Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) Effective November 2022

KWSP
KWSP

Terkini : Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 11 Disember 2022 . Pemberitahuan terkini mengenai tawaran jawatan kosong yang telah dibuka khas kepada rakyat Malaysia untuk tahun 2022. Permohonan jawatan kosong boleh dimohon dengan kadar segera dan mestilah diikuti dengan isi maklumat iklan daripada pihak majikan iklan.

Jawatan kosong ini dibuka pada mereka yang berminat untuk memulakan pekerjaan dibawah sektor kerajaan dibawah agensi rasmi. Ia merupakan satu peluang terbaik untuk mereka yang sedang berusaha untuk masuk sebagai kakitangan kerajaan bagi mengisi kekosongan. Peluang ini harus direbut oleh mereka yang berminat berkerja dan memulakan kerjaya sebagai penjawata awam yang berwibawa.

Oleh itu,kepada calon yang ingin mengetahui dan membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan kosong di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) calom boleh ikuti makluman iklan yang kami sediakan berkenaan dengan jawatan yang dibuka di bawah.

Terkini : Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 11 Disember 2022 

68a99889 7866 4615 aff9 0304c0da49db 4

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Bagi makluman kepada para calon, peluang kerjaya yang telah dibuka adalah dimohon melalui seperti apa yang telah dimaklumkan di dalam iklan jawatan kosong yang telah dibuka sejak beberapa hari bulan November lalu. Permohonan jawatan kosong juga boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang dikehendaki di dalam iklan yang dinyatakan.

Maklumat Jawatan

Jawatan kosong terkini di KWSP sepertimana berikut:

 • Content Creator
 • UI/UX Designer
 • SEO Specialist
 • Penolong Pegawai Keselamatan
 • Product Strategist
 • Senior Product Strategist

Sektor : Berkanun/Swasta

Lokasi : Selangor dan Pahang

Taraf Jawatan: Kontrak/Tetap

Diminta kepada semua para calon,bagi permohonan jawatan kosong ini dibuka adalah berdasarkan sumber maklumat daripada pihak yang mengiklankan jawatan kosong tersebut secara sah. Seperti maklumat yang tertera adalah berdasarkan pemberitahuan rasmi daripada pihak majikan sahaja. Jika terdapat sebarang perubahan ia adalah tertakluk kepada perubahan daripada pihak majikan itu sendiri.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Kepada para calon peluang untuk mengisi kekosongan pekerjaan yang telah dibuka oleh KWSP adalah boleh dimohon kadar segera dan mestilah mengikuti makluman rasmi daripada pihak pengiklan. Permohonan mestilah dibuat di dalam tempoh permohonan sehingga 11 Disember 2022 sahaja.

Untuk permohonan yang dibuat selepas daripada tarikh itu tidak akan dilayan,khas para calon diminta untuk lebih prihatin akan makluman daripada pihak pengiklan.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Ini?

Untuk mereka yang berminat dalam membuat permohonan kerja, calon hendaklah merujuk syarat-syarat bagi kelayakan umum untuk permohonan jawatan kosong untuk melayakkan diri  membuat permohonan jawatan kosong. Syarat kelayakan permohonan jawatan kosong adalah seperti dibawah:

 1. Calon adalah  mestilah merupakan warganegara Malaysia
 2. Calon adalah juga yang berumur 18 tahun dan keatas
 3. Calon mestilah mempunyai kelulusan akademik yang setaraf sesuai dengan kelayakan permohonan.

Permohonan boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan jawatan kosong rasmi oleh pihak majikan. Untuk maklumat lanjut permohonan dan terperinci,anda boleh rujuk dibawah.

Mohon jawatan kosong di bulan November 2022:

Permohonan Jawatan Kosong Di KWSP Tahun 2022

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di KWSP Melalui JOBSTREET

Rujuk iklan rasmi KWSP:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Untuk membuat permohonan jawatan, anda boleh memohon daripada laman rasmi carian kerja, Jobstreet.com.

 • Untuk mereka yang pertama kali membuat permohonan melalui jobstreet, anda perlulah membuat pendaftaran terlebih dahulu sebelum melakukan permohonan.
 • Anda akan diminta untuk mengisi butiran diri seperti apa yang diminta oleh sistem. Pemohon akan disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan dalam proses permohonan oleh sistem.
 • Selesai membuat pengisian butiran diri, anda boleh terus memohon jawatan di pautan : https://www.jobstreet.com.my/en/job-search/jobs-at-kumpulan-wang-simpanan-pekerja-kwsp/
 • Kemudian anda perlu membuat pengesahan permohonan anda, untuk makluman para calon, permohonan anda akan diproses dan permohonan calon dianggap TIDAK BERJAYA sekiranya tiada maklum balas selama 2 BULAN selepas tempoh tutup iklan.

Sertai telegram kerjaya dan jawatan kosong Malaysia : https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati