Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Makluman Jawatan Kosong MSN Februari 2024

Makluman Jawatan Kosong MSN Februari 2024

Pengumuman berkenaan jawatan kosong MSN Februari 2024. Peluang kerjaya menarik untuk calon sekiranya berjaya dalam ambilan jawatan kosong MSN Februari 2024.

Pihak MSN buka jawatan kosong MSN Februari 2024 dan merupakan berita terkini bagi calon yang berminat dalam membuat permohonan. MSN adalah merupakan sebuah Majlis sukan dalam kerajaan Malaysia yang merupakan pihak yang selalu membawa kepentingan sukan dan kehidupan sihat.

Para calon adalah disarankan untuk rujuk maklumat lebih lanjut berkenaan iklan tawaran, syarat kelayakan dan prosedur mohon jawatan yang disediakan.

Pengumuman Jawatan Kosong MSN Februari 2024

MSN adalah Majlis Sukan Negara (MSN) yang merupakan sebuah majlis yang ditubuhkan oleh kerajaan Malaysia. MSN adalah sebuah majlis dibawah kementerian Belia dan Sukan. Matlamat penubuhan MSN adalah untuk memastikan rakyat Malaysia terlibat dengan kehidupan sihat sekaligus mewujudkan masyarakat yang mempunyai kesihatan yang baik.

MSN juga memainkan peranan dalam membuat pemilihan dan melahirkan atlet sukan untuk mewakili negara dalam apa-apa kejohanan di peringkat negeri dan negara.

image 211

Peranan Majlis Sukan Negara (MSN) juga adalah untuk menjaga golongan belia dengan mengadakan pelbagai program dan inisiatif yang menarik. Peluang kerjaya yang dibuka MSN adalah merupakan peluang terbaik untuk anda merasi pengalaman bekerja dibawah Kementerian Belia dan Sukan.

Bagi bulan Februari 2024, peluang ini masih dibuka kepada anda, Bagi calon pula anda boleh mengambil peluang dalam membuat permohonan kerana peluang bekerja di dibawah kementerian ini boleh dibuat dalam bulan Februari 2024.

Berkenaan Jawatan Kosong MSN

Calon adalah boleh untuk mengetahui jawatan kosong apakah yang dibuka dan boleh merujuk pada jadual yang disusun dibawah. Berikut adalah merupakan tawaran jawatan kosong MSN:

JawatanSkop Kerja
Setiausaha PejabatBertanggungjawab untuk memastikan urusan harian di pejabat Pengarah berjalan lancar dan memberi perkhidmatan kesetiausahaan seperti menaip, menyediakan surat-menyurat, laporan dan pengurusan fail.
Di samping itu, memastikan semua keperluan rasmi Pengarah dikendalikan secara cekap dan berkualiti serta mengawal selia jadual kerja supaya teratur.
Pembantu AwamBertanggungjawab melaksanakan kerja-kerja pembersihan dan tugas-tugas berkaitan sokongan teknikal ke atas peralatan dan ruang kerja.
Penolong Pegawai Eksekutif (Koordinator Akademik Dan Hal Ehwal Pelatih)Bertanggungjawab untuk memantau dan menyelia segala bentuk aktiviti di asrama di Akademi.
Penolong Pegawai Eksekutif (Pembantu Perubatan)Bertanggungjawab untuk mengurus perkhidmatan rehabilitasi sukan yang komprehensif melalui perkhidmatan pemulihan sukan dan perundingan kesihatan.
Pembantu Pentadbiran (Penjaga Stor Basikal)Bertanggungjawab menjaga dan merekod pergerakan keluar masuk peralatan atau komponen basikal dan menyelenggara stor dengan baik.

Tarikh Tutup Permohonan Jawatan Kosong MSN

Urusan mohon kerja kepada semua calon, permohonan adalah dibuka sekarang dan tarikh tutup permohonan adalah pada 6 Febuari 2024.

Oleh itu, para calon mestilah mengemukakan dengan cepat dan pastikan permohonan anda mengikut langkah seperti yang dinyatakan seperti dibawah.

Syarat-syarat Membuat Permohonan Kerja

Untuk syarat kelayakan mohon kerja yang perlu diikuti oleh para calon sebelum membuat permohonan. Berikut adalah merupakan syarat-syarat permohonan di MSN:

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur tidak kurang dari 21 tahun semasa permohonan
  • Mempunyai kelayakan SPM dan Diploma dalam bidang berkait.
  • Boleh bekerja dalam kumpulan.
  • Mempunyai komunikasi yang baik.

Panduan Permohonan Dalam Jawatan Kosong MSN Februari 2024

Semak Makluman Rasmi MSN

image 210
Makluman Jawatan Kosong MSN Februari 2024 4

Untuk calon, anda boleh mengetahui maklumat lebih lanjut berkenaan pengumuman kekosongan kerja, para calon juga boleh membuat semakan mengenai maklumat yang disediakan rasmi oleh pihak MSN.

Bagi merujuk iklan jawatan kosong MSN Februari 2024 adalah boleh klik pada pautan dibawah:

Cara Permohonan Kerja di MSN

Para calon boleh melakukan permohonan kadar segera dengan cara permohonan seperti dibawah. Semua permohonan hendaklah disertakan dokumen-dokumen seperti berikut:

  • Salinan sijil akademik Diploma/SPM/SPVM dan setaraf;
  • Salinan sijil-sijil kemahiran yang berkaitan;
  • Salinan Sijil Berhenti Sekolah;
  • Salinan Kad Pengenalan.

Permohonan yang tidak lengkap akan ditolak.

Alamat Penghantaran:

Calon boleh mengemukakan permohonan dengan menghantar permohonan bersama dokumen berkait ke alamat emel MSN.

Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan selewat-lewatnya pada 06 Februari 2024 (Selasa). Selepas para calon membuat permohonan, Calon perlu menunggu maklum balas daripada pihak majikan menerusi makluman emel.

Calon boleh membuat pelbagai rujukan sebagai langkah awal mengenai Majlis Sukan Negara (MSN) untuk membuat persiapan sekiranya anda terpilih dalam ambilan kali ini. Semoga para calon semua dipermudahkan urusan dan lakukan usaha yang terbaik dalam pemilihan jawatan MSN kali ini.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati