Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Pendidik Taska Genius Perpaduan S29 Besar-Besaran Effective November 2022

Pendidik Taska
Pendidik Taska

Pengambilan Jawatan Pendidik Taska Genius Perpaduan S29 Besar-Besaran Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 30 November 2022. Makluman terbaru Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN)  telah membuka  jawatan kosong Guru Taska kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong yang tersedia. Peluang kepada mereka yang berminat untuk menjadi pendidik.

Peluang kerjaya di JPNIN ini merupakan satu peluang keemasan yang patut direbut oleh rakyat Malaysia kini. Ini adalah kerana JPNIN merupakan jabatan yang cakna hal ehwal kebajikan masyarakat yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi perhatian dari segi bantuan serta memastikan pendidikan anak-anak yang penting kepada pelbagai bangsa dan kaum dalam komuniti Malaysia. Ia juga yang merupakan jabatan yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat khidmat masyarakat pelbagai kaum dan bangsa di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!

Pengambilan Jawatan Pendidik Taska Genius Perpaduan S29 Besar-Besaran Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 30 November 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan di Pendidik Taska?

Untuk makluman, kepada para pemohon jawatan yang ditawarkan di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) mempunyai kekosong 2 jenis jawatan. Permohonan Jawatan kosong yang boleh dibuat permohonan dengan mengikuti kelayakan yanh diminta.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Pendidik Taska Genius Perpaduan S29
 • Pembantu Pembangunan Masyarakat S19

Sektor: Kerajaan

Taraf : Kontrak / Tetap

Pemberitahuan kepada semua,jawatan kosong yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan dari pihak pengiklan kerja kosong. Bagi segala kekosongan dan sebarang perubahan adalah berdasarkan perubahan rasmi daripada pihak majikan .

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 30 November 2022.

Kepada para calon,permohonan boleh dibuat secara secara manual dan untuk permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Calon mestilah warganegara Malaysia;
 2.  Calon juga hendaklah mereka yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Mempunyai kelayakan akademik yang setaraf dan padan dengan jawatan.

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Jawatan kosong bulan November 2022:

Permohonan Jawatan Kosong Pendidik Taska Genius Perpaduan S29 Dan Pembantu Pembangunan Masyarakat S19 Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 30 November 2022.

Kepada calon yang berminat, calon boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak JPNIN.  Anda boleh merujuk makluman dari pihak tersebut  dibawah berkenaan iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan:

IKLAN JAWATAN KOSONG PENDIDIK TASKA GENIUS PERPADUAN S29

IKLAN JAWATAN KOSONG PEMBANTU PEMBANGUNAN MASYARAKAT S19

Makluman tambahan kepada calon bagi permohonan, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan

b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Pendidik Taska Genius Perpaduan S29 dan Pembantu Pembangunan Masyarakat S19  di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak majikan sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 30 November 2022. Calon diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di JPNIN

Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi BORANG PERAKUAN PELANTIKAN PEGAWAI KONTRAK JABATAN PERPADUAN NEGARA DAN INTEGRASI NASIONAL, KEMENTERIAN PERPADUAN NEGARA yang boleh didapati di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Negeri Selangor atau memuat turun borang di https://www.jpnin.gov.my.

BORANG PERMOHONAN JAWATAN – BORANG PERAKUAN PELANTIKAN PEGAWAI KONTRAK JABATAN PERPADUAN NEGARA DAN INTEGRASI NASIONAL

Manakala,bagi permohonan daripada Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan 17 Bab ‘A’ Lantikan Dan Kenaikan Pangkat 2005.

Borang Permohonan lengkap hendaklah disertakan:
 • gambar terkini (berukuran passport),
 • salinan Mykad,
 • salinan Sijil Kelahiran,
 • salinan Sijil Berhenti Sekolah,
 • salinan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM),
 • salinan Sijil Digital Vaksinasi Covid -19
 • serta dokumen-dokumen sokongan yang mana berkaitan.
Borang permohonan perlu dihantar ke alamat seperti berikut:

PENGARAH

JABATAN PERPADUAN NEGARA DAN INTEGRASI NASIONAL

NEGERI SELANGOR

TINGKAT 9, WISMA PKPS

PERSIARAN PERBANDARAN, SEKSYEN 14

40517 SHAH ALAM

PERINGATAN : TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 30 November 2022 (Rabu)

Ikuti update semasa jawatan kosong di seluruh Malaysia, anda boleh follow Telegram kerjaya disini : https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati