Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Sukarelawan Malaysia Effective Tahun 2022 dan Kelayakan Minima SPM Layak Memohon

Jabatan Sukarelawan Malaysia

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Sukarelawan Malaysia Tahun 2022 | Kelayakan Minima SPM / Gaji Ditawarkan RM 1,600 | Mohon Jawatan Segera! Maklumat terkini peluang pekerjaan permohonan jawatan kosong buat semua rakyat Malaysia. Jabatan Sukarelawan kini telah membuka peluang buat seluruh warganegara Malaysia untuk memohon peluang jawatan kosong seperti yang telah disediakan.

Untuk makluman pembaca, Jabatan Sukarelawan Malaysia atau lebih dikenali sebagai RELA merupakan sebuah pertubuhan di bawah kerajaan yang telahpun dibina sejak tahun 1972 dan sehingga kini telah menjadi satu pertubuhan kerajaan yang sangat dikenali sebagai salah satu anggota keselamatan bagi rakyat seluruh rakyat Malaysia.

Kini Jabatan Sukarelawan Malaysia ataupun RELA telah membuka satu peluang keemasan buat seluruh warga Malaysia yang mempunyai syarat kelayakan yang cukup terutama bagi anak muda yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun untuk mengambil peluang mendapatkan pekerjaan jawatan kosong tersebut dengan gaji begitu menarik yang telah ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk mengetahui maklumat pekerjaan tersebut, sila rujuk info yang telah disediakan.

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Sukarelawan Malaysia Tahun 2022 | Kelayakan Minima SPM / Gaji Ditawarkan RM 1,600 | Mohon Jawatan Segera!

Apakah Permohonan Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh JABATAN SUKARELAWAN MALAYSIA Tahun 2022?

Peluang untuk mengisi kekosongan jawatan yang telah disediakan amatlah menarik dan perlu diisi dengan segera secepat yang mungkin. Berikut adalah jawatan yang telah disediakan oleh RELA bagi calon-calon yang berkelayakan memiliki Ijazah, Diploma, SPM atau Kelayakan Profesional yang telah diiktiraf amat-amatlah di pelawa untuk mengisi permohonan kekosongan jawatan di atas. (Anda disarankan supaya terlebih dahulu merujuk iklan dan syarat kelayakan sebelum mengisi kekosongan jawatan)

Maklumat Jawatan

Jawatan:

 • PERSONEL MYSTEP

Gaji Sebulan:

Untuk makluman bagi calon-calon yang memohon jawatan ini. Anda disediakan peluang dan kebaikkan yang begitu banyak dengan jawatan di atas. Antara kebaikkan yang anda akan dapat apabila memohon jawatan ini adalah cuti tahunan yang disediakan. Selain itu juga, anda juga disediakan kemudahan cuti rehat, cuti sakit dan perlindungan sosial seperti caruman KWSP dan PERKESO. Ini tidak lain adalah untuk memberikan keselesaan dan kemudahan kepada anda untuk bekerja.

Tempoh pekerjaan:

 • Satu tahun kontrak

Dengan satu tahun kontrak ini dan gaji yang lumayan yang telah ditawarkan memberikan peluang yang lebih cerah kepada anda dalam memohon jawatan kosong di atas kerana Jabatan Sukarelawan Malaysia menyediakan peluang kebaikkan kenaikkan pangkat kepada calon-calon yang memohon. Jadi, rebutlah peluang ini secepat yang mungkin!

Bilakah Tarikh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Tarikh permohonan ini dibuka pada 1 Desember 2022 dan anda perlu segera membuat permohonan. Permohonan jawatan ini dibuka sekarang dan akan ditutup pada 10 Desember 2022.

Apakah Syarat Kelayakan Calon-calon Dalam Memohon Jawatan?

Bagi calon-calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di atas. Anda perlulah memiliki syarat-syarat yang layak dan cukup lengkap dalam menghantar permohonan anda. Anda hanya perlulah memiliki

 • Ijazah
 • Diploma
 • Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) ataupun anda memiliki Kelayakan Professional yang diiktiraf

sekiranya anda telah memiliki syarat-syarat kelayakan seperti yang telah diberikan, maka anda perlulah segera membuat permohonan jawatan kosong ini.

Selain daripada syarat kelayakan yang anda miliki, anda juga disarankan agar memiliki ciri-ciri yang dikehendaki oleh Jabatan Sukarelawan Malaysia iaitu

 • Anda perlulah berintegriti
 • Seorang yang bertanggungjawab
 • Seorang yang amanah dalam pekerjaan

Apakah Kemahiran Yang Di Perlukan Bagi Memohon Jawatan Kosong Ini?

Kemahiran yang di perlukan oleh Jabatan Sukeralawan Malaysia untuk calon-calon yang memohon jawatan ini perlu di beri perhatian. Jika anda memiliki kemahiran-kemahiran seperti yang diinginkan. Maka, segeralah membuat permohonan ini! Kemahiran yang diperlukan adalah seperti berikut:-

 • Anda perlulah mempunyai kemahiran dalam menggunakan Microsoft Office.
 • Anda seorang yang mahir dalam fotografi.
 • Anda juga perlulah mempunyai kemahiran dalam menyunting video dan membuat video koperat.
 • Anda perlulah memiliki tubuh badan yang sihat dan
 • Bertanggungjawab dalam melakukan tugas-tugas dalam pentadbiran, unit media di Pejabat RELA.

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Sukarelawan Malaysia Tahun 2022

Bagaimanakah Cara Membuat Permohonan?

Permohonan boleh dibuat dengan mengikuti iklan rasmi jawatan kosong dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

 1. Bagi calon yang ingin membuat perrmohonan jawatan kosong ini boleh membuatnya secara online tanpa perlu secara fizikal dan untuk pendaftaran bagi permohonan jawatan kosong ini adalah percuma.
 2. Bagi calon-calon yang baru kali pertama membuat permohonan ini, perlulah terlebih dahulu mendaftarkan diri sebelum mengisi maklumat–maklumat yang terdapat di dalam sistem.
 3. Calon juga dikehendaki supaya memperbaharui maklumat-maklumat terkini seperti yang diperlukan sistem dan hanya calon yang layak sahaja akan menerima panggilan temuduga oleh Jabatan Sukarelawan Malaysia.

Semoga dengan hasil usaha calon-calon dalam membuat permohonan jawatan kosong ini direzekikan kejayaan oleh Allah.

Jangan lupa ikuti Sistem Guru Online di telegram untuk mengetahui maklumat-maklumat dan info-info yang lebih banyak dan bermanfaat:

https://t.me/officialpermohonankerja

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati