Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023

Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023

Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023 telah membuka  jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di PLUS merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia . Ini adalah kerana PLUS merupakan Badan yang bertanggungjawab mengurus tol di Malaysia dalam menjaga hal lalulintas di negeri-negeri dalam Malaysia dan cakna keselamtatan pengguna rakyat setempat . Plus yang merupakan syarikat terbesar di Malaysia melibatkan sektor kerja raya bagi seluruh negara.Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi:

Telegram Permohonan Kerja Kosong

Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Plus Malaysia Berhad (PLUS) terdapat banyak kekosongan jawatan. Rujuk dibawah yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari SPM, SPMV dan Ijazah.

Maklumat Jawatan

JawatanStatusGaji (RM)
1. Protege Trainee – Projek Lebuhraya Usahasama BerhadKontrakRujuk Iklan
 • Sektor: Kerajaan

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan PLUS . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak kerajaan,.Dapatkan maklumat penuh jawatan DISINI

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 15 September 2023.

Jawatan Lain Yang Anda Boleh Mohon Untuk Bulan Ogos:

Permohonan boleh dibuat secara secara atas talian dan manual, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan Jawatan Kosong Plus . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) oleh calon boleh dirujuk boleh rujuk dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 3. Calon bagi lantikan jawatan 1 hingga 5 hendaklah memiliki Kepujian (sekurangkurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran
  Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya
  oleh Kerajaan; dan
 4. Calon bagi lantikan jawatan 6 hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya
  Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga /
  Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh
  Kerajaan.
Screenshot 8 22 2023 9 43 32 AM
Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023

Tekan kolum dibawah untuk mengetahui syarat kelayakan bagi setiap jawatan:

Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan

Untuk urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak PLUSAnda boleh merujuk makluman dari pihak PLUS  dibawah berkenaan cara permohonan:

Tatacara Permohonan Jawatan Kosong Di PLUS Tahun 2023

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

• Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja MOHON DISINI & MAKLUMAT LANJUT

• Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

• Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

• Sila ke link di bawah bagi mendapatkan maklumat penuh syarat kelayakan dan cara untuk memohon.

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong Pengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan PLUS sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 15 September 2023. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Sebarang pertanyaan dan persoalan mengenai jawatan di PLUS, anda  boleh terus merujuk maklumat dibawah:

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan diPengambilan Jawatan Kosong Plus Malaysia Berhad (PLUS) Bagi Kemasukan Baru 2023 merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan Malaysia. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati