perlu segera mengisi permohonan kekosongan jawatan itu sebelum tarikh tutup penyertaan seperti yang diiklankan iaitu 23 Disember 2022, Jumaat. Sebarang kelewatan permohonan yang dihantar oleh calon akan ditolak secara langsung dan hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga.

“Semoga Dengan Usaha Dan Doa Para Calon Untuk Memohon Dikurniakan Rezeki Oleh Allah”

Jom layari laman rasmi telegram Sistem Guru Online Untuk dapatkan info dan maklumat terkini dengan pantas

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati