Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023

Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023

Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023

Assalamualaikum wbt, hari ini admin ingin berkongsi berkaitan dengan satu kekosongan jawatan merupakan peluang keemasan yang anda perlu ambil dan Mohon. Anda boleh merujuk di bawah Cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan permohonan supaya memudahkan anda untuk memohon kekosongan jawatan yang akan kami kongsikan hari ini.

Pengambilan Pekerjaan Di Universiti Kebangsaan Malaysia Ambilan Mac 2023.Permohonan Dibuka  sekarang Sehingga Februari 2023. Universiti Kebangsaan Malaysia Ambilan Mac 2023 telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di  Universiti Kebangsaan Malaysia Ambilan Mac 2023 merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Malaya (UM) adalah sebuah universitas negeri yang terletak di Kuala Lumpur, Malaysia. Universitas ini didirikan pada tahun 1905 dan merupakan universitas tertua di Malaysia. Universitas ini juga merupakan salah satu universitas terkemuka di Asia Tenggara dengan berbagai program studi yang berkualitas.

UM memiliki berbagai fakultas dan program studi di berbagai bidang, termasuk ilmu sosial, sains, teknologi, kedokteran, dan humaniora. Beberapa fakultas yang terkenal di UM antara lain Fakultas Ekonomi dan Administrasi Bisnis, Fakultas Kedokteran, Fakultas Teknik, dan Fakultas Bahasa dan Linguistik. Universitas ini juga menawarkan program-program studi pascasarjana dan profesional, termasuk program MBA dan program hukum.

Selain itu, UM juga dikenal sebagai pusat penelitian yang aktif dengan berbagai lembaga riset yang ada di dalamnya, seperti Institut Penyelidikan Perubatan (IMR), Institut Teknologi Petroleum PETRONAS (INSTEP), dan Pusat Kajian Antarabangsa dan Strategik (ISIS).

UM juga memainkan peran penting dalam pengembangan pendidikan dan kultur di Malaysia. Sejak didirikan, UM telah menghasilkan banyak lulusan yang sukses di berbagai bidang dan memainkan peran penting dalam memajukan pendidikan, penelitian, dan budaya di negara tersebut.

Sejak didirikan, UM telah menjadi salah satu lembaga pendidikan tinggi terkemuka di Malaysia dan telah memainkan peran penting dalam memajukan pendidikan, penelitian, dan budaya di negara tersebut..Inilahah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Jom ikuti maklumat Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023

Kepada anda yang ingin mendapatkan info terkini dan semasa mengenai permohonan jawatan kosong, bantuan rasmi daripada kerajaan dan maklumat penting dari kerajaan anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi:

telegram us

Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di  Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023 terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Jurutera Gred J41
 • Penolong Jurutera Gred JA29
 • Penolong Pegawai Sains Gred C29
 • Penolong Pegawai Belia dan Sukab Gred S29
 • Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
 • Pembantu Tadbir (Perkeranian/operasi) Gred N19
 • Pembantu Pembedahan Pergigian Gred U19
 • Pemandu Kenderaan Gred H11

Sektor: Swasta/Kerajaan

Taraf : kontrak

Lokasi: Kuala Lumpur

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023 . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

IMG 20230227 103318 264

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada bila-bila masa 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023 (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Maklumat Pekerjaan:

 • Jenis Pekerjaan;Sepenuh Masa

Sebelum membuat permohonan para pemohon perlu cakna dan peka akan syarat dan ciri kelayakan yang diperlukan dalam membuat permohonan peluang kerjaya yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia. Syarat kelayakan adalah seperti di bawah:

 •  Pemohon adalah Warganegara Malaysia
 • Pemohon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.
 • Berkemahiran
 •  Bertanggungjawab dan berdisiplin serta boleh mematuhi arahan dan peraturan

Seperti yang di atas para pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum bagi permohonan kerja di dalam negara Malaysia. Selepas itu anda boleh mengikuti maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong di bawah.

Kemudahan Lain:

 1. Cuti rehat
 2. Cuti Sakit
 3. Caruman KWSP dan perkeso

Untuk rakyat Malaysia yang berminat dalam membuat permohonan  Kerjaya Di Universiti Malaya perlu segera untuk pekerja anda akan maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan tentang mengenai iklan yang telah diwar-warkan. Permohonan anda juga perlu dibuat segera sebelum Tarikh tutup iaitu pada 28 Februari 2023. Permohonan Kerjaya Di Universiti Malaya juga perlu melihat kepada iklan yang telah dibuka dan diwar-warkan untuk sebaran orang ramai para pemohon perlu cakna akan syarat dan cara permohonan yang telah ditetapkan melalui iklan yang dikeluarkan oleh pihak majikan secara rasmi. Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh pihak majikan di bawah:

Iklan Jawatan & Borang Permohonan

Baca juga:

Jawatan Kosong UKM Ambilan Mac 2023

Jawatan Kosong Guru Sambilan MRSM MARA Tahun 2023

Cara Permohonan Kerjaya Di Universiti Malaya Februari 2023

Setelah meneliti dengan terperinci mengenai iklan yang telah dibuka jawatan kosong di  Kerjaya Di Universiti Malaya Februari 2023 tersebut Para pemohon boleh membuat permohonan dan pastikan permohonan anda adalah lengkap dengan segala butiran yang telah ditetapkan dan diperlukan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Diingatkan kembali kepada pemohon-pemohon untuk cakna dalam urusan permohonan perlu cakna akan lampiran seperti:

 • Resume yang terkini dan lengkap
 • Maklumat pengenalan diri dan butiran yang
 • Sertakan bersama dokumen-dokumen yang disahkan sahaja
 • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 • Diploma dalam bidang kaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Memiliki kepujian (sekurang-kurangnya dalam gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

Cara Permohonan Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023

Sila kemukakan dokumen-dokumen berikut:

 1. Borang permohonan yang telah lengkap beserta gambar berukuran paspot;
 2. Salinan Kad Pengenalan:
 3. Salinan Sijil SPM dan Sijil Akademik lain (jika ada):
 4. Lain-lain dokumen yang berkaitan.

Permohonan hanya boleh dibuat berdasarkan iklan diatas.

Maklumat Penting:

 • Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan
 • Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga
 • Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap gagal
 • Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui portal rasmi sistem pendaftaran pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia.
 • Macam mana yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan yang tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan.
 • Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan di proses permohonan itu.

Tarikh Tutup Permohonan Adalah Pada 28 Februari 2023 (Selasa)

Semoga Permohonan Kerjaya Di Universiti Malaya Anda Lulus Dan Berjaya 

Admin berharap semoga permohonan Kerjaya Di Universiti Malaya yang anda mohon ini dipermudahkan dan lulus berjaya diterima lalu di disenaraikan dalam senarai pendek untuk temuduga permohonan jawatan ini.

Dan juga,diharapkan kepada mereka yang mencari pekerjaan dan membuat permohonan kerja adalah penting untuk membuat persiapan bagi menghadiri temuduga apabila dipanggil oleh majikan yang menawarkan kerajaan. Pemohon perlu membuat persiapan yang rapi serta kemas pagar permohonan kerja anda akan dinilai dan anda akan berjaya untuk diambil untuk bekerja. Mungkin anda akan menghadapi kesukaran bila menghadiri temuduga yang menentukan sama ada anda terpilih ataupun tidak.  Moga-moga Permohonan Kerjaya Di Universiti Malaya Ambilan Februari 2023 diharapkan peluang pekerjaan yang dibuka adalah merupakan peluang yang anda rebut dan anda dapat perolehi hasil usaha payah anda yang tidak mengenal penat lelah dalam mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan yang terkadang yang memerlukan kecekalan dan ketabahan. Semoga berjaya!.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati