Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

3 Jawatan Kosong SEDA Bulan November Dibuka Untuk Semua

JAWATAN KOSONG SEDA

Bagi mereka yang mencari jawatan kosong SEDA kini adalah dibuka peluang kerjaya untuk menjadi sebahagian daripada Pihak Berkuasa Pembangunan Tenaga Lestari (SEDA) Malaysia yang akan memberi pengalaman baru serta pengetahuan semasa menjadi pekerja mereka.

Para calon yang berminat boleh membuat permohonan dengan kadar segera dan mengikuti penetapan serta maklumat yang disediakan oleh pihak SEDA. Oleh itu disediakan maklumat mengenai senarai jawatan kosong syarat kelayakan dan cara permohonan yang anda boleh ikuti.

Peluang Kerjaya November di SEDA

Pengenalan SEDA Selaku Majikan

jawatan kosong seda

Pihak berkuasa pembangunan tenaga Lestari Malaysia (SEDA) ialah sebuah badan berkanun yang telah dibentuk melalui akta pihak berkuasa pembangunan tenaga Lestari tahun 2011. SEDA sangat memainkan peranan penting dalam pentadbiran dan pengurusan pelaksanaan mekanisme tarikh galakkan yang diselia di bawah akta tenaga diperbaharui 2011.

Kini pihak SEDA sedang mencari individu yang berbakat bersemangat serta mempunyai integriti dan sangat bermotivasi tinggi bagi menjadi sebahagian daripada pihak seda yang bermatlamat untuk membangunkan industri tenaga mampan serta menguatkuasakan akta tenaga diperbaharui 2011.

Senarai Jawatan Kosong SEDA

Berikut adalah senarai tawaran jawatan kosong SEDA yang dibuka untuk permohonan orang ramai. Senarai jawatan kosong SEDA ini adalah disediakan sekali maklumat berkenaan skop kerja.

Berikut adalah jawatan kosong seda untuk pengetahuan orang ramai:

Senarai KerjaPenerangan
Temporary Officer,Strategic Communications DivisionBertanggungjawab dalam merancang menganalisis isu-isu semada berkaitan dan menyemak program
Temporary Officer/Assistant Officer (Social Media), Strategic Communications DivisionMelakukan tugas-tugas khas melibatkan pengurusan media sosial
Program Executive EAGG (Technical Developement And Facilitation Division)Bertanggungjawab kepada pengarah dan timbalan pengarah bahagian Tech, Seda Malaysia
Senarai jawatan kosong SEDA ini diperolehi daripada laman web rasmi SEDA

Tempoh Permohonan Kerja Dibuka

Bagi tarikh permohonan dibuka adalah bermula daripada 20 November 2023 dan permohonan akan ditutup pada 3 Disember 2023. Para calon perlu meneliti iklan dan tawaran rasmi jawatan kosong sedap ini dengan sebetulnya dan perlu memastikan bahawa permohonan juga adalah menepati dengan tatacara yang telah ditetapkan.

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong SEDA

Melalui 3 jawatan kosong SEDA yang dibuka ini, terdapat syarat kelayakan khusus untuk membuat permohonan. Berikut adalah syarat-syarat kelayakan permohonan jawatan kosong SEDA;

  • Calon adalah perlu mereka yang berumur 18 tahun dan ke atas
  • Calon juga mestilah seorang warganegara Malaysia yang menetap dan sah
  • Untuk permohonan adalah perlu mengikuti kelayakan yang telah ditetapkan. Kelayakan akademik adalah berbeza bagi jawatan.
  • Minima permohonan jawatan adalah mesti mempunyai sekurangnya diploma.

Panduan Permohonan Kerja di SEDA

Buat Semakan Iklan Kerja Rasmi

jawatan kosong SEDA

Melalui siaran iklan rasmi daripada pihak sedar ada boleh meneliti terlebih dahulu iklan jawatan kosong yang dipaparkan di laman web rasmi SEDA. Di dalam iklan tersebut juga dipaparkan syarat permohonan cara mohon dan lain-lain maklumat yang penting untuk para calon ambil maklum.

Berikut adalah pautan mengenai iklan jawatan kosong Serdang:

Cara Permohonan Kerja SEDA

Bagi permohonan kerja sudah adalah terdapat dua kaedah yang boleh dibuat permohonan. Kaedah manual anda boleh terus menghantar permohonan anda berserta resume dan dokumen berkaitan ke alamat surat-menyurat:

Chief Executive Officer
Sustainable Energy Development Authority (SEDA) Malaysia
Galeria PjH, Level 9, Jalan P4W, Persiaran Perdana
Presint 4, 62100 Putrajaya
(Attn: Director of HRA)

Sekiranya anda berminat untuk menghantar secara atas talian anda boleh lampirkan permohonan anda dan pastikan resume berserta dokumen berbentuk file PDF adalah disediakan secara rapi dan perlu menghantarnya ke alamat email [email protected].

Soalan FAQs Jawatan Kosong SEDA

Dimanakah lokasi pejabat SEDA ini sekiranya terpilih menjawat jawatan?

Untuk makluman kepada semua lokasi penempatan jawatan bagi mereka yang berjaya adalah mereka akan bekerja di Putrajaya. Di mana pejabat SEDA adalah pada alamat :
Chief Executive Officer
Sustainable Energy Development Authority (SEDA) Malaysia
Galeria PjHLevel 9, Jalan P4W, Persiaran Perdana
Presint 4, 62100 Putrajaya

Apakah ciri yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong ini?

ciri-ciri yang perlu ada untuk mohon jawatan kosong ini adalah mempunyai kemahiran dalam berkomunikasi bahasa Inggeris dan bahasa Malaysia serta mempunyai kemahiran komputer yang terutamanya mengguna aplikasi Microsoft office.

Apakah kelebihan bekerja dibawah SEDA?

terdapat beberapa kelebihan yang boleh para pekerja merasai keistimewaannya iaitu persekitaran kerja yang professional dan positif. Seterusnya disediakan caruman KWSP dan SOCSO. Terdapat juga peluang perkembangan kerjaya yang disediakan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati