Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

SKIM REHABILITASI SEWA BELI BAS DAN TEKSI DALAM PAKEJ PERMAI 2021 : INISIATIF 21 YANG IDEAL

SKIM REHABILITASI SEWA BELI BAS DAN TEKSI
SKIM REHABILITASI SEWA BELI BAS DAN TEKSI

PENGENALAN SKIM REHABILITASI SEWA BELI BAS DAN TEKSI

Semenjak pandemic Covid-19 melanda Malaysia, peningkatan kes yang mendadak mendorong kerajaan untuk melaksanakan PKP di seluruh negara. Pelaksanaan PKP ini bukan sahaja memerlukan rakyat untuk berada di kawasan yang ditetapkan dan tidak boleh merentas daerah mahupun negeri, bahkan beberapa sector perniagaan turut mengalami penurunan keuntungan dengan mendadak.

Salah satu sektor yang turut terkesan adalah sector pengangkutan awam seperti bas dan teksi. Mereka bukan sahaja tidak mempunyai pelanggan kerana penutupan sempadan negeri bahkan juga ada diantara mereka tida boleh beroperasi kerana beberapa kekangan dan syarat ketat yang ditetapkan.

SKIM REHABILITASI SEWA BELI BAS DAN TEKSI
SKIM REHABILITASI SEWA BELI BAS DAN TEKSI

Maka dengan itu, Syarikat Jaminan Pinjaman Perniagaan akan memperkenalkan skim baharu yang diberi nama Skim Rehabilitasi Sewa Beli Bas dan Teksi.

Di bawah skim ini, bas yang terpilih seperti bas persiaran dan teksi daripada syarikat sewa beli dan pajakan akan menikmati 50% jaminan ke atas pinjaman.

Pengusaha bas dan teksi akan dapat menstruktur semula pinjaman dan mereka akan dapat menikmati moratorium selama 12 bulan. Mereka juga akan menikmati pembayaran balik bulanan yang lebih rendah.

Untuk skim ini, jaminan sebanyak 1 bilion ringgit telah disediakan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati