Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Segera Ogos 2023

Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Segera Ogos 2023

Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023. Makluman terbaru,Kementerian Belia Sukan Kelantan membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh institut Pembangunan Dan Kecemerlangan Kepimpinan (I-LEAD), Kementerian Belia Dan Sukan ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023

Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023

Permohonan kerja kosong di KBS ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Ikuti terus maklumat berkaitan Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Telegram Permohonan Kerja Kosong

Maklumat Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh KBS Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Institut Pembangunan Dan Kecemerlangan Kepimpinan (I-LEAD), Kementerian Belia Dan Sukan
 • Lokasi Kekosongan:Kelantan

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

Maklumat Jawatan :

JawatanStatusGaji (RM)
1.Pembantu AwamKontrakRM 1,700.00 Sebulan

Untuk maklunma kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 25 Ogos 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Iklan Penuh Jawatan

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023 

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Jawatan Lain Yang Anda Boleh Mohon Untuk Bulan Ogos:

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi KBS:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Cara Mohon Jawatan Kementerian Belia Sukan Kelantan Personal Mystep

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di KBS Kelantan 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada KBS. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 25 Ogos 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan KBS, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

IklanJawatanKosongPAPasirMas.pdf Google Chrome 8 22 2023 9 17 14 AM
Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023

Cara Online

Permohonan adalah secara online melalui Email dengan menyediakan seperti berikut:

 • i. Resume terkini beserta gambar berukuran passport;
  ii. Salinan kad pengenalan;
  iii.Salinan sijil akademik;
  iv.Salinan Sijil Vaksinasi MySejahteraDiemelkan kepada:
  [email protected]TARIKH TUTUP PERMOHONAN
  25 Ogos 2023 (JUMAAT)
  Jam 5.00 Petang
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 1 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

UNTUK KETERANGAN LANJUT:

Sila hubungi Encik Ahmad Fikri Bin Kamarulzaman melalui emel berikut :
[email protected]

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023 dapat membantu para calon yang memohon.Semoga dipermudahkan urusan untuk memohon. Jadikan maklumat Kementerian Belia Sukan Kelantan Buka Permohonan Personal Mystep Bagi Kemasukan Ogos 2023

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati