Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) 2023 Pelbagai Jawatan Dibuka

Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri

Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) 2023 Pelbagai Jawatan Dibuka. Terkini, Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) 2023 Pelbagai Jawatan Dibuka

Permohonan kerja kosong di LHDN ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh LHDN Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
 • Lokasi Kekosongan: Rujuk Ikla
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • 1. Pembantu Hasil
 • 2. Pengawal Keselamatan 3. Penghantar Notis
 • 4. Juruteknik Hasil (Fasiliti)
 • 5. Juruteknik Hasil (Komputer) 6. Penolong Eksekutif Hasil
 • 7. Eksekutif Hasil
 • 8. Pembantu Hasil (Percukaian Dan Operasi)
 • 9. Pemandu
 • 10. Penolong Eksekutif Hasil (Penaksiran)
 • 11. Penolong Eksekutif Hasil (Perakaunan) 12. Penolong Eksekutif Hasil (Pentadbiran)
 • 13. Penolong Eksekutif Hasil (Pentadbiran) Fungsi Kesetiausahaan 14. Penolong Eksekutif Hasil (Pentadbiran) Fungsi Keselamatan
 • 15. Penolong Eksekutif Hasil (Teknologi Maklumat)
 • 16. Penolong Eksekutif Hasil (Kejuruteraan)
 • 17. Eksekutif Hasil (Penaksiran)
 • 18. Eksekutif Hasil (Perundangan) 19. Eksekutif Hasil (Perakaunan)
 • 20. Eksekutif Hasil (Pentadbiran) 21. Eksekutif Hasil (Pentadbiran) Fungsi Kesetiausahaan
 • 22. Eksekutif Hasil (Pentadbiran) Fungsi Keselamatan 23. Eksekutif Hasil (Teknologi Maklumat)
 • 24. Eksekutif Hasil (Kejuruteraan)

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 30 Mac 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi LHDN:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong LHDN

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada LHDN. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 30 Mac 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Jawatan Kosong LHDN

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan DBKL, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja LHDN di Laman Web LHDN
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai LHDN

Lembaga Hasil Dalam Negeri, atau dikenali sebagai LHDN, adalah sebuah badan pemerintah di Malaysia yang bertanggungjawab untuk mengumpulkan cukai dan memastikan pematuhan cukai oleh rakyat Malaysia. LHDN ditubuhkan pada tahun 1996 melalui Akta Lembaga Hasil Dalam Negeri, 1995 (Akta 533) dan merupakan agensi di bawah Kementerian Kewangan.

LHDN mempunyai beberapa fungsi utama, antaranya adalah:

 1. Mengumpulkan dan memproses cukai – LHDN bertanggungjawab untuk mengumpulkan dan memproses pelbagai jenis cukai, termasuk cukai pendapatan, cukai perniagaan, cukai barangan dan perkhidmatan (GST), cukai hartanah, dan cukai keuntungan modal.
 2. Menetapkan dasar cukai – LHDN bertanggungjawab untuk menetapkan dasar cukai bagi memastikan cukai yang dikenakan adalah adil dan saksama.
 3. Memantau pematuhan cukai – LHDN memantau pematuhan cukai oleh individu dan syarikat untuk memastikan mereka mematuhi perundangan cukai yang berlaku.
 4. Memberi nasihat dan bantuan – LHDN memberi nasihat dan bantuan kepada individu dan syarikat dalam hal berkaitan dengan cukai dan proses cukai.
 5. Mengumpul data – LHDN mengumpulkan data berkaitan dengan cukai dan ekonomi Malaysia untuk membantu pemerintah dalam membentuk dasar-dasar ekonomi.

Individu dan syarikat di Malaysia perlu membayar cukai dan mematuhi peraturan cukai yang telah ditetapkan oleh LHDN. Pematuhan cukai adalah penting bagi memastikan kestabilan ekonomi dan kesejahteraan negara. LHDN berusaha untuk memastikan pematuhan cukai yang tinggi melalui penguatkuasaan undang-undang cukai dan penalti bagi mereka yang tidak mematuhi.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) 2023 Pelbagai Jawatan Dibuka dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati