Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018

 

HIMPUNAN TERBAIK 3

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, kami mengongsikan jadual bagi salah satu peperiksaan terbesar di peringkat sekolah di Malaysia, iaitu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi tahun ini iaitu tahun 2018.

Umum sedia maklum, kini UPSR merupakan salah satu komponen daripada Pelaporan Pentaksiran Sekolah Rendah (PPSR) yang baru dilaksanakan secara menyeluruh pada tahun ini (2018). Peperiksaan UPSR pada tahun ini akan dilaksanakan di semua sekolah rendah Malaysia bermula pada 24 sehingga 27 september iaitu selama empat hari.

JW UPSR 20182 JW UPSR 20181 JW UPSR 2018

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah bersumberkan Lembaga Peperiksaan Malaysia.

Dapatkan “Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018

SUMBER : LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA

 

Semoga perkongsian kali ini iaitu Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018 sedikit sebanyak dapat membantu anda khususnya kepada ibu bapa, warga pendidik dan calon-calon yang bakal menduduki UPSR pada tahun ini dalam membuat persediaan. Semoga berjaya dan teruskan menyokong kami di Sistem Guru Online, Komuniti Pendidikan Malaysia.