Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Kemasukan Program Protege TNB Fasa 8 Kini Dibuka

Program Protege TNB Fasa 8
Program Protege TNB Fasa 8

Permohonan Kemasukan Program Protege TNB Fasa 8 Kini Dibuka . Terkini, TNB telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh TNB ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Permohonan Kemasukan Program Protege TNB Fasa 8 Kini Dibuka 

Permohonan kerja kosong di TNB ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia.

Maklumat Permohonan Kemasukan Program Protege TNB Fasa 8

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh TNB Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan Program Protege TNB Fasa 8

 1. Nama Majikan: Tenaga Nasional Berhad (TNB)
 2. Lokasi Kekosongan: Sila Rujuk Iklan
 3. Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Program Protege TNB Fasa 8

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Program Protege TNB Fasa 8 Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 16 Julai 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon JProgram Protege TNB Fasa 8?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Program Protege TNB Fasa 8 Yang Ditawarkan

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Permohonan Kemasukan Program Protege TNB Fasa 8, Adalah Seperti Berikut 

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di TNB

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada TNB. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 16 Julai 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Disini Jawatan Kosong di TNB

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan TNB, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja TNB di Laman Web TNB
 2. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 3. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 5. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai TNB 

TNB, atau Tenaga Nasional Berhad, adalah syarikat utiliti elektrik terbesar di Malaysia. Syarikat ini bertanggungjawab untuk memasok bekalan tenaga elektrik kepada seluruh negara, termasuk industri, komersial, dan rumah tangga.

TNB memiliki dan mengoperasikan rangkaian stesen janakuasa termasuk stesen janakuasa hidroelektrik, termoelektrik, dan janaan berasaskan janaan elektrik terbarukan. Syarikat ini juga terlibat dalam aktiviti penyelidikan dan pembangunan dalam bidang teknologi tenaga hijau dan kecekapan tenaga.

Selain daripada pembekalan tenaga elektrik, TNB juga menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada pelanggan. Ini termasuk perkhidmatan penyelesaian bil elektrik, pemasangan meter elektrik, penyediaan konsultasi tenaga, dan pembaikan rangkaian elektrik.

TNB juga mempunyai aplikasi mudah alih yang membolehkan pelanggan mengakses maklumat bil, menguruskan akaun mereka, dan melaporkan gangguan atau kerosakan kepada rangkaian elektrik.

TNB juga memberikan penekanan kepada kelestarian alam sekitar dan keberlanjutan. Syarikat ini melaksanakan inisiatif dalam pengurangan penggunaan tenaga, pengoptimuman penggunaan sumber tenaga, dan peningkatan kecekapan tenaga. TNB juga terlibat dalam projek-projek pembangunan tenaga bersih seperti penjanaan solar dan projek penjimatan tenaga.

Secara keseluruhannya, TNB memainkan peranan penting dalam memastikan bekalan tenaga elektrik yang stabil dan berterusan di Malaysia. Syarikat ini berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang berkualiti tinggi kepada pelanggan sambil menggalakkan kelestarian alam sekitar dan inovasi dalam sektor tenaga.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Kemasukan Program Protege TNB Fasa 8 Kini Dibuka dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati