Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Angkatan Pertahanan Awam(APM) Bulan Disember Tahun 2022

Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Angkatan Pertahanan Awam
Angkatan Pertahanan Awam

Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Angkatan Pertahanan Awam(APM) Bulan Disember Tahun 2022 . Makluman terbaru! Peluang keemasan kerjaya di buka kepada rakyat Malaysia bulan Disember!. Baru sahaja telah menawarkan kepada anda rakyat Malaysia untuk menjawat jawatan kosong di angkatan pertahanan awam bagi bulan Disember tahun 2022. Permohonan kini boleh dibuat  sekarang dan dilakukan dengan kadar segera.

Peluang keemasan telah dibuka kepada rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan yang ada seperti yang diiklankan oleh pihak APM. Bekerja dibawah sektor perkhidmatan keselamatan merupakan impian sesetengah rakyat Malaysia kerana mempunyai pelbagai kelebihan jika dipilih untuk menjawat jawatan penjawat awam.

Sekarang anda boleh membuat permohonan dengan mengikut syarat kelayakan dan merujuk iklan yang disediakan terlebih dahulu. Bagi mengetahui lebih lanjut anda boleh rujuk makluman secara lebih terperinci yang kami sediakan di bawah.

Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Angkatan Pertahanan Awam(APM) Bulan Disember Tahun 2022

6c7556d8 7812 435b 9dda c6b5c31ce83d 4
Angkatan Pertahanan Awam

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Peluang  kerjaya terbuka jawatan kosong,Kini anda boleh membuat permohonan jawatan kosong melalui secara atas talian bagi jawatan yang ditawarkan seperti dibawah. Permohonan hendaklah dilakukan dengan segera bagi mengelakkan keterlambatan dan mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang ditawarkan dan disyaratkan sahaja.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

  • Anggota Sukarela Tugas Operasi (ASTO)

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Lokasi : Sarawak

Perhatian kepada calon yang berminat untuk memohon, untuk sebarang maklumat permohonan dan syarat permohonan adalah mengikut ketetapan pihak majikan sahaja. Segala perubahan dan kekosongan jawatan adalah merujuk kepada makluman semasa yang rasmi.

407635976 10232014638406816 7790950393849463452 n
Angkatan Pertahanan Awam

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Pemberitahuan penting mengenai permohonan, permohonan dibuka sekarang dan akan ditutup pada 15 Disember 2022.

Untuk permohonan jawatan kosong boleh dibuat dengan kadar segera, bagi membuat permohonan anda dinasihatkan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Lantikan Bagi Jawatan Kosong?

Berikut merupakan syarat kelayakan umum bagi permohonan:

  1. Merupakan warganegara Malaysia.
  2. Berumur 18 tahun keatas
  3. Mempunyai kelayakan akademik minima SPM

Bagi mereka yang berminat untuk membuat permohonan anda boleh merujuk kepada maklumat mengenai permohonan jawatan kosong seperti di bawah. Selain itu pemohon juga boleh merujuk Cara permohonan di bawah.

Senarai Jawatan Kosong Bulan Disember:

Permohonan Jawatan Kosong Di Angkatan Pertahanan Awam (APM) Bulan Disember Tahun 2022

Untuk permohonan jawatan kosong bagi jawatan Anggota Sukarela Tugas Operasi (ASTO) boleh dimohon segera secara atas talian sebelum tarikh tutup. Permohonan juga hendaklah selesai dibuat sebelum tarikh 15 Disember tahun 2022.

Kepada pemohon yang berminat untuk membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan tersebut, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Bagi calon yang berminat untuk membuat permohonan,anda boleh merujuk kepada maklumat lengkap yang kami sediakan dibawah bagi urusan permohonan.

MAKLUMAT PERMOHONAN:

Terbuka kepada semua ASPA Kuching (Lelaki dan Perempuan) yang berminat adalah dialu-alukan untuk memohon bagi tujuan pengisian jawatan kosong bertaraf kontrak (satu tahun) bagi tugas ASTO.

Pemohon adalah dikehendaki memenuhi kelayakan seperti berikut:

1. Telah berdaftar dan aktif sebagai ASPA Kuching tanpa sebarang masalah disiplin yang dilaporkan.

2. Memiliki kelulusan akademik bertaraf SPM ke atas yang diperakui.

3. Sihat fizikal tanpa sebarang penyakit kronik yang disahkan oleh pihak kesihatan. Monik you

4. Mempunyai lesen kenderaan bermotor yang sah. Keutamaan kepada yang mempunyai lesen D/E. 5. Tiada sebarang rekod jenayah yang disabitkan di mahkamah.

6. Mampu bekerja berpasukan dan lebih masa atas arahan semasa pentadbiran. 7. Mempunyai kemahiran tambahan personel dalam pengendalian peralatan operasi/pemanduan dan lain-lain.

TATACARA PERMOHONAN:

i. Pemohon dikehendaki mengisi Borang Pengambilan Anggota Sukarela Tugas Operasi (ASTO)

ii. Borang yang lengkap diisi bersama dokumen sokongan hendaklah dimasukkan ke dalam sampul surat dan diserahkan kepada Unit Angkatan APM Kuching.

iii. Permohonan yang tidak lengkap diisi TIDAK AKAN DIPROSES

iv. Unit Angkatan APM Kuching akan menyenarai pendek setiap pemohonan untuk proses temuduga selanjutnya pada tarikh dan masa yang terdekat.

Tarikh tutup permohonan: 15 DISEMBER 2022

Untuk mengetahui maklumat lanjut, sila hubungi PDPA Kuching :

  • No. Tel: 082-251478 (Isnin-Jumaat)
  • No. Fax: 082-251479

Semoga Dipermudahkan Segala Urusan Permohonan Oleh Para Pemohon

Setelah meneliti maklumat lengkap dan rasmi iklan jawatan kosong terkini, anda boleh merujuk dan membuat permohonan segera sebelum tarikh tutup. Permohonan jawatan kosong di APM adalah merupakan satu peluang yang anda tidak patut lepaskan. Jangan terlepas pandang, anda boleh buat permohonan selagi masih dibuka.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati