Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29 : Effective Sehingga 31 Oktober 2022

Penolong Pegawai Penerangan
Penolong Pegawai Penerangan

Terkini : Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29 | Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022. Maklumat terbaru berkenaan jawatan kosong di Malaysia. Baru sahaja dibuka peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Permohonan kini boleh dibuat secara online.

Peluang kerjaya di JAKIM bagi tahun 2022, kekosongan Yang dibuka adalah merupakan peluang keemasan kepada rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan didalam sektor kerajaan. Berkerja di bawah sektor kerajaan merupakan satu kerja yang murni kerana menawarkan perkhidmatan kepada masyarakat yang berbilang kaum dan bangsa di dalam Malaysia.

Terkini : Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29 | Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat secara online dan mestilah mengikut ketetapan yang ditetapkan oleh pihak majikan. Permohonan juga mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang minima daripada PMR ,SPM , Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan Penolong Pegawai Penerangan

Jawatan:

  • Penolong Pegawai Penerangan Gred S29

Sektor : JAKIM (KERAJAAN)

Taraf Jawatan : Kontrak / Tetap

Untuk maklumat berkenaan jawatan kosong yang ditawarkan adalah berdasarkan maklumat rasmi daripada pihak majikan dan segala perubahan yang berlaku adalah menurut ketetapan pihak majikan itu sendiri.

68a99889 7866 4615 aff9 0304c0da49db 2
Official Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29 : Effective Sehingga 31 Oktober 2022 3

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Di Buka Dan Ditutup?

Kepada mereka yang berminat memohon anda boleh membuat permohonan segera dan permohonan akan ditutup pada 31 Oktober 2022. Permohonan hanya dibolehkan melalui secara atas talian dan permohonan adalah merujuk kepada iklan dan syarat yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong?

Untuk makluman kepada semua, sebelum membuat permohonan anda boleh merujuk kepada syarat-syarat dahulu dibawah:

  1. Mestilah warganegara Malaysia;
  2. Pemohon berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Mestilah berkelulusan:

i. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. [Gaji Permulaan ialah pada Gred S29 : RM1,493.00]; atau

ii. Sijil Tinggi Agama Malaysia yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. [Gaji Permulaan ialah pada Gred S29 : RM1,493.00]; atau

iii. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.[Gaji Permulaan ialah pada Gred S29 : RM1,770.95]; dan

iv. Memiliki kepujian sekurang-kurangnya Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat SPM/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Bagi anda yang berminat untuk permohonan anda boleh merujuk cara permohonan di bawah.

Permohonan Jawatan Kosong Penolong Pegawai Penerangan Gred S29 Di JAKIM Tahun 2022

Permohonan boleh dibuat dengan berdasarkan iklan yang diwar-warkan. Para pemohon hendaklah meneliti dahulu iklan ,syarat-syarat dan cara permohonan yang ditetapkan oleh pihak majikan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Anda boleh merujuk iklan ,syarat syarat dan cara permohonan di bawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di JAKIM

Permohonan jawatan kosong hendaklah dilakukan sebelum tarikh tutup iaitu 31 Oktober 2022. Berkenaan Cara permohonan anda boleh merujuk Cara permohonan jawatan kosong di bawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di JAKIM

Kepada para pemohon hendaklah membuat permohonan secara atas talian sahaja  dengan melayari Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia di alamat:

http://www.spa.gov.my

Para pemohon sila pastikan alamat untuk surat-menyurat, alamat e-mel dan nombor telefon pemohon untuk dihubungi adalah tepat, terkini dan masih aktif.

Hanya permohonan yang dibuat dalam tempoh iklan sahaja akan diproses. Sebarang keterangan lanjut boleh dirujuk kepada:

• Seksyen Jawatan Kontrak & Pengurusan, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, JAKIM

03-8870 7684 / 03-8870 7685 / 03-8870 7604

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati