Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023

 

Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023

Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023. .

Terkini, PERKESO telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh PERKESO ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023

Permohonan kerja kosong di PERKESO ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan

 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Jom ikuti maklumat lanjut berkaitan Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan:PERKESO
 • Lokasi Kekosongan: Ibu Pejabat PERKESO
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. Pengawai Penyelidik Risiko Gred 26
 2. Jurutera Gred 24

Untuk makluman kepada semua, permohonan Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023 ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 4 April 2023 dan bila-bila masa 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Screenshot 2023 03 22 at 10.05.53 AM

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Peluang Kerjaya Di PERKESO

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.
 4. Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Jawatan Kosong Yang Boleh Anda Mohon Juga:

Jawatan Kosong Petroliam Nasional Berhad(PETRONAS) 2023

Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023 Gaji RM9,080 – RM25,000

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Petroliam Nasional Berhad(PETRONAS) 2023:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023 Adalah Seperti Berikut

Langkah – langkah untuk buat permohonan Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum yang tarikh yang ditetapkan dalam iklan tutup.

Screenshot 2023 03 22 at 10.06.00 AM

Permohonan Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023 boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Iklan Jawatan & Permohonan

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Petronas, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan https://mycareer.perkeso.gov.my/

 • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mohon Di Sini

Mengenai PERKESO

PERKESO (Pertubuhan Keselamatan Sosial) adalah sebuah organisasi di Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 1971 di bawah Akta Keselamatan Sosial. Tujuan utama PERKESO adalah untuk menyediakan perlindungan sosial kepada pekerja-pekerja di Malaysia melalui skim keselamatan sosial seperti Skim Pencen, Skim Insurans Pekerjaan, Skim Kebajikan dan Skim Rawatan Kesihatan Pekerja.

PERKESO bertanggungjawab untuk menguruskan sumbangan yang diperoleh dari majikan dan pekerja bagi menyediakan manfaat keselamatan sosial kepada pekerja dan keluarga mereka. Ini termasuk manfaat seperti insurans kecelakaan kerja, cuti sakit berbayar, elaun kehilangan upaya, faedah kehilangan pendapatan dan pembiayaan rawatan kesihatan. Selain itu, PERKESO juga menyediakan khidmat nasihat dan bimbingan tentang keselamatan dan kesihatan pekerjaan kepada majikan dan pekerja

Semoga Permohonan Peluang Kerjaya Di PERKESO  ini Dipermudahkan

Kesimpulan, diminta semua orang untuk terus kongsikan kepada sahabat handai yang terdekat dan baik supaya mereka juga tidak terlepas dari mengetahui akan maklumat terkini berkaitan kerja kosong Yang yang telah dibuka oleh satu badan yang besar di Malaysia iaitu Perkeso.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Peluang Kerjaya Di PERKESO Bagi 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati