Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan S29 Bulan Januari Tahun 2023

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan S29

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan S29 Bulan Januari Tahun 2023.Pengumuman terbaru oleh Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN),kini telah dibuka peluang kerjaya bagi mengisi  jawatan kosong sebagai Guru Taska kepada para graduan. Bagi permohonan, kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong yang tersedia melalui pengambilan yang dibuka. Ini adalah merupakan peluang keemasan kepada mereka yang benar-benar berminat untuk menjadi seorang pendidik.

Guru Tabika Perpaduan 3
Guru Tabika Perpaduan

Satu peluang membina kerjaya  di JPNIN di tahun 2023, ini adalah merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. JPNIN merupakan jabatan yang disegani dalam perkara berkenaan kebajikan masyarakat yang bertanggungjawab di negara Malaysia untuk memberi perhatian dari segi pemberian bantuan serta memastikan pendidikan anak-anak yang penting seiring dengan pembentukan rohani untuk pelbagai bangsa dan pelbagai kaum dalam komuniti rakyat Malaysia. Disamping itu, jabatan berkenaan jugalah yang merupakan jabatan yang dihormati dalam masyarakat Malaysia kerana berperanan sebagai pusat khidmat untuk masyarakat pelbagai kaum dan bangsa di Malaysia. Kini tiba masanya ruang dan peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan sesekali lepaskan peluang anda,mohon lakukan permohonan segera!

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan S29 Bulan Januari Tahun 2023

Laman portal rasmi JPNIN

Maklumat Ringkas Mengenai Majikan

Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) ialah jabatan yang profesional dibawah seliaan kerajaan Malaysia. Untuk tiap-tiap negeri mempunyai jabatan dibawah JPNIN yang dikendalikan oleh pengarah mengikut negeri masing-masing dalam Malaysia. Melalui matlamat dan perancangan yang sama, iaitu untuk membina masyarakat Malaysia yang mempunyai jiwa yang baik dan nilai murni untuk diamalkan dan diterapkan.

Fungsi JPNIN adalah seiring dengan kefungsian kementerian perpaduan negara Malaysia yang bertindak dalam mengurus berkenaan masyarakat Malaysia. Fungsi JPNIN adalah jelas dalam:

 • Mempertingkatkan usaha untuk mengukuhkan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional.
 • Memperkuatkan dalam hal ehwal perhubungan dan pembangunan komuniti.
 • Memperhebarkan hal ehwal pendidikan awal kanak-kanak untuk Taska dan Tabika Perpaduan.
 • Menaiktaraf usaha penghayatan dan pembudayaan Rukun Negara.
 • Memberi rujukan dalam bidang perpaduan melalui penyelidikan.

Dengan misi “Mempertingkat dan memperkukuh kesepaduan sosial Masyarakat Malaysia melalui usaha penyatupaduan berteraskan perlembagaan persekutuan dan rukun negara secara inklusif”. Pastinya JPNIN akan membawa Malaysia kearah yang lebih harmoni dan aman.

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Untuk makluman, bagi para pemohon , jawatan yang ditawarkan di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) yang kini mempunyai kekosongan. Permohonan Jawatan kosong yang boleh dibuat melalui permohonan dengan mengikuti kelayakan yang diminta. Kekosongan jawatan perlu diisi segera dengan mengikuti dan cukup syarat dalam kelayakan permohonan.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Pendidik Taska Genius Perpaduan S29

Sektor: Kerajaan

Taraf : Kontrak / Tetap

Lokasi : Labuan

Perhatian kepada semua pemohon, peluang jawatan kosong ini yang ditawarkan ialah mengikut kapasiti dan keperluan dari pihak majikan yang mewar-warkan iklan kerja kosong. Bagi segala kekosongan dan sebarang perubahan adalah berdasarkan perubahan rasmi daripada pihak majikan .

Bilakah Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk permohonan boleh dibuat segera, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 6 Januari 2023.

Bagi para pemohon, kini boleh dibuat permohonan secara secara manual berdasarkan iklan dan untuk permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN). (Sila rujuk iklan lengkap jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Pemohon?

Untuk syarat kelayakan yang diperlukan bagi memohon jawatan kosong di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) oleh pemohon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia;
 2.  Pemohon berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
 3. Pemohon ada kelayakan akademik yang setaraf dan padan dengan jawatan.

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan dalam permohonan jawatan, pemohon boleh ikuti dibawah.

Kekosongan Jawatan Kosong Di Bulan Januari 2022:

Permohonan Jawatan Kosong Guru Tabika Di JPNIN Tahun 2023

Untuk para pemohon yang berminat untuk memohon jawatan kosong sebagai guru tabika di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) bulan Januari tahun 2023 ,pemohon boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 6 Januari 2023.

Guru Tabika Perpaduan 2
Guru Tabika Perpaduan

Untuk pemohon yang berminat, pemohon boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak JPNIN. Anda boleh merujuk makluman terperinci dari pihak majikan  dibawah berkenaan iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan:

IKLAN JAWATAN KOSONG GURU TABIKA PERPADUAN TAHUN 2023

Pemberitahuan penting kepada calon untuk permohonan, sebelum membuat permohonan sila pastikan:

a) Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan

b) Salinan sijil-sijil yang berkaitan

C) Dokumen yang telah disahkan oleh pegawai kerajaan

Untuk permohonan jawatan kosong di Jabatan Perpaduan Negara & Intergrasi Nasional (JPNIN) tahun 2023 boleh dimohon dan dihantar mengikut kesesuaian dan penetapan oleh pihak majikan sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 6 Januari tahun 2023. Pemohon diminta untuk membuat permohonan segera untuk mengelakkan sebarang keterlambatan dalam permohonan.

CARA MEMOHON JAWATAN GURU TABIKA PERPADUAN S29 DI JPNIN :

 1. Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang boleh diperolehi di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Wilayah Persekutuan Labuan atau layari laman sesawang: BORANG PERMOHONAN JAWATAN JPNIN
 2. Permohonan daripada Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat mestilah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan 17 Bab ‘A’ Lantikan Dan Kenaikan Pangkat 2005.
 3. Borang Permohonan lengkap hendaklah dikepilkan gambar terkini (berukuran passport), salinan Kad Pengenalan, salinan sijil kelahiran, salinan kelulusan akademik, resume, salinan sijil berhenti sekolah, salinan Lesen Memandu dan Sijil Lengkap Vaksinasi Covid-19 sebagai dokumen tambahan serta dokumen sokongan yang berkaitan yang telah DIPERAKUI SAH oleh (Pegawai Kerajaan yang menjawat jawatan Kumpulan ‘A’ atau gred 41 ke atas).
 4. Borang permohonan perlu dihantar ke alamat seperti berikut:

PENGARAH
JABATAN PERPADUAN NEGARA DAN INTEGRASI NASIONAL
WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN
NO. 4A-1, TINGKAT 4, BLOK 4,
KOMPLEKS UJANA KEWANGAN
87022 WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN.

 TARIKH TUTUP PERMOHONAN: 6 Januari 2023 (Jumaat)

PANGGILAN TEMUDUGA

Guru Tabika Perpaduan
Guru Tabika Perpaduan
 • Hanya pemohon yang layak selepas tapisan dan memenuhi syarat-syarat seperti yang telah ditetapkan akan dipanggil untuk menghadiri temuduga jawatan guru tabika. Pemohon-pemohon yang tidak dihubungi selepas tempoh enam (6) bulan daripada tarikh tutup permohonan hendaklah dianggap tidak berjaya.
 • Bagi segala perbelanjaan menghadiri temuduga adalah tanggungan masing-masing dan jabatan tidak akan melayan sebarang tuntutan.

UNTUK SEBARANG PERTANYAAN

Sebarang pertanyaan anda boleh diajukan ke talian 087-413 366 atau emel ke [email protected]

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati