Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan Bagi Kemasukan Bulan Ini

Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Pemberitahuan terkini, Amanah raya perlukan 4 Jawatan dan memberi peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon jawatan yang ditawarkan. Calon-calon digalakkan untuk membaca dan memahami sepenuhnya keperluan yang dinyatakan oleh majikan sebelum membuat permohonan.

Menurut seorang pensyarah Universiti Malaya (UM), Dr Elya Nabila Abdul Bahri, kurangnya penglibatan golongan muda dalam mengisi tenaga kerja mahir itu adalah kelompangan yang perlu dilihat secara serius.

“Kerajaan punyai banyak perancangan dan dasar, tetapi tak selari dengan golongan muda. Kalau kita lihat pelaburan langsung asing, sangat cantik. Tetapi (dari segi) pelaksanaannya, banyak golongan tidak bersedia, mengejar dan selari. Sumber Astro Awani September 16, 2023

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi:

Maklumat Kerja : Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Maklumat Ringkas

Dengan hormat kepada semua, kami ingin menjelaskan bahawa proses permohonan untuk jawatan kosong ini adalah dibawah seliaan majikan. Oleh itu, sebarang maklumat mengenai permohonan dan kekosongan jawatan kami kongsikan adalah tertakluk kepada pengumuman rasmi daripada majikan.

Sekiranya terdapat sebarang perubahan, ia akan dilakukan oleh pihak majikan, dan sebarang kesalahan yang mungkin berlaku adalah di luar kawalan kami dan akan diperbaiki dengan segera.

 • Nama Majikan:Amanah Raya Berhad
 • Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Senarai Jawatan

JawatanDeparment
ExecutiveAmanahraya Trustees Berhad
Global Settlement Deparment – Data & Accounts Management Unit
Senior ExecutiveAmanahraya Trustees Berhad Domestic Settlement Department Custody Unit
ClerkAmanahraya Trustees Berhad Domestic Settlement Department Custody Unit
DispatchSeremban Branch

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup

Permohonan untuk jawatan ini telah dibuka sekarang dan calon-calon boleh menghantar segala yang diperlukan bagi permohonan jawatan ini. Bagi syarat dan dokumen yang diperlukan anda boleh rujuk dibawah. Tarikh tutup permohonan adalah pada 7 November & 14 November 2023, seperti yang diiklankan oleh majikan.

Syarat Kelayakan Memohon 4 Jawatan Kosong di Amanah Raya

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Kriteria Khusus Bagi 4 Jawatan Ini

Ini adalah kelayakan khusu bagi jawatan amanah raya berhad inginkan dari pada para pemohon:

Executive

 • Ijazah dalam Kewangan/Perakaunan/Pengajian Perniagaan/Ekonomi atau yang setaraf dengannya daripada universiti/kolej yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.
 • Sekurang-kurangnya dua (2) – tiga (3) tahun pengalaman bekerja dengan Syarikat Amanah dan/atau pengalaman berkaitan dalam Pasaran Modal atau pelaburan akan menjadi kelebihan tambahan.
Screenshot 53
Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Senior Executive

 • Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan/Ekonomi/Kewangan/Pengurusan atau yang setaraf dengannya daripada universiti/kolej yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Sekurang-kurangnya dua (2) tahun pembangunan produk, pelaksanaan produk atau pengalaman yang berkaitan.
 • Mahir dengan amalan industri dengan pengalaman dengan tenaga kerja yang pelbagai adalah diutamakan.
 • Pendedahan kepada pasaran modal atau pelaburan.
Screenshot 54
Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Clerk

 • Sijil atau Diploma Kewangan /Perakaunan/Pengajian Perniagaan/Ekonomi atau yang setaraf dengannya daripada universiti/kolej. diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.
 • Sekurang-kurangnya satu (1) – tiga (3) tahun pengalaman bekerja dengan Syarikat Amanah dan/atau pengalaman berkaitan dalam Pasaran Modal atau pelaburan akan menjadi kelebihan tambahan.
Screenshot 55
Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Dispatch

 • Minimum Sijil Pelajaran Malaysia atau setaraf dengannya dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia.
 • Mempunyai sekurang-kurangnya satu (1) tahun pengalaman berkaitan.
Screenshot 56
Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Ciri-ciri calon yang Diperlukan

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Cara Permohonan Bagi Jawatan Amanah Raya

Langkah-langkah untuk memohon

Untuk makluman calon-calon yang berminat untuk menyertai amanah raya perlukan 4 jawatan, kami ingin mengingatkan anda untuk segera mengemukakan permohonan jawatan kosong sebelum tarikh tutup pada 7 dan 14 November 2023.

Permohonan jawatan hanya boleh dibuat secara dalam talian dan hendaklah mengikuti prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Kami menggalakkan calon-calon untuk memeriksa butiran peribadi, iklan jawatan, dan syarat-syarat kelayakan sebelum mengemukakan permohonan. Pastikan bahawa maklumat yang diperlukan telah dimasukkan dengan betul.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan iklan jawatan, syarat-syarat, dan prosedur permohonan, sila rujuk pautan di bawah:

photo 6204119159047043318 y
Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan

Cara Online

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

 • Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan rasmi kerja Amanah Raya Berhad Kerja Mohon
 • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Sekiranya anda memerlukan maklumat lanjut mengenai Amanah Raya Berhad atau perkhidmatan yang mereka tawarkan, disyorkan untuk mengunjungi laman web rasmi mereka atau menghubungi mereka secara terus untuk mendapatkan maklumat terkini.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Amanah Raya Perlukan 4 Jawatan dapat membantu para calon yang memohon dan menjadi tempat anda mencari rezeki.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati