Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA) Bulan Disember 2022

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam
Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA) Bulan Disember. Makluman kepada semua, maklumat terkini mengenai ambilan jawatan kosong, sekarang baru sahaja telah dibuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia!. Permohonan segera boleh dibuat dan secara atas talian atau manual.

Info maklumat daripada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) , pihak jabatan baru sahaja buka jawatan pekerjaan kepada rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan kerja yang diiklankan. Jabatan itu yang berfungsi sebagai jabatan yang menyediakan perkhidmatan untuk awam dari segi pengurusan, kerjaya dan memastikan pembangunan karier masyarakat Malaysia berjalan seiring dengan negara maju. Kini peluang keemasan dibuka kepada rakyat Malaysia untuk mereka yang berminat membuat permohonan kerja.

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA) Bulan Disember

Jawatan kosong Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA)Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh JPA?

Untuk permohonan jawatan kosong, pemohon mestilah merujuk kepada makluman rasmi sahaja terlebih dahulu daripada pihak pengiklan. Manakala untuk membuat permohonan jawatan kosong ditawarkan, hendaklah dibuat melalui secara atas talian sahaja atau ikuti makluman rasmi yang sah daripada majikan sendiri.

Permohonan juga mestilah merujuk kepada kelayakan akademik yang diiktiraf oleh kerajaan, bermula daripada kelayakan seperti PMR ,SPM ,Diploma dan ijazah.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

  • Pegawai Psikologi Gred S41

Sektor: Jabatan Kerajaan Malaysia

Lokasi : Seluruh Negara

Taraf : Kontrak/Tetap

Mengenai maklumat yang tertera di atas , adalah dirujuk pada makluman rasmi daripada pihak kerajaan yang mengiklankan sendiri. Bagi sebarang  perubahan, itu adalah berdasarkan pada maklumat dan perubahan daripada pihak majikan yang mengiklankan tawaran jawatan kosong.

Bilakah Bermulanya Permohonan Jawatan Kosong Dan Tarikh Tutup?

Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam
Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam

Untuk makluman kepada semua, peluang kerjaya kini di buka bermula sekarang dan boleh dimohon segera dan permohonan jawatan kosong akan ditutup pada 12 Disember 2022. Permohonan mestilah dibuat secara online berdasarkan makluman iklan dan mestilah menepati syarat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.

Bagi calon yang berminat untuk membuat permohonan dialu-alukan untuk rujuk syarat-syarat kelayakan permohonan di bawah.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong?

Untuk perhatian kepada mereka yang ingin memohon kerja, calon boleh merujuk terlebih dahulu syarat-syarat kelayakan permohonan jawatan kosong sebelum membuat permohonan seperti di bawah:

  1. Calon mestilah merupakan warganegara Malaysia
  2. Calon haruslah mereka yang berumur dari 18 tahun ke atas semasa tarikh iklan dibuka
  3. Calon juga hendaklah berkelayakan minima SPM, Diploma dan Ijazah

Khas kepada para calon yang ingin membuat permohonan anda, anda boleh merujuk permohonan jawatan kosong di bawah serta cara-cara permohonan yang dikongsikan.Rujuk iklan jawatan dibawah.

Jawatan kosong bulan Disember:

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA) Tahun 2022

Bagi calon yang berminat untuk merebut peluang jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA) tahun 2022 , calon boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 12 Disember 2022.

Bagi para calon yang berminat, permohonan calon boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan seperti yang diiklankan dibawah. Anda boleh merujuk makluman mengenai iklan, syarat-syarat dan cara permohonan  dibawah :

Jawatan kosong Jabatan Perkhidmatan Awam(JPA)

Kepada mereka yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong,anda boleh membuat permohonan dengan mengikuti cara-cara permohonan rasmi dibawah.

Permohonan jawatan perlulah dibuat dan disertakan dengan:

  • Resume terkini dan butiran yang lengkap
  • Lampirkan bersama dengan sijil-sijil dan dokumen maklumat diri yang sudah disahkan

Cara-cara Permohonan Jawatan Kosong Di JPA Tahun 2022

Berikut dikongsikan cara permohonan jawatan kosong dibawah:

  1. Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9) https://spa9.spa.gov.my.
  2. Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan. Walau bagaimanapun, calon perlu memastikan pusat temu duga terdekat dikemas kini sebelum atau pada tarikh tutup iklan.
  3. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses. Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah pada 12 Disember 2022 (Isnin), jam 11.59 malam.

Semoga Dipermudahkan Urusan Permohonan Jawatan Kosong Anda!

Ikhlas dari kami sistem guru online doakan yang terbaik kepada para calon dalam urusan mencari pekerjaan dan permohonan jawatan kosong terkini. Semoga dipermudahkan segala urusan dalam permohonan jawatan kosong anda. Mohon jawatan kosong di jabatan perkhidmatan awam segera.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati