Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Pendidik Taska Felda 2023 Ambilan Januari

Jawatan Kosong Pendidik Taska Felda 2023 Ambilan Januari
Jawatan Kosong Pendidik Taska

Jawatan Kosong Pendidik Taska Felda 2023 Ambilan Januari 

Assalamualaikum wbt, Alhamdulillah hari ini admin ingin berkongsi sedikit maklumat dan info berkaitan kerjaya yang boleh anda menambah pengetahuan atau untuk sebarang kepada sahabat-sahabat atau kenalan yang terdekat.

Oleh yang demikian kita ketahui dan dimaklumkan bahawasanya kekosongan jawatan ini dibuka berdasarkan oleh pihak Pendidik Taska Felda bagi mengisi kekurangan ke kekosongan jawatan pada bulan Januari ini, pihak yayasan Felda berharap sesiapa rakyat Malaysia yang berminat pada permohonan ini atau pemohon ini orang yang layak untuk mengisi kekosongan ini diharapkan untuk terus mengisi permohonan jawatan kosong ini secara atas talian dan terus mengemukakan secepat mungkin maklumat yang sempurna lagi lengkap.

Pengambilan Jawatan Kosong Di Pendidik Taska Felda Permohonan Dibuka sekarang Januari Sehingga 20 Januari 2023. Pihak yayasan Felda telah membuka jawatan kosong ini  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Jawatan Kosong Pendidik Taska

Peluang kerjaya di yayasan Felda merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana yayasan Felda merupakan satu badan peneroka yang besar di Malaysia.Oleh yang demikian amatlah berbesar hati saya selaku admin dan menyeru supaya pemohon yang berminat atau yang layak pada permohonan ini untuk sesegera mungkin untuk mengisi kekosongan jawatan di Pendidik Taska Felda Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!

Jawatan Kosong Pendidik Taska Felda 2023 Ambilan Januari 

job 4131482 640
Jawatan Kosong Pendidik Taska

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Yayasan Felda terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

Pendidik Taska

Sektor: Kerajaan/Swasta

Taraf : Kontrak

Lokasi:Taska Menara Felda

Gred Jawatan:YN19

Gaji minimum:RM1,500

Gaji Maksimum:RM4,003

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Yayasan Felda . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang dan  Permohonan dibuka bermula sekarang iaitu Januari2023 dan permohonan akan ditutup pada 20 Januari 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Yayasan Felda. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Yayasan Felda oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 • Anda hendaklah Warganegara Malaysia;
 • Anda mestilah Berumur tidak kurang dari 23 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama Yayasan Felda
 • Berpengetahuan dalam jawatan dimohon
 • Calon-calon hendaklah komited dengan bidang tugas

Kelebihan bekerja Kementerian Yayasan Felda

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan dan tambahan menarik
 2. Cuti tahunan
 3. Cuti Sakit

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Baca juga:

Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia Ambilan Januari 2023

Bantuan RM150 Awal Persekolahan (BAP) Untuk Murid Seluruh Malaysia

Syarat kelayakan 

Syarat kelayakan Memohon

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Taska Menara Felda bulan Januari tahun 2023 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh tutup 20 Januari 2023.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak majikan  Anda boleh merujuk makluman dari Yayasan Felda  dibawah berkenaan cara permohonan:

Cara Memohon 

Jawatan Kosong Pendidik Taska
Jawatan Kosong Pendidik Taska

Permohonan jawatan di atas perlu dibuat secara atas talian:

Calon yang berminat dan memenuhi terma syarat yang telah ditetapkan oleh Pendidik Taska Felda hendaklah memohon secara dalam talian melalui Google form atau mengimbas kod QR atau memohon secara atas talian melalui link yang akan kami berikan

Kepada calon yang telah mengisi dan memohon akan pendaftaran permohonan jawatan kosong ini atau jawatan yang kami maklumkan ini tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan

Maklumat penting

 • Kepada semua calon diminta untuk memastikan pusat temu duga selalu dikemaskini sebelum atau pada tarikh tutup iklan berdasarkan tempat berkhidmat semasa yang anda mohon
 • Permohonan yang melepasi tapisan sahaja akan dari proses  melalui penilaian
 • Permohonan ini dikira dan diterima oleh majikan pada sebelum atau pada tarikh tutup iklan ini
 • Permohonan yang ditolak atau terbatal sekiranya pemohon didapati memberi maklumat yang tidak lengkap dan yang betul dalam maklumat borang permohonan markah akan ditolak
 • Kepada pemohon yang mendapat panggilan temuduga atau disenaraikan pendek untuk temuduga akan dipanggil oleh majikan pada masa yang ditentukan dan semestilah pemohon kemaskini selalu akan makluman itu
 • Kepada pemohon yang tidak dipanggil untuk ditemuduga selepas 6 bulan permohonan atau kurang dikira permohonan anda ditolak atau tidak diterima

Tarikh tutup permohonan adalah pada 20 Januari 2023 sebelum jam 11.59 malam

Sebarang pertanyaan berkaitan permohonan ini atau sebarang maklumat lanjut boleh email ke:

[email protected] atau [email protected]

Anda juga boleh layari terus membawa www.yayasanfelda.org. atau  mana-mana Facebook atau Instagram dan Twitter yayasan Felda.

Semoga Permohonan anda Dipermudahkan Dan Diterima

Saya selaku admin mendoakan kepada semua pemohon yang mengisi Jawatan Kosong Pendidik Taska Felda 2023 Ambilan Januari dibawah Yayasan Felda ini diterima dengan jayanya insya-allah.

INFO Tambahan:

Sejarah Felda:

Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) (bahasa Inggeris: Federal Land Development Authority atau FELDA) adalah satu agensi kerajaan Malaysia yang menangani penempatan semula penduduk luar bandar yang miskin ke kawasan-kawasan yang baru dibangun agar meningkatkan taraf ekonomi mereka. Agensi ini menumpukan kepada pembukaan ladang-ladang pekebun kecil untuk tanaman kontan. Skim-skim FELDA tidak hanya dikhaskan untuk membantu orang Melayu miskin malah beberapa buah FELDA terawal seperti Felda LBJ dan Felda Lurah Bilut menerima peneroka pelbagai kaum sperti kaum Cina dan kaum India, begitu juga FELDA di Sabah dan Sarawak yang mana peneroka terdiri dari pelbagai kaum dan keturunan yang membentuk sebilangan besar penduduk Malaysia. Sehingga tahun 2000, FELDA mengusahakan tanah sebanyak 9,000 kilometer persegi, kebanyakannya ladang kelapa sawit. Walaupun objektif utama FELDA adalah untuk mengurangkan kemiskinan di luar bandar melalui petempatan semula, ia dilaporkan juga memegang kepentingan minoriti dalam sebilangan bank utama Malaysia.

Dasar Pengambilan Peneroka

Kerajaan telah membuat keputusan tidak lagi melaksanakan pengambilan peneroka baru mulai 1 Januari 1990 di semua tanah rancangan seluruh negara. Keputusan kerajaan adalah berdasarkan sumber kewangan yang terhad untuk membiayai projek pembangunan dan infrastruktur di tanah rancangan. Rancangan yang tiada berpeneroka diuruskan oleh FELDA dan hasilnya digunakan untuk membiayai kos pengurusan dan segala projek infrastruktur di tanah rancangan.

Mempelbagaikan ekonomi

FELDA telah mempelbagaikan kegiatannya daripada kegiatan pembangunan tanah yang asal kepada usaha-usaha ekonomi yang lain — sebilangannya kegiatan itu langsung tidak berkait dengan petempatan semula. Walaupun FELDA mempunyai anak-anak syarikat yang terlibat dalam perniagaan-perniagaan seperti pemasaran, pengangkutan, dan kilang-kilang , ia juga telah dilaporkan mempunyai kepentingan di sebilangan bank Malaysia yang utama, umpamanya Maybank.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati