Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Jawatan Kosong MAIK di Majlis Agama Islam Kelantan Tahun 2022 | Effective Sehingga 10 Disember 2022

Jawatan Kosong Di Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2022

Official Jawatan Kosong MAIK di Majlis Agama Islam Kelantan Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 10 Disember 2022.  Makluman jawatan kosong khas kepada rakyat Malaysia. Permohonan kerja kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong atau laman rasmi jabatan kerajaan pusat dan negeri.

Adalah dimaklumkan,  MAIK baru sahaja membuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia. Ia merupakan satu peluang keemasan yang mesti direbut oleh rakyat Malaysia khususnya rakyat Kelantan. Ini adalah kerana MAIK merupakan Institusi kebajikan yang bertanggungjawab di Malaysia dalam hal ehwal agama yang diberi mandat oleh sultan selaku ketua agama negeri Kelantan.

MAIK yang merupakan institusi agama yang disegani dalam masyarakat Kelantan kerana berfungsi sebagai rujukan pusat hal ehwal berkait agama Islam di dalam negeri Kelantan. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan negeri Kelantan.

Jawatan Kosong MAIK

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Makluman kepada para pemohon, permohonan jawatan kosong di MAIK boleh dibuat permohonan secara atas talian atau manual mengikuti ketetapan pihak yang mengiklankan jawatan. Permohonan juga mestilah dibuat dengan berdasarkan kelayakan akademik pemohon.

Maklumat Jawatan Kosong MAIK

Jawatan :

  • Pegawai Tadbir (Pegawai Pematuhan) Gred N41
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19

Sektor: Kerajaan Negeri Kelantan

Taraf Jawatan : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut pemberitahuan rasmi pihak majikan . Jika terdapat sebarang perubahan yang berlaku, ianya adalah berdasarkan makluman rasmi pihak majikan sendiri.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat segera, Permohonan jawatan ini dibuka bermula 15 November dan permohonan akan ditutup pada 10 Disember 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara sah melalui penetapan pihak majikan, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Sebelum membuat permohonan jawatan kosong,calon boleh merujuk terlebih dahulu syarat-syarat yang ditetapkan dalam permohonan jawatan kosong seperti yang tertera di bawah:

  1. Calon merupakan warganegara Malaysia
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun dan lebih dari 58 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Calon mempunyai kelayakan akademik yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia.

Bagi para calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan,anda boleh merujuk iklan, syarat dan cara permohonan jawatan dibawah.

Mohon jawatan kosong bulan November:

Permohonan Jawatan Kosong MAIK Tahun 2022

Pemohon yang berminat untuk memohon peluang pekerjaan di Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 10 Disember  2022.

Bagi pemohon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan seperti yang diiklankan.  Anda boleh merujuk makluman mengenai iklan, syarat-syarat dan cara permohonan  dibawah :

KEKOSONGAN JAWATAN DI MAIK – TARIKH TUTUP SEBELUM ATAU PADA 10 DISEMBER 2022

Cara Membuat Permohonan Jawatan Di MAIK

Kepada para pemohon yang ingin membuat permohonan jawatan,anda boleh ikuti langkah berikut:

  1. Permohonan hendaklah dibuat melalui link yang disertakan: https://bit.ly/3AgymXH
  2. Slip Pengesahan Permohonan (klik: https://bit.ly/3np2BFn) hendaklah dicetak dan dikembarkan bersama RESUME pemohon dan salinan sijil-sijil yang telah DISAHKAN.
  3. Permohonan pemohon hanya akan diproses apabila pemohon menghantar RESUME  yang lengkap beserta salinan sijil-sijil persekolahan, kad pengenalan, surat beranak serta surat-surat berkaitan yang telah disahkan oleh pegawai perkhidmatan gred 41 dan ke atas.
  4. RESUME lengkap (disertakan gambar berukuran passport) hendaklah mengandungi maklumat berikut:

Maklumat Diri

Nombor Kad Pengenalan

Nombor Telefon Bimbit

Maklumat Akademik

Maklumat Ko-Kurikulum

Pengalaman Kerja

Rujukan

MAKLUMAN: Bagi sebarang permohonan yang tidak lengkap dan lewat diterima tidak akan dilayan

Permohonan pemohon hendaklah sampai ke alamat berikut:

YABrs. Timbalan Yang Dipertua,

Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan,

Kompleks Islam Darulnaim, Lundang,

15200 KOTA BHARU.

Ikuti perkembangan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya di seluruh Malaysia! Sertai telegram ” Permohonan Kerja” di sini : https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati