Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Baju Raya Cantik Dan Murah Bulan Bintang Tahun 2023

Baju Raya Cantik Dan Murah Di Bulan Bintang

Baju Raya Cantik Dan Murah Di Bulan Bintang. Tidak lama lagi kita akan menyambut hari Raya Aidilfitri untuk tahun 2023. Ramai yang sedang mencari-cari pekah baju raya yang terbaik untuk diperagakan di hari yang mulia itu.

Pening nak cari pakaian baju Melayu dan baju kurung untuk seisi keluarga? Nak cari yang berkualiti dan kainnya memang sedap dipakai? Apa kata kalau cuba baju raya cantik dan murah di bulan bintang pula?

Viral sekarang ni mengenai drama baju raya cantik sangat peti jenama Bulan Bintang Yang mana diyakini pengeluaran baju tersebut adalah merupakan antara tercantik dan terbaik untuk waktu ini. JOMMM intai-intai sedikit sebanyak baju-baju raya yang cantik dan lawa.

Baju Raya Cantik Dan Murah Di Bulan Bintang

Pening Pilih Baju Raya?

Pilih jerr Bulan Bintang! Banyak pilihan yang anda boleh pilih.

Nak beli untuk siapa?

Untuk diri sendiri pun bolehh, beli untuk adik, kakak,mak ,ayah dan lain-lain pon boleh. Sebab jenama bulan bintang complete untuk semuaa kategori.

Baju Melayu Lelaki!

IMG 20230316 092442

Cantikkan! Di bulan bintang memang popular baju Melayu lelaki untuk zaman sekarang kerana rekaan dan ciptaan nya terlihat lebih licin dan hipster dan sesuai dengan zaman sekarang. Bukan sahaja itu baju Melayu lelaki yang ditawarkan oleh jenama bulan bintang juga adalah vit yang mana Ia akan menampakkan si pemakai lebih menawan.

Baju Melayu Untuk Kanak-kanak!

IMG 20230316 092412

Kini hadir dengan rekaan baharu baju melayu sesuai untuk kanak-kanak. Jahitan khusus untuk kanak-kanak pelbagai saiz. Ibu bapa boleh jenguk-jenguk sekarang! Tak payah pening-pening untuk pilih baju raya kat tempat lain dah.

Baju Kurung Glam!

IMG 20230316 092336

Ini adalah rekaan yang menarik baju raya untuk perempuan di luar sana. Dengan rekaannya yang serba moden dan warna yang berbagai akan memberikan pandangan yang luar biasa mengenai baju kurung glam di Bulan Bintang.

Baju Kurta Lelaki!

IMG 20230316 092508

Di antara baju raya yang viral di jual dan dikeluarkan oleh pihak bulan bintang adalah baju kurta lelaki. Baju kurta lelaki adalah antara item yang famous dan laku keras dijual kepada mereka yang berminat ini adalah kerana rekaan yang dijenamakan oleh bulan bintang adalah berdasarkan dengan kain yang lembut dan cantik serta mempunyai pelbagai variasi warna.

Pening Nak Pilih Mana Yang “Menarik?”

Pilih jerr di listt favourite yang dikeluarkan oleh pihak bulan bintang. Berikut adalah pilihan orang ramai dan pakaian yang viralll!

IMG 20230316 092308

Saya Nak Beli Tapi Kat Mana??

Jom belii, mudah sahaa, beli online jimat kos!. Senang nak beli dan bank in tak payah pon dan perlu duit cash.

Jom jemput tengok sendiri laman web rasmi pihak Bulan Bintang!

Untuk masa sekarang, ada buat promooo jom rebut sekarang:

http://promosibulanbintang.my

Feedback Customer

IMG 20230316 111229 660
IMG 20230316 111230 262
IMG 20230316 111230 183
IMG 20230316 111229 845
IMG 20230316 111229 760

Kisah Bulan Bintang

bulan bintang 1 1

Baru-baru ini, pengasas Baju Melayu Bulan Bintang, Azzim Zahid Azmi, menjadi sorotan netizen di media sosial dengan pelbagai reaksi terhadap kejayaannya dalam mengembangkan jenama tersebut. Meskipun usianya baru 25 tahun, ia telah berhasil menghasilkan baju Melayu yang menjadi trend di seluruh negara setelah berjuang selama tujuh tahun dengan titik peluhnya. Meskipun ia mendapat banyak kagum, namun ia juga menerima kecaman dari segelintir netizen yang mendakwa kejayaannya berpunca daripada latar belakang keluarga berada dan berpangkat serta dikenali dalam arena perniagaan.

Walau bagaimanapun, pengusaha muda tersebut bukanlah orang yang bergantung pada kelebihan keluarga atau menggunakan nama keluarga untuk mengembangkan jenama Baju Melayu Bulan Bintang. Ia berjaya melalui prinsip merendah diri dan usaha yang berbelas tahun tanpa mengambil kesempatan atau menggunakan ‘kabel’ untuk perniagaannya. Ia juga tidak sombong dan sering menjadi pembuka rezeki untuknya dalam mengembangkan sayap perniagaan baju Melayu.

Bukan hanya ingin berjaya untuk dirinya sendiri, ia turut berkongsi dengan golongan yang ingin mencari rezeki, hampir 6,000 menjadi ejen dan mengupah 200 pekerja. Menurut kakak usahawan muda tersebut, ia sangat kecewa dengan tindakan segelintir warganet dan sedih dengan komen-komen yang dilontarkan sehingga ia tidak dapat menahan air matanya.

Siapakah pengasas jenama pakaian Bulan Bintang yang berjaya?

Jenama pakaian Bulan Bintang yang berjaya ini telah diasaskan oleh Azzim Zahid Azmi, seorang individu berusia 26 tahun yang mungkin akan mengejutkan ramai. Azzim, juga dikenali sebagai Meri, merupakan anak bongsu daripada lima orang adik-beradik dan telah mempunyai minat dalam bidang perniagaan sejak zaman sekolah.

Ketika belajar di Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gombak (SBPI) pada usia 16 tahun, Azzim telah memulakan perniagaannya dengan menjual T-shirt kepada rakan-rakan sekolahnya. Beliau meneruskan perniagaan ini sehingga berusia 17 tahun dan ketika menyambung pengajian di Pusat Asasi Sains di Universiti Malaya (PASUM), beliau pernah menjual T-shirt untuk acara larian jogathon yang diberi singkatan ‘RUN PSM’.

Bagaimana perjalanan jenama Bulan Bintang bermula?

Pada tahun 2016, pada usia 19 tahun, Azzim memulakan jenama Bulan Bintang dengan menjual kurta tanpa logo pada pakaian. Pada awalnya, hanya 300 helai yang dikeluarkan, tetapi selepas mendapat sambutan yang baik, Azzim menambah stok jualannya sehingga 2,000 pasang kurta. Perjalanan jenama Bulan Bintang menjadi lebih bermakna apabila Azzim membuka tapak jualannya di Uptown Danau Kota, Setapak pada tahun 2019.

Pada masa itu, Azzim sedang mengambil pengajian tahun terakhir dalam bidang Media dan Komunikasi di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Azzim dan rakan-rakannya mengangkut segala barangan termasuk seterika baju dengan hanya menaiki motosikal. Azzim juga pernah berniaga dengan menyewa tapak booth Mood Republik di Malaysia International Trade and Exhibition Centre (MITEC) pada tahun 2019, tetapi selepas itu, mereka terpaksa menjual secara atas talian kerana wabak pandemik yang melanda Malaysia.

Jenama Bulan Bintang telah membuka beberapa butik di seluruh Malaysia termasuk di Johor Bharu, Shah Alam, Setia Alam, Kubang Kerian di Kelantan, dan Sungai Petani di Kedah.

Bulan Bintang: Kejayaan Anak Muda Malaysia

Anak muda merupakan aset berharga dalam pembangunan negara kerana mereka mempunyai potensi dan semangat yang tinggi untuk mencapai kejayaan dalam pelbagai bidang. Kejayaan anak muda bukan hanya memberi impak yang positif kepada diri sendiri tetapi juga kepada masyarakat dan negara secara keseluruhannya.

Di Malaysia, terdapat banyak contoh kejayaan anak muda yang telah berjaya mencapai matlamat mereka dalam bidang yang berbeza. Antara contohnya adalah Azzim Zahid Azmi atau lebih dikenali sebagai Meri, pengasas jenama pakaian Bulan Bintang yang memulakan perniagaan beliau pada usia 19 tahun. Kini, jenama Bulan Bintang telah menjadi salah satu jenama pakaian yang terkenal di Malaysia dengan beberapa butik yang dibuka di seluruh negara.

Selain daripada Azzim, terdapat juga Muhammad Danish Haziq, seorang pelajar dari Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah yang berjaya membina sebuah kereta elektrik sendiri. Kereta tersebut telah berjaya memenangi beberapa pertandingan dan telah menarik perhatian ramai di dalam dan luar negara.

Kejayaan anak muda ini menunjukkan bahawa mereka mempunyai semangat dan keberanian untuk mencapai matlamat mereka, walaupun dihadapi dengan pelbagai cabaran. Dalam masa yang sama, kejayaan mereka juga telah memberi inspirasi kepada orang lain untuk berusaha dan berjaya. Oleh itu, kita perlu memberikan sokongan dan memperkasa mereka dengan memberi peluang dan persekitaran yang sesuai bagi memupuk bakat dan kemahiran mereka. Dengan cara ini, kita dapat melahirkan lebih ramai anak muda yang berjaya dalam pelbagai bidang untuk membantu membangunkan negara kita.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati