Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) Kini Dibuka

Universiti Pendidikan Sultan Idris
Universiti Pendidikan Sultan Idris

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)|Permohonan Onlinen Kini Dibuka!.Perhatian,info jawatan kosong khusus untuk rakyat Malaysia. Permohonan peluang kerjaya kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong atau laman rasmi jabatan kerajaan pusat dan negeri yang baharu sahaja dibuka kepada ramai.

Pemberitahuan peluang pekerjaan terkini sahaja dibuka kepada kepada rakyat Malaysia dibawah Universiti Pendidikan Sultan Idris(UPSI). Ini merupakan satu peluang keemasan yang patut direbut oleh warganegara Malaysia khususnya mereka yang dari graduan universiti.

UPSI  yang merupakan institusi pendidikan dan profesional yang disanjung tinggi  dalam institusi pendidikan dan merupakan institusi nombor satu bagi pendidikan ianya berfungsi sebagai pusat penyebaran dan percambahan ilmu bagi penuntut dan pencari ilmu untuk rakyat Malaysia.

8eb73c31 28fa 4a5e 8ac7 4f7787822e28 1
Universiti Pendidikan Sultan Idris

Khas kepada anda yang ingin mendapatkan makluman semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Telegram Jawatan Kosong

Terkini : Permohonan Jawatan Kosong Di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)|Permohonan Onlinen Kini Dibuka!

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan di Universiti Pendidikan Sultan Idris?

Perhatian kepada para pemohon, permohonan jawatan kosong bukan akademik di UPSI boleh dibuat permohonan secara atas talian atau manual mengikuti ketetapan pihak yang mengiklankan jawatan. Permohonan juga haruslah diisi dengan berdasarkan kelayakan akademik pemohon.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

 • Penjaga Jentera Elektrik J19
 • Skim Perkhidmatan Khas Universiti (Teknologi Maklumat) SPKU41
 • Skim Perkhidmatan Khas Universiti (Pegawai Belia dan Sukan) SPKU41
 • Skim Perkhidmatan Khas Universiti(Pegawai Perkhidmatan Pendidikan) SPKU29
 • Skim Perkhidmatan Khas Universiti(Teknologi Maklumat) SPKU29
 • Skim Perkhidmatan Khas Universiti (Pereka) SPKU29
 • Skim Perkhidmatan Khas Universiti(Jurupulih Cara Kerja) SPKU29

Sektor: Kerajaan

Taraf Jawatan : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah berdasarkan maklumat rasmi pihak majikan . Jika terdapat sebarang perubahan yang berlaku, ianya adalah berdasarkan makluman rasmi pihak majikan itu sendiri.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuka sekarang, Permohonan jawatan kali ini dibuka sekarang dan permohonan akan ditutup pada 12 Disember 2022.

Permohonan boleh dibuat  melalui penetapan yang telah dikemukakan oleh pihak majikan, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Sebelum anda membuat permohonan kerjaya ini,calon dan pemohon bolehlah merujuk terlebih dahulu syarat-syarat dan terma yang ditetapkan oleh majikan dalam permohonan jawatan kosong seperti yang disebut di bawah:

 • Pemohon merupakan warganegara Malaysia
 •  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia dan berkelayakan dalam bidang berkaitan untuk mengisi kerjaya di UPSI
 • Bagi para calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan,anda boleh merujuk iklan, syarat dan cara permohonan jawatan dibawah

Jawatan Kosong Bulan Disember:

Permohonan Jawatan Kosong Di UPSI Tahun 2022

Pemohon yang berminat untuk memohon peluang pekerjaan di UPSI  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 12 Disember  2022.

Bagi pemohon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan seperti yang diiklankan.  Anda boleh merujuk makluman mengenai iklan, syarat-syarat dan cara permohonan  dibawah :

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosng  Di UPSI Tahun 2022

Kepada para pemohon yang Berkeinginan membuat permohonan jawatan kosong,anda boleh ikuti langkah berikut:

Permohonan hendaklah dibuat melalui borang permohonan yang disertakan:  Borang Permohonan Jawatan Kosong

Permohonan hendaklah memastikan dengan mengisi Borang Jawatan Kosong Bukan Akademik, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) yang boleh dimuat turun di laman sesawang Laman Rasmi UPSI

Tarikh tutup permohonan pada : 12 DISEMBER 2022

Sila kemukakan permohonan kepada:-
Unit Perjawatan
Bahagian Sumber Manusia
Universiti Pendidikan Sultan Idris
35900 Tanjung Malim, Perak

PERHATIAN KEPADA PEMOHON

a. Permohonan dari pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-badan Berkanun hendaklah melalui Ketua Jabatan.

b. Setiap permohonan MESTILAH disertakan dengan salinan sijil-sijil yang DISAHKAN benar.

i. Salinan Kad Pengenalan

ii. Ijazah Sarjana Muda/Diploma

iii.  Sijil Matrikulasi/ PT3/ PMR/ SRP/ LCE/ SPM/ SPMV/MCE/ Diploma/ Ijazah Sarjana Muda atau setaraf

iv.Pemohon perlu terlebih dahulu mendaftar dan mempunyai akaun dengan Online Job Application UPSI (myjobs.upsi.edu.my).

v. Dokumen berkaitan yang boleh menyokong permohonan jawatan yang berkenaan

c.Pemohon perlu menyemak dari semasa ke semasa pengumuman yang dibuat di bahagian Semak Permohonan di myjobs.upsi.edu.my untuk mengetahui status terkini permohonan. Pihak UPSI tidak akan bertanggungjawab jika pemohon mendakwa tidak mengetahui mengenai status permohonannya disebabkan pemohon tidak menyemak status permohonan secara dalam talian di ruangan tersebut.

d. Hanya pemohon yang berjaya disenarai pendek selepas tapisan akan dipanggil untuk temuduga.Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan maklum balas selepas enam(6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.

Semoga pemohon dipermudahkan permohonan anda dan diharap selalu cakna akan maklum balas dari pihak majikan supaya tidak terlepas pandang dan terlepas peluang besar ini.

Selamat Maju Jaya!

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati