Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Effective November 2022

SPRM
SPRM

Terkini : Jawatan Kosong Di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tahun 2022 | Permohonan Kini Dibuka. Maklumat terbaru mengenai peluang kerjaya dan jawatan kosong yang baru sahaja dibuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan jawatan kosong boleh dibuat dengan kadar segera. Anda boleh ikuti maklumat mengenai jawatan kosong dahulu sebelum membuat permohonan.

Jawatan kosong di Suruhanjaya milik kerajaan Malaysia, kini telah dibuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia yang ingin menceburi bidang dalam pengurusan awam. Jawatan kosong yang telah dibuka oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) merupakan peluang keemasan kepada rakyat Malaysia khususnya graduan yang baru sahaja menamatkan pengajian tinggi.

Anda boleh ikuti maklumat mengenai jawatan kosong telah dibuka di bawah. Sila teliti dulu mengenai iklan yang menawarkan pekerjaan. Sertai telegram jawatan kosong dan kerjaya yang akan kami update dari semasa ke semasa jawatan kosong seluruh Malaysia:

telegram us

Sub Topik 1

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Makluman kepada para pemohon, permohonan jawatan kosong boleh dibuat permohonan secara atas talian atau manual mengikuti ketetapan pihak yang mengiklankan jawatan. Permohonan juga mestilah dibuat dengan berdasarkan kelayakan akademik pemohon.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

  • Kumpulan Pengurusan Profesional Gred 44
  • Kumpulan Pengurusan Profesional Gred 48

Sektor: Suruhanjaya kerajaan

Taraf Jawatan : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut pemberitahuan rasmi pihak majikan . Jika terdapat sebarang perubahan yang berlaku, ianya adalah berdasarkan makluman rasmi pihak majikan sendiri.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat segera, Permohonan jawatan ini dibuka bermula November dan permohonan akan ditutup pada 25 November 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara sah melalui penetapan pihak majikan, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Sebelum membuat permohonan jawatan kosong,calon boleh merujuk terlebih dahulu syarat-syarat yang ditetapkan dalam permohonan jawatan kosong seperti yang tertera di bawah:

  1. Calon merupakan warganegara Malaysia
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Berkelulusan akademik :

(i) Ijazah Sarjana Muda dalam bidang komunikasi massa atau dalam bidang yang berkaitan diiktiraf  Kerajaan  Malaysia daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;

4.Pemohon memiliki pengalaman bekerja yang bersesuaian dalam bidang berkaitan iaitu :

(i) minima 5 tahun (bagi Jawatan Terbuka Kumpulan Pengurusan dan Profesional Gred 44); atau

(ii) minima 10 tahun (bagi Jawatan Terbuka Kumpulan Pengurusan dan Profesional Gred 48);

5. Memiliki kepujian sekurang-kurangnya Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat SPM/SPMV Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

6. Pemohon mestilah lengkap dos vaksinasi Covid-19.

Keutamaan :

1. Pemohon mahir dalam menguruskan dan menyediakan kandungan untuk media sosial seperti Facebook, Instagram dan Twitter.

2. Penguasaan pemohon Bahasa Inggeris dan bahasa ketiga (Bahasa Mandarin atau Bahasa Tamil) yang baik adalah satu kelebihan.

Bagi para calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan,anda boleh merujuk iklan, syarat dan cara permohonan jawatan dibawah.

Mohon jawatan kosong bulan November:

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 11 Disember 2022

Jawatan Kosong Di Jabatan Kerja Raya (JKR) Ambilan November 2022 | Mohon Segera

Pengambilan Jawatan Pendidik Taska Genius Perpaduan S29 Besar-Besaran Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 30 November 2022 

Permohonan Jawatan Kosong Di SPRM Tahun 2022

Kepada pemohon yang berminat untuk merebut peluang pekerjaan di Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 25 November  2022.

Bagi para pemohon yang berminat, pemohon boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan seperti yang diiklankan.  Anda boleh merujuk makluman mengenai iklan, syarat-syarat dan cara permohonan  dibawah :

IMG 20221124 100409

Bagi para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong,anda boleh ikuti cara-cara permohonan jawatan di SPRM dibawah.

Cara-Cara Permohonan Jawatan Di SPRM 2022

  1. Pemohon boleh membuat permohonan jawatan melalui secara atas talian.
  2. Pemohon boleh memohon jawatan melalui pautan rasmi pihak SPRM : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBUpS5-dwghLWuTaFsYPwiPWYvwe8e8KlA3m0y-7JsVT2fOQ/viewform?fbzx=-1043191649064564035
  3. Pemohon perlu mengisi butiran diri dan maklumat yang betul dan tepat.
  4. Pemohon juga akan diminta untuk melampirkan beberapa dokumen khas yanh diminta.
  5. Pemohon boleh membuat pengesahan permohonan selepas selesai mengisi butiran.

Sertai telegram kerjaya dan jawatan kosong seluruh Malaysia : https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati