Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Kerja Raya (JKR) Effective November 2022

Jabatan Kerja Raya
Jabatan Kerja Raya

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Kerja Raya (JKR) Ambilan November 2022 | Mohon Segera .Info terkini tawaran jawatan kosong yang telah dibuka kepada seluruh rakyat Malaysia bagi tahun 2022. Permohonan jawatan kosong boleh dimohon dengan segera dan hendaklah diikuti dengan iklan daripada pihak JKR.

Peluang kerjaya ini dibuka pada calon yang berminat untuk memulakan pekerjaan dibawah sektor kerajaan dibawah jabatan rasmi. Ini merupakan peluang keemasan pada mereka yang sedang mengintai peluang untuk masuk sebagai kakitangan kerajaan bagi mengisi kekosongan. Peluang ini harus direbut oleh mereka yang berminat berkerja dan memulakan kerjaya sebagai penjawata awam yang bertanggungjawab.

Jadi diminta calon yang ingin mengetahui dan membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan kosong di Jabatan Kerja Raya (JKR) calon boleh ikutti makluman iklan yang kami sediakan berkenaan dengan jawatan yang dibuka di bawah.

Sertai telegram kerjaya yang kami update dari semasa ke semasa dan terbaru:

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Kerja Raya (JKR) Ambilan November 2022 | Mohon Segera 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Peluang kerjaya yang telah dibuka adalah boleh diisi permohonan melalui apa yang dimaklumkan di dalam iklan jawatan kosong yang telah dibuka sejak beberapa hari lalu. Permohonan jawatan kosong juga boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan yang dinyatakan.

Maklumat Jawatan

Jawatan kosong terkini di JKR sepertimana berikut:

  • PERSONEL MYSTEP

Sektor : Jabatan Kerajaan Malaysia

Lokasi : Kuala Lumpur

Taraf Jawatan: Kontrak/Tetap

Diminta kepada semua para calon,bagi permohonan jawatan kosong ini dibuka adalah berdasarkan sumber maklumat daripada pihak yang mengiklankan jawatan kosong tersebut secara sah. Seperti maklumat yang tertera adalah berdasarkan pemberitahuan rasmi daripada pihak majikan sahaja. Jika terdapat sebarang perubahan ia adalah tertakluk kepada perubahan daripada pihak majikan itu sendiri.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Kepada para calon peluang untuk mengisi kekosongan pekerjaan yang telah dibuka oleh JKR adalah boleh dimohon kadar segera dan mestilah mengikuti makluman rasmi daripada pihak majikan. Permohonan mestilah dibuat di dalam tempoh permohonan sehingga 23 November 2022 sahaja.

Untuk permohonan yang dibuat selepas daripada tarikh itu tidak akan dilayan,khas para calon diminta untuk lebih prihatin akan makluman daripada pihak pengiklan.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Ini?

Untuk mereka yang berminat dalam membuat permohonan kerja, calon hendaklah merujuk syarat-syarat bagi kelayakan umum untuk permohonan jawatan kosong untuk melayakkan diri  membuat permohonan jawatan kosong. Syarat kelayakan permohonan jawatan kosong adalah seperti dibawah:

  1. Calon adalah  mestilah merupakan warganegara Malaysia
  2. Calon adalah juga yang berumur 18 tahun dan keatas
  3. Calon mestilah mempunyai kelulusan akademik yang setaraf sesuai dengan kelayakan permohonan.

Permohonan boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan jawatan kosong rasmi oleh pihak majikan. Untuk maklumat lanjut permohonan dan terperinci,anda boleh rujuk dibawah.

Mohon jawatan kosong di bulan November 2022:

Permohonan Jawatan Kosong Di JKR Tahun 2022

Warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan dipelawa untuk memohon jawatan berikut:-

Jawatan :Personel MySTEP

Kelayakan Akademik : Tiada Sijil Pelajaran Malaysia / SPM/STPM/ Sijil / Diploma

Bidang : Pengurusan/Perkeranian

Upah : Berdasarkan skop tugas yang dilaksanakan dengan kadar upah mulai RM 1,400.00 hingga RM1,800.00 sebulan

Taraf Pelantikan : Kontrak

Tempoh Pelantikan :Mulai tarikh lapor diri sehingga 30 Jun 2023 [tempoh pelantikan berdasarkan keperluan semasa iaitu minimum selama satu (1) bulan]

Tempat Bertugas : Cawangan Dasar Dan Pengurusan Korporat Ibu Pejabat JKR Malaysia, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Cara Permohonan Jawatan

Hanya calon yang disenarai pendek akan dijemput hadir ke sesi temu duga. Permohonan secara rasmi bersama resume lengkap beserta gambar berwarna dan salinan sijil yang terkini boleh dikemukakan melalui emel kepada [email protected] atau ke alamat seperti berikut sebelum atau pada 23 November 2022:

Ketua Bahagian

Bahagian Pengurusan Sumber Manusia

Cawangan Dasar Dan Pengurusan Korporat Ibu Pejabat Jabatan Kerja Raya

Tingkat 29, Blok G,

Jalan Sultan Salahuddin

50480 W.P. Kuala Lumpur

(u.p.: Unit Pentadbiran )

Rujuk iklan jawatan dibawah:

Iklan jawatan kosong JKR
Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati