Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Personel Mystep KKDW Bulan November Tahun 2023

PERSONEL MYSTEP KKDW

Kerja kerajan dibawah Personel Mystep KKDW untuk bulan November tahun 2023 yang boleh dimohon oleh anda. Melalui pengumuman rasmi daripada Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) telah membuka dua jenis jawatan personel mystep kkdw yang merupakan peluang kerja terbaik untuk berada dibawah sektor awam.

KKDW sentiasa membuka peluang kerja untuk memberi sokongan dan pengalaman baharu di kalangan rakyat Malaysia. Oleh itu, patutulah para calon membuat permohonan jawatan kosong yang dibuka khas bulan November ini.

Makluman Rasmi Kerja Personel Mystep KKDW untuk Rakyat Malaysia

KKDW Buka Ambilan November 2023

Dibawah unit komunikasi korporat KKDW membuat pengumuman bahawa mereka sedang mencari tenaga kerja baharu untuk mengisi kekosong bagi bulan november. Jawatan ini adalah diselia dan ditetapkan dibawah sektor awam jabatan kementerian Malaysia.

Jawatan Kosong Personel Mystep KKDW

Untuk pengetahuan semua, terdapat butiran yang para calon boleh rujuk dan mengenal pasti jawatan yang ditawarkan.

Berikut adalah senarai jawatan kosong personel mystep KKDW yang dibuka:

Jawatan KosongPenerangan Tugasan
Personel Mystep 41✔Melaksana penerbitan dan penyuntingan video- video program rasmi KKDW;
✔Berpengalaman dalam penyuntingan (editing) video untuk media sosial;
✔Mempunyai pengetahuan bagi aplikasi di dalam telefon pintar dan software komputer yang berkaitan suntingan video, pengisian kandungan dan lain- lain;
✔Mampu menerbitkan mencipta dan kandungan kreatif dan inovatif untuk media sosial KKDW
Sentiasa bersedia penugasan di lapangan; untuk
Personel Mystep 29✔Terlibat dengan penerbitan dan penyuntingan video- video program rasmi KKDW;
✔Mempunyai kelebihan sebagai juruvideo mengendalikan dalam peralatan fotografi dan video seperti DSLR dan kamera video/ telefon pintar;
✔Sentiasa bersedia penugasan di lapangan; untuk
✔Mampu mengendalikan tugas- tugas penstriman langsung Facebook KKDW;
Tugas-tugas lain dari semasa ke semasa

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong

Para calon perlu mengetahui permohonan adalah dibuka sekarang dan boleh membuat permohonan dengan segera dan perlu mohon sebelum 3 November 2023. Oleh itu, para calon perlu merujuk syarat dan cara permohonan yang betul. Serta tip-tip permohonan yang dilampirkan.

Syarat Kelayakan Permohonan Kerja KKDW

Calon juga boleh meneliti beberapa syarat kelayakan sebelum membuat permohonan kerja. Untuk jawatan dua jenis yang ditawarkan iaitu personel mystep 29 dan 41 , berikut adalah syarat-syarat kelayakan permohonan yang perlu para calon ikuti:

  • Warganegara Malaysia berumur tidak kurang daripada 18 tahun;
  • Mempunyai diploma untuk gred 29 dan ijazah bagi gred 41 yang berkenaan.
  • Berminat meningkatkan ilmu dan kemahiran diri;
  • Mempunyai ciri-ciri kepimpinan dan bertanggungjawab;
  • Memiliki personaliti yang menarik dan berdisiplin, sihat tubuh badan, cergas dan ceria;
  • Berkebolehan lancar dan fasih berbahasa Melayu dan Inggeris;
  • Berkebolehan mengendalikan komputer terutamanya perisian berkaitan video editor;
  • Boleh bekerja di bawah pengawasan yang minimum dan menyiapkan tugasan dalam tempoh yang ditetapkan; Mahir dalam aspek teknikal suntingan video.

Sehubungan itu, para calon boleh membuat permohonan dengan kadar segera berdasarkan kelayakan yang diminta seperti diatas.

Prosedur Mohon Kerja Personel Mystep KKDW

Rujuk Iklan Rasmi KKDW

IKLAN KEKOSONGAN JAWATAN DI UNIT KOMUNIKASI KORPORAT, KKDW

PERMOHONAN SEHINGGA JUMAAT, 3 NOVEMBER 2023.

Laman Facebook Rasmi KKDW

Secara rasminya untuk bulan November pihak KKDW telah membuka peluang kerjaya dibawah program Personel Mystep KKDW yang memperuntukan dua jenis jawatan kosong ditawarkan. Oleh itu, para calon yang berminat boleh membuat rujukan rasmi di laman facebook KKDW yang terdapat lampiran iklan kekosongan jawatan.

personel mystep kkdw

Cara Permohonan Kerja di KKDW

Kepada para calon, anda boleh mengemukakan resume beserta gambar terkini berwarna berukuran passport, Salinan kad pengenalan dan sijil tamat pengajian lengkap dengan transkrip ke alamat e-mel KKDW dengan MENULIS TAJUK JAWATAN yang dipilih seperti contoh PERMOHONAN JAWATAN GRED 29 / PERMOHONAN JAWATAN GRED 41.

Hanya calon-calon yang disenarai pendek selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temu duga. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 1 Minggu daripada Tarikh tutup iklan adalah dianggap TIDAK BERJAYA.

Tips Mohon Kerja dan Penyediaan Resume

Bagi para calon yang ingin membuat permohonan disarankan untuk ikuti beberapa tips permohonan dan juga penyediaan resume yang betul. Ini adalah penting untuk memastikan permohonan anda dapat dibuat dengan betul dan menepati kaedah permohonan.

Untuk permohonan jawatan adalah melalui email rasmi dan anda perlu untuk membuat permohonan dengan menulis tajuk jawatan seperti contoh dibawah:

PERSONEL MYSTEP KKDW

Untuk resume, anda perlu menyediakan beserta gambar terkini berwarna berukuran passport, Salinan kad pengenalan dan sijil tamat pengajian lengkap dengan transkrip. Sebaiknya anda sediakan dalam bentuk satu file di dalam google drive dan memuatkan semua jenis dokumen yang diperlukan.

Bagi para calon, diharapkan akan dapat beri yang terbaik dalam proses permohonan kali ini. Semoga permohonan kerja personel mystep KKDW berjalan dengan lancar.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati