Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Cara Mohon Kerja Econsave Kelayakan SPM, Diploma dan Ijazah Seluruh Malaysia

mohon kerja econsave

Terkenal di seluruh Malaysia sebagai pasar raya yang mengekalkan harga murah. Kini mohon kerja Econsave juga kian mendapat sambutan yang tinggi dengan jumlah permohonan yang banyak. Ini adalah kerana Econsave sebuah syarikat yang mempunyai rangkaian pasaraya terluas di dalam Malaysia.

Dengan matlamat syarikat yang jelas iaitu untuk memberikan yang terbaik kepada para pelanggan seluruh rakyat Malaysia, Econsave terus mendapat perhatian kepada lepasan SPM dan graduan universiti untuk memulakan kerjaya dan mengembangkan karier kerjaya mereka. Terdapat banyak info rasmi mengenai mohon kerja Econsave yang anda boleh dapati melalui lampiran lengkap di bawah.

Peluang Kerjaya Econsave Cawangan Seluruh Malaysia

Pengenalan Pasaraya Econsave

MOHON KERJA ECONSAVE

Merupakan pasaraya yang mencipta fenomena nya sendiri melalui motor mereka iaitu “bandingkan dengan harga kami” Rakyat Malaysia amat sinonim dengan Econsave yang menyediakan barangan jualan yang termurah daripada harga biasa dan ianya menjadi amalan pasaraya Econsave itu sendiri demi untuk mengurangkan beban dan membantu rakyat Malaysia memperoleh barangan keperluan harian.

Telah dicatatkan pada tahun 2015 pasaraya Econsave telah mencecah 60 cawangan di seluruh Malaysia dengan setiapnya mempunyai pelbagai pejabat urusan serta ahli kakitangan yang ramai. Ini membuatkan Econsave adalah merupakan salah satu penyumbang peluang mohon kerja terbesar dalam industri Malaysia.

Mohon Kerja Econsave Kelayakan SPM, Diploma dan Ijazah

Berita baik kepada para calon terdapat banyak jawatan kosong yang telah dibuka oleh pihak Econsave secara berkala untuk memberi peluang kepada rakyat Malaysia daripada pelbagai peringkat pendidikan untuk memulakan kerjaya di bawah Econsave.

Berikut adalah senarai jawatan kosong di Econsave yang para calon boleh mohon:

Jawatan KosongSkop Tugasan
Retail AssistantBerkepentingan dalam memastikan kelancaran operasi dari segi penyediaan barangan, servis pelanggan dan lain-lain.
CashierBertindak selaku juruwang membuat semakan jualan harian dan melayan pelanggan.
Store PersonMemastikan stok barangan sentiasa dalam keadaan terjaga dan terkawal serta kualiti barang
Sales ClerkMenguruskan hal ehwal berkenaan jualan harian berdasarkan tugas perkeranian
EDP ClerkMenguruskan hal berkenaan kemasukan data berkenaan urusan niaga Syarikat
Graphic DesignerMembuat poster dan lakaran promosi barangan atau produk
Content CreatorBertanggungjawab dalam membuat marketing dan menyeru orang ramai untuk terus hadir ke Econsave
Branch Department Head / ManagerMenguruskan hal ehwal pengurusan dicawangan yang telah ditetapkan serta perlu memainkan peranan organisasi yang penting
Management Trainee: Merchandising & Audit DepartmentMemastikan dan mewujudkan pihak pengurusan yang berkualiti serta memastikan hasil produktiviti syarikat terus berkembang
Setiap paparan jawatan kosong ini adalah berdasarkan maklumat yang diambil daripada laman web rasmi Econsave. Untuk setiap tawaran jawatan kosong adalah bergantung kepada pihak Econsave.
mohon kerja ECONSAVE

Syarat Mohon Kerja Econsave

Bagi para calon yang berminat untuk membuat permohonan Anda perlu meneliti syarat-syarat kelayakan dalam membuat permohonan bagi memastikan proses permohonan anda diterima.

Berikut adalah syarat-syarat permohonan kerja di Econsave:

  • Calon adalah mereka yang berumur 18 tahun dan ke atas.
  • Merupakan warga negara Malaysia yang sah.
  • Mempunyai kelayakan minima seperti SPM seterusnya diploma dan ijazah.
  • Boleh bekerja dalam pasukan.
  • Seorang yang mampu berkomunikasi dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris.

Etika Pemakaian Pekerja Econsave

Tema syarikat Econsave adalah berwarna hijau dan putih. Maka, pihak syarikat telah menetapkan bahawa pemakaian bagi para pekerja Econsave adalah mesti mengenakan uniform berwarna hijau putih yang telah ditetapkan oleh pihak Econsave.

Untuk makluman kepada semua pihak Econsave menyediakan uniform kepada semua para pekerja. Berikut adalah contoh pakaian para pekerja yang telah ditetapkan:

Kerja Part Time dan Fulltime Econjaya

Terdapat juga tawaran jawatan kosong secara part time dan fulltime yang para calon boleh membuat permohonan dengan kadar segera. Terdapat banyak kelebihan yang bakal para calon dapatkan jika berkerja di Econsave. Tawaran kerja yang terbaik juga untuk anak-anak lepasan SPM.

mohon kerja econsave
mohon kerja econsave

Urusan Mohon Kerja Econsave Seluruh Malaysia

Mohon Kerja Econsave untuk 10 Jawatan yang Ditawarkan

mohon kerja ECONSAVE

Untuk permohonan adalah melalui laman web rasmi Econsave secara atas talian. Mengenai jawatan kosong serta tawaran terkini di mana-mana cawangan dalam Malaysia adalah dikemaskini di bahagian kerjaya laman web Econsave.

Sebagai rujukan utama anda boleh merujuk terus ke laman web rasmi Econsave yang mana ia akan memaparkan mengenai segala kekosongan jawatan di seluruh Malaysia dan terdapat beberapa jawatan yang sesuai boleh anda mohon bermula kelayakan SPM, diploma dan ijazah.

Bagi jawatan kosong yang memerlukan kelayakan akademik yang disesuaikan mengikut taraf jawatan adalah boleh membuat permohonan segera secara atas talian melalui pautan mohon kerja Econsave bahagian pengurusan.

Panduan Buat Permohonan Kerja Econsave

Sebagai panduan untuk dijadikan rujukan utama dalam membuat permohonan bagi para calon adalah seperti berikut:

  1. Calon boleh membuat semakan untuk senarai jawatan kosong Yang dibuka melalui pautan yang dinyatakan seperti di atas.
  2. Selepas meneliti senarai jawatan kosong yang telah dibuka anda boleh membuat permohonan mengikut jawatan yang anda minat dengan menghubungi talian yang seperti dinyatakan atau bagi permohonan jawatan kursus anda boleh membuat permohonan secara atas talian.
  3. Selepas anda membuat permohonan seperti yang telah ditetapkan oleh pihak Econsave pihak Econsave akan membuat penelitian dan menyemak permohonan anda.
  4. Sekiranya anda menepati ciri-ciri kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak Econsave, anda akan dipanggil oleh pihak majikan untuk menghadiri sesi temuduga dan berpeluang untuk memulakan Kerjaya di Econsave.

Dinasihatkan kepada para calon untuk meneliti terlebih dahulu tawaran mengenai jawatan kosong yang telah ditetapkan dan pastikan juga pemilihan jawatan kosong adalah sesuai dengan anda. Diharapkan panduan yang kami sediakan untuk anda adalah berguna dan dapat membantu permohonan anda dalam mohon kerja Econsave.

5 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati