Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Program Pembangunan Peneroka FELDA

 

Jawatan Kosong Program Pembangunan Peneroka FELDA

Jawatan Kosong Program Pembangunan Peneroka FELDA ini merujuk kepada permohonan jawatan terkini yang sedang dibuka oleh FIC Intergrated Property Management SDN BHD yang merupakan salah satu rangkaian di bawah FELDA (Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan). Terdapat beberapa jawatan kosong yang ditawarkan bagi pengambilan kali ini. Namun begitu, tarikh tutup bagi permohonan jawatan ini tidak dinyatakan.

Untuk makluman semua, kerajaan memperuntukkan RM100 juta bagi melaksanakan Program Pembangunan Peneroka (PPP) di tanah rancangan FELDA di seluruh negara tahun ini. Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed, berkata PPP merangkumi pelbagai projek pertanian dan ternakan membabitkan secara individu atau koperasi. Berikut merupakan senarai jawatan kosong yang sedang ditawarkan:

Senarai Jawatan Kosong & Bilangan Kekosongan

 1. Pegawai Pertanian – 2 Kekosongan
 2. Doktor Veterinar – 1 Kekosongan
 3. Akauntan – 1 Kekosongan
 4. Pegawai Tadbir (Perancangan dan Strategik) – 1 Kekosongan
 5. Pegawai IT (Analisa Data dan Pelaporan) – 1 Kekosongan

Kriteria yang Diperlukan

 • Berumur 28 tahun – 35 tahun
 • Keadaan kesihatan yang sempurna
 • Tiada rekod jenayah
 • Mampu bekerja seperti diarahkan dari semasa ke semasa
 • Boleh untuk keluar stesen seperti yang diarahkan
 • Mampu berkomunikasi dengan berkesan dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris

May be an image of text that says "FIC INTEGRATED PROPERTY MANAGEMENT SDN BHD JAWATAN KOSONG! FIC IPM PROGRAM PEMBANGUNAN PENEROKA (PPP) Kriteria yang diperlukan Berumur 28 tahun Keadaan kesihatan yang sempurna Tiada rekod jenayah Mampu bekerja seperti diarahkan dari semasa ke semasa Boleh untuk keluar stesen seperti yang diarahkan Mampu berkomunikasi dengan berkesan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris PEGAWAI PERTANIAN KEKOSONGAN DOKTOR VETERINAR 1KEKOSONGAN AKAUNTAN KEKOSONGAN PEGAWAI TADBIR (PERANCANGAN & STRATEGIK) 1KEKOSONGAN PEGAWAI IT (ANALISA DATA & PELAPORAN) KEKOSONGAN Mohon sekarang! Email hr.ficipm@fic.net.my"

Keperluan Kemahiran dan Skop Kerja

May be an image of text

May be an image of text

May be an image of text

May be an image of text that says "FIC IPM peg FICINTEGRATED PROPERTY MANAGEMENT SDN BHD JAWATAN KOSONG! Pegawai Tadbir (Perancangan & Strategik) KEPERLUAN KEMAHIRAN Mempunyai Ijazah berkaitan Perancangan dan Strategik Berpengalaman lebih tahun dalam bidang Perancangan dan Strategik Berkemahiran dalam menggunakan Software Microsof SKOP KERJA .Membuat perancangan keseluruhan projek .Membangun dan mencadangkan pakej baru dalam pertanian dan ternakan •Kerja-kerja pengurusan dan pentadbiran Mohon sekarang! Email hr.ficipm@fic.net.my PROGRAM PEMBANGUNAN PENEROKA (PPP)"

May be an image of text that says "FIC IPM n ICINTEGRATED PROPERTY MANAGEMENT SDN BHD JAWATAN KOSONG! Pegawai IT (Analisa Data & Pelaporan) KEPERLUAN KEMAHIRAN Mempunyai Ijazah berkaitan bidang IT atau berkaitan Bexpengalaman lebih 3 tahun dalam bidang IT dan pengurusan pelaporan. Berkemahiran dalam menggunakan Software Microsof. SKOP KERJA •Bertanggungjawab terhadap Laman Web Sistem permohonan/pemantauan/pelaporan PPP (Sistem pengurusan maklumat PPP) •Berkemahiran bagi penyediaan menyediakan Design using Al' Data analysis reporting dan Mohon sekarang! Email: hr.ficipm@fic.net.my PROGRAM PEMBANGUNAN PENEROKA (PPP)"

Cara Permohonan

Individu yang berminat dan berkelayakan boleh mengemukakan permohonan pekerjaan menerusi emel [email protected]

Maklumat Lanjut

Sebarang maklumat lanjut berkenaan jawatan kosong ini boleh dirujuk DI SINI

Senarai jawatan kosong yang lain:

Semoga perkongsian Jawatan Kosong Program Pembangunan Peneroka FELDA ini dapat memberi manfaat kepada anda semua khususnya terhadap individu yang sedang mencari pekerjaan pada masa ini. Anda juga digalakkan untuk berkongsi artikel ini dengan ahli keluarga, sahabat handai dan sesiapa sahaja yang berkelayakan untuk memohon. Selamat mencuba dan semoga berjaya mendapatkan kerjaya yang anda impikan!

Anda Mungkin Meminati