Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Cara Apply Kerja Di Sogo Bagi Pelbagai Jawatan Dibuka

Cara Apply Kerja Di Sogo

Jom ketahui cara apply kerja di sogo bagi permohonan yang dibuka untuk pelbagai jawatan diperlukan. Inilah peluang keemasan kepada lepasan graduan atau yang masih tiada pekerjaan untuk cuba memohon jawatan ini.

Ikuti saluran whatapps kami mengenai info terkini peluang kerjaya swasta dan kerajaan dengan tekan pautan dibawah:

Iklan Lengkap Mengenai Cara Apply Kerja Di Sogo

Pengenalan Sogo Kuala Lumpur

SOGO Kuala Lumpur terletak di lokasi yang strategik di tapak mercu tanda di Jalan Tuanku Abdul Rahman dengan keluasan 60,000 meter persegi. Pusat beli-belah merupakan kegemaran sepanjang masa bagi semua pelanggan dan menawarkan yang terbaik dalam kecantikan, fesyen, aksesori dan peralatan rumah, dengan matlamat untuk menawarkan tawaran yang terkini dan terhebat, serta tawaran nilai-untuk wang yang mengejutkan.

Kedai kedua di Central i-City Shah Alam yang menawarkan pengalaman membeli-belah baharu dan layanan terbaik Jepun ke ibu kota Selangor. Sebagai penyewa utama Central i‑City Mall, dengan lebih 18,000 meter persegi ruang runcit, mereka menempatkan lebih daripada 400 jenama di empat peringkat.

Cawangan ketiga dibuka selepas pembukaan cawangan keduanya di Central i‑City Mall, Shah Alam. Sebagai penyewa utama pusat beli-belah bersepadu terbesar di Malaysia Selatan dan pembangunan komersial, Mid Valley Southkey ialah destinasi ketiga mereka bukakan di johor.

photo 2023 11 07 10 46 30
Cara Apply Kerja Di Sogo

Senarai Semua Jawatan

Kami kongsikan kepada anda senarai jawatan yang dibuka dan diperlukan oleh majikan supaya jawatan dimohon mengikut minat anda dan kepakaran. Permohonan jawatan ini terbahagi kepada tiga status iaitu tetap, part time dan kontrak. Berikut kami kongsikan semua jawatan yang dibuka mengikut status.

JawatanStatus
Cash ManagementTetap
 Finance & AccountsTetap
Logistics & Goods ReceivingTetap
Sales Floor OperationsTetap
Customer ServiceTetap
Human Resource/AdministrationTetap
ICTTetap
SecurityTetap
Visual MerchandisingTetap
Maintenance & ElectricalTetap
Cash ManagementPart Time
Sales Floor OperationsPart Time
Cash ManagementKontrak
Sales Floor OperationsKontrak
Customer ServiceKontrak

Lokasi Jawatan yang ditawarkan

Untuk pengetahuan para calon jawatan yang dibuka ini tertakluk pada beberapa lokasi sogo mall sahaja. Kami ingatkan sebaiknya orang yang terdekat dahulu untuk membuat permohonan kerana keutamaan akan diberikan kepada mereka. Ini tiga tempat yang buka pengambilan kerja mereka:

Lokasi Outlet Iklan Jawatan
SOGO, Kuala Lumpur
SOGO, i-City Mall, Shah Alam
SOGO, Midvalley, South Key Mega Mall, Johor Bahru

Tempoh Permohonan

Bagi tempoh permohonan kali ini bagi jawatan kosong di outlet ini, anda dikehendaki untuk rujuk pada laman rasmi Sogo mall. Pada iklan pengambilan tersebut tidak diberitahu secara tetap tarikh tutup permohonan.

Oleh yang demikian, kami nasihatkan agar para calon yang berminat untuk menjadi pekerja sebagaimana senarai jawatan yang kami kongsikan diatas untuk kemukakan resume anda secepat mungkin dikhuatiri permohonan penuh atau tarikh permohonan tutup tanpa anda ketahui.

Syarat-syarat dan Kelayakan

Seperti kebiasaanya bila anda ingin buat permohonan kerja sudah tentu dalam iklan akan sediakan beberapa terma dan syarat yang layak untuk buat permohonan. Syarat kelayakan ini adalah umum seperti berikut:

 • Calon mestilah berumur 18 tahun keatas.
 • Warganegara Malaysia.
 • Kelayakan Minimum adalah SPM
 • Kelayakan diploma dan ijazah berdasarkan beberapa jawatan yang besar memerlukan kelayakan yang sesuai dengan jawatan.
 • Boleh bekerja pada Hujung Minggu & Cuti Umum jika diperlukan

Kelebihan Jawatan & Bekerja di Sogo Mall

 • Cuti sakit disediakan
 • Cuti Umum
 • Caruman PERKESO
 • Caruman KWSP
 • Elaun kerja lebih masa
 • Bonus
 • Latihan untuk pekerja

Cara Apply Kerja Di Sogo Bagi Kemasukan November

Langkah-langkah Ringkas Permohonan

Ramai dikalangan kita tahu pihak majikan selalu buka ambilan pekerja tetapi tidak tahu langkah bagaimana untuk membuat permohonan bagi iklan jawatan yang anda ketahui. Dengan dedikasi, kami terangkan cara mudah untuk apply kerja di sogo mall.

 • Para calon haruslah melayari laman web utama sogo mall dan pergi ke site career yang disediakan dalam web mereka. Anda boleh terus layari career portal.
 • Setelah anda tekan career anda akan dapati senarai jawatan yang dibuka dan diperlukan untuk anda pilih berdasarkan minat dan kemahiran anda yang sepatutnya.
 • Para pemohon juga mestilah menyediakan resume yang lengkap dan kemas bagi diupload di form yang disediakan.
 • Jika permohonan anda dibuat selepas tarikh permohonan tutup atau setelah 3-6 permohonan anda tidak mendapat maklum balas dari pihak majikan maka permohonan anda tidak diterima atau ditolak.
 • Sekiranya permohonan anda diterima anda disarankan untuk bersedia untuk temuduga, Jadi kami ingatkan supaya pemohon selalu peka akan maklum balas dari pihak pengurusan.
photo 2023 11 07 10 37 22
Cara Apply Kerja Di Sogo

Maklumat AM

Sebarang permasalahan berlaku dalam permohonan anda dibuat, anda mestilah merujuk pada platform yang betul dan telah disediakan oleh pihak majikan sogo. Kami sediakan beberapa alternatif untuk anda hubungi atau bertanyakan masalah dibawah:

OutletNombor & Emel
Kuala LumpurPhone : +603 2618 1888
Whatsapp: 012 950 7646
Email : [email protected]
I- city Shah AlamPhone : +603 5526 2588
Whatsapp: +6012 950 7646
Email : [email protected]
Mid Valley Southkey, Johor BahruPhone : 1 300 88 SOGO (7646)
Whatsapp: +6012 950 7646
Email : [email protected]
photo 2023 11 07 10 45 20
Cara Apply Kerja Di Sogo Bagi Pelbagai Jawatan Dibuka 7
photo 2023 11 07 10 45 21 2
Cara Apply Kerja Di Sogo Bagi Pelbagai Jawatan Dibuka 8
photo 2023 11 07 10 45 21
Cara Apply Kerja Di Sogo Bagi Pelbagai Jawatan Dibuka 9

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati