Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Perdana Menteri (JPM) Tahun 2023

Jawatan kosong di jabatan Perdana menteri
Jawatan kosong di jabatan Perdana menteri

Jawatan Kosong Di Jabatan Perdana Menteri (JPM) Tahun 2023.Info terkini! Peluang kerjaya telah dibuka kepada rakyat Malaysia tahun 2023 bulan Januari!. Jawatan kosong telah ditawarkan kepada anda rakyat Malaysia untuk menjawat jawatan kosong di Jabatan Perdana Menteri bagi bulan Januari tahun 2023. Permohonan sekarang, boleh dibuat segera dan dilakukan dengan secepat mungkin.

Peluang pekerjaan yang telah dibuka kepada rakyat Malaysia bagi mengisi kekosongan yang ada seperti yang diwar-warkan oleh pihak JPM. Memulakan kerjaya dibawah sektor perkhidmatan awam merupakan impian sesetengah rakyat Malaysia kerana mempunyai pelbagai pelbagai kelebihan dan mempunyai peluang cerah jika dipilih untuk menjawat jawatan dalam penjawat awam.

Kini anda boleh membuat permohonan dengan mengikut syarat kelayakan dan merujuk iklan yang disediakan terlebih dahulu. Untuk mengetahui lebih lanjut, calon boleh rujuk makluman secara lebih terperinci yang  disediakan di bawah.

Jawatan Kosong Di Jabatan Perdana Menteri (JPM) Tahun 2023

office 625893 640 4
Jawatan kosong di jabatan Perdana menteri

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Kepada Rakyat Malaysia?

Peluang  kerjaya terbuka jawatan kosong,sekarang calon boleh membuat permohonan jawatan kosong melalui secara atas talian bagi jawatan yang ditawarkan seperti dibawah. Permohonan mestilah dibuat dengan segera untuk mengelakkan calon keterlambatan dan mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang ditawarkan dan disyaratkan sahaja.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

 • PERSONEL MySTEP N41

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Lokasi : Putrajaya

Makluman kepada calon yang berminat untuk memohon, bagi sebarang maklumat permohonan dan syarat permohonan adalah mengikut syarat pihak majikan sahaja. Segala perubahan dan kekosongan jawatan adalah merujuk kepada makluman terkini yang rasmi.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Makluman penting mengenai permohonan, permohonan dibuka waktu sekarang dan akan ditutup pada 6 Januari 2023.

Bagi permohonan jawatan kosong ,calon boleh dibuat dengan kadar segera, untuk membuat permohonan anda dinasihatkan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Lantikan Bagi Jawatan Kosong?

Berikut merupakan syarat kelayakan umum bagi permohonan:

 1. Calon adalah merupakan warganegara Malaysia.
 2. Calon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 3. Calon adalah mereka yang mempunyai kelayakan akademik minima SPM

Untuk mereka yang berminat bagi membuat permohonan calon boleh merujuk kepada maklumat mengenai permohonan jawatan kosong seperti di bawah. Selain itu pemohon juga boleh merujuk Cara permohonan di bawah.

KELAYAKAN/DESKRIPSI TUGASI

JAZAH SARJANA MUDA

• Mempunyai kelulusan minimum Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan

• Mempunyai kemahiran dalam Microsoft Powerpoint dan Excel.

TUGAS

 •  Bertanggungjawab memantau pelaksanaan program pentadbiran pejabat, pengurusetiaan mesyuarat dan arahan.

KRITERIA UTAMA CALON

 • Berkemahiran dalam menyediakan pelaporan;
 • Mampu berfikir secara kritikal (high critical thinking) dan high efficiency. Boleh bekerja di bawah penyelarasan yang minimum;
 • Boleh bekerja lebih masa; dan
 • Boleh bekerja di luar pejabat.

Senarai Jawatan Kosong Bulan Disember:

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Perdana Menteri Tahun 2023

Bagi permohonan jawatan kosong untuk jawatan PERSONEL MySTEP N41 boleh dimohon segera secara atas talian sebelum tarikh tutup. Permohonan juga hendaklah selesai dibuat ileh calon sebelum tarikh 6 Januari tahun 2023.

Untuk calon yang berminat bagi membuat permohonan untuk mengisi kekosongan jawatan tersebut, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

IKLAN JAWATAN KOSONG DI JABATAN PERDANA MENTERI (JPM) TAHUN 2023

Untuk calon yang berminat untuk membuat permohonan,anda boleh merujuk kepada maklumat lengkap yang kami sediakan dibawah bagi urusan permohonan.

Cara Memohon

Untuk calon yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan yang telah ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat segera seperti mana yang dinyatakan di pengumuman rasmi kekosongan jawatan.

Untuk permohonan jawatan hendaklah dibuat dengan melampirkan resume, gambar berukuran pasport, sijil-sijil akademik dan salinan kad pengenalan ke alamat e-mel: [email protected]

Calon juga perlu hendaklah memastikan segala maklumat yang diberikan adalah benar, sahih dan tulen, serta hanya memohon jawatan yang selaras dengan ketetapan syarat-syarat kelayakan setiap jawatan.

Bagi calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi tapisan sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga.

Nota :Tarikh tutup permohonan pada 06 JANUARI 2023 (JUMAAT), sebelum jam 12 tengah hari.

Semoga Dipermudahkan Segala Urusan Permohonan Oleh Para Calon

Selepas para calon meneliti maklumat lengkap dan rasmi iklan jawatan kosong terkini, anda boleh merujuk dan membuat permohonan segera sebelum tarikh tutup.

Diharapkan kepada semua para calon bersedia dan mengambil langkah-langkah yang betul bagi membuat permohonan dan diminta untuk bersedia sekiranya berjaya dipanggil untuk menghadiri panggilan. Semasa dalam proses temuduga anda boleh melakukan persediaan yang rapi dan kemas bagi memastikan urusan temuduga anda berjalan lancar.

logo icu2

Info Mengenai Jabatan Perdana Menteri (JPM)

Jabatan Perdana Menteri (JPM) adalah sebuah kementerian kerajaan persekutuan di Malaysia. Ia ditubuhkan bertujuan untuk memastikan perkhidmatan di semua bahagian terlaksana menurut dasar, pengawalan dan garis panduan kini.

Ia merupakan jabatan yang dipimpin oleh Perdana Menteri Malaysia dan diikuti oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Malaysia. Jabatan ini merangkumi Pejabat Perdana Menteri dan ada lebih 50 agensi dan badan kerajaan. Ia ditubuhkan pada  sejak tahun 1957 dan kini berpusat di Perdana Putra, Putrajaya.

Peranan Jabatan Perdana Menteri

Dikongsikan peranan yang dimainkan oleh jabatan perdana menteri dalam urusan pentadbiran negara Malaysia:

 1. Menyumbangkan perkhidmatan sokongan iaitu termasuk dalam pentadbiran, kewangan, pengurusan sumber manusia, keselamatan, sosial dan lain-lain kepada warga jabatan Perdana Menteri dengan cekap dan berkesan, mengikut aturan dan arahan yang telah ditetapkan.
 2. Mentadbir dan urus keperluan kuarters, ruang pejabat dan tempat beristirahat supaya kondusif dan lebih selesa untuk Anggota Perkhidmatan Awam serta menyelenggara, mengawal selia dan merancang penggunaan hartanah milik kerajaan Persekutuan dengan cekap dan berkesan.
 3. Mempertingkatkan kualiti Perkhidmatan Awam Malaysia supaya lebih cekap,saksama, berkesan, responsif dan berintegriti serta membudayakan penggunaan teknologi maklumat dalam urusan perkhidmatan awam.
 4. Menawarkan khidmat yang cekap, berkualiti dan berkesan kepada barisan Jemaah Menteri dan Ketua Setiausaha Negara yang juga merupakan Setiausaha Jemaah Menteri serta mengesan pelaksanaan keputusan-keputusan oleh Kerajaan.
 5. Sebagai pusat rujukan kepada semua isu berkenaan keselamatan perlindungan seperti keselamatan fizikal, dokumen dan personel di samping menggubal, mengeluar dan menentukan dasar keselamatan perlindungan untuk dilaksanakan dengan sempurna.
 6. Mentadbir urus Istiadat dan Protokol Negara, Penganugerahan Darjah-darjah Kebesaran Persekutuan, Lawatan Pembesar-Pembesar Negara, Persidangan Antarabangsa dan Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya yang terbaik berteraskan kecemerlangan kerja yang berkualiti.
 7. Membuat penyelarasan dasar, strategi dan program Pembangunan Ekonomi Negara untuk jangka masa sederhana dan jangka masa panjang dirangka dengan terancang, cekap dan sempurna bagi memperkukuhkan daya saing negara, dalam menggalakkan pertumbuhan ekonomi, mempromosikan kerjasama sektor awam dan swasta, mempergiatkan k-ekonomi, dan meningkatkan pembangunan sosio-ekonomi negara.
 8. Sebagai agensi pusat utama untuk memantau pelaksanaan dasar, strategi, program dan projek pembangunan serta menyelesaikan isu-isu berkaitan dengan cekap dan berkesan supaya pelaksanaannya selaras dengan matlamat pembangunan negara.
Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati