Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Kerja Veterinar Penolong Pegawai Kemasukan Bulan 10

Permohonan Kerja Veterinar

Info terbaru berkenaan jawatan kosong yang dibuka oleh jabatan kerajaan Malaysia iaitu permohonan kerja veterinar. Jabatan Perkhidmatan Veterinar membuka peluang pekerjaan dibawah jabatan tersebut. Susulan itu, pihak veterinar meminta rakyat Malaysia untuk bersedia dan membuat permohonan segera jawatan yang dibuka oleh jabatan kerajaan Malaysia.

Jabatan Perkhidmatan Veterinar merupakan satu jabatan yang khusus ditubuhkan oleh kerjaaan Malaysia dalam memberi perkhidmatan dan caknaan kepada kesihatan berkaitan dengan haiwan. Dibawah jabatan ini juga kerajaan memperuntukan agar memastikan kebajikan kepada rakyat yang memelihara dan ada kepentingan dalam jagaan haiwan.

Ikuti maklumat lanjut jawatan kosong, iklan, syarat permohonan dan cara memohon dibawah.

Maklumat Lengkap Permohonan Kerja Veterinar

Maklumat Ringkas Jawatan

Jawatan kosong penolong pegawai penguat kuasa yang ditawarkan di Jabatan Perkhidmatan Veterinar adalah boleh dimohon oleh rakyat Malaysia sahaja. Segala maklumat jawtan ini adalah merujuk makluman rasmi dari kerajaan dan keperluan jawatan.

Senarai Jawatan

JawatanGredKeperluan Bidang
Penolong Pegawai PenguatKuasaKP29Terbuka

Bayaran Gaji Tambahan

Bagi makluman kepada semua pemohon untuk bagi jumlah pembayaran gaji bagi jawatan diatas adalah sebanyak RM1,493.00 –  RM1,846.15 berdasarkan kelayakan akademik pemohon.

Bilakah Tarikh Jawatan Kosong Ditutup

Untuk makluman semua, Jabatan Perkhidmatan Veterinar mula membuka jawatan kosong kepada rakyat Malaysia bermula sekarang dan bakal ditutup pada 25 Oktober 2023.

Permohonan boleh dilakukan dengan kadar segera, segala butiran permohonan dan lampiran dokumen penting hendaklah betul dan benar.

Semak Jadual Gaji Untuk Jawatan yang Baharu Dibuka

Untuk jawatan kali ini, terdapat beberapa skim perkhidmatan untuk anda terokai mengenainya lebih lanjut. Kami mudahkan anda untuk mendapatkan input berkenaan tawaran setiap jawatan yang dibuka.

Bagi jawatan Penolong Pegawai Penguat Kuasa KP29 – Jadual Gaji bagi Penjawat Awam untuk Skim Perkhidmatan Keselamatan dan Pertahanan Awam

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Penolong Pegawai PenguatKuasa

Bagi mereka yang berminat membuat permohonan, anda terlebih dahulu perlu merujuk kepada syarat kelayakan permohonan. Berikut merupakan syarat kelayakan umum bagi permohonan jawatan:

  1. Pemohon mestilah merupakan warganegara Malaysia.
  2. Permohonan mestilah dibuat oleh mereka yang berumur 18 tahun keatas sahaja.
  3. Syarat minimum akademik SPM.
  4. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM), Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) atau setaraf dengan kelayakan akdemik.

Bagi mengetahui makluman lanjut mengenai jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar, anda dialu-alukan untuk merujuk maklumat yang disediakan dibawah.

IMG 20231022 100440 310
Syarat Penolong Penguat Kuasa Permohonan Kerja Veterinar

Syarat Tambahan Lantikan

Mempunyai syarat-syarat ukuran fizikal dan pancaindera seperti yang berikut:

Syarat Lantikan Tambahan
1. Ketinggian sekurang-kurangnya 1.57m bagi lelaki dan 1.53m bagi wanita tanpa bersepatu.

2. Berat badan sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita.

3. Mempunyai ukuran Indeks Jisim Badan (BMI) di antara julat 19 hingga 26.

4. Mempunyai sekurang-kurangnya 79sm ukuran dadayang biasa dan 84sm semasa menarik nafas (lelaki sahaja).

5. Lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V6/9 tanpa menggunakan cermin mata.

6. Pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat.

7. Diperiksa dan diperakui sihat untuk berkhidmat ole pengamal perubatan yang berdaftar.

Cara Permohonan Kerja Veterinar Bagi Kemasukan Oktober

Rujuk Iklan Rasmi Permohonan Kerja Veterinar

Khusus kepada bakal pemohon jawatan kosong di Jabatan Perkhidmatan Veterinar, anda  boleh membuat permohonan jawatan kosong dengan kadar segara sebelum tarikh tutup iaitu pada 25 Oktober 2023.

Permohonan boleh dibuat dengan merujuk maklumat rasmi daripada pihak Jabatan Perkhidmatan Veterinar. Bagi mengetahui iklan jawatan rasmi, syarat kelayakan dan cara permohonan. Anda boleh rujuk maklumat rasmi dibawah seperti yang berikut:

IMG 20231022 100312 508
Iklan Permohonan Kerja Veterinar

Kepada mereka yang berminat memohon jawatan penolong pegawai peguat kuasa veterinar, ini adalah peluang anda untuk merebut peluang keemasan daripada sebahagian jabatan kerajaan Malaysia.

Tambahan : Iklan penuh jawatan di portal rasmi spa DISINI

Prosedur Ringkas dan Mudah Bagi Permohonan Kerja Veterinar

  • Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9):
  • Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan.
  • Walau bagaimanapun, calon perlu memastikan pusat temu duga terdekat dikemas kini sebelum atau pada tarikh tutup iklan. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses.
  • Tarikh tutup permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah pada 25 Oktober 2023 (Rabu), jam 11.59 malam.
  • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati