Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan Ogos 2023

Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan Ogos 2023

Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan 8. KKM telah membuka  jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di KKM merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia . Ini adalah kerana KKM merupakan Institusi kesihatan yang bertanggungjawab di Malaysia dalam menjaga hal ehwal kebajikan dan permasalahan kesihatan bumiputera di negeri-negeri dalam Malaysia dan cakna kebajikan rakyat setempat . KKM yang merupakan institusi kesihatan yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana banyak menyumbang pelbagai bantuan dari segi kehidupan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai whatsapp channel rasmi kami seperti dibawah :

Channel Whatsapp Kerja Kosong Malaysia

Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan 8

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Kementerian Kesihatan Malaysia terdapat banyak kekosongan jawatan.Anda membuat permohonan yang berkelayakan dari SPM, SPMV dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • JawatanGredGaji (RM)
  JururawatU41RM2,429.00
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan SPA . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak kerajaan,.Dapatkan maklumat penuh jawatan:

DISINI

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka dan permohonan akan ditutup pada 23 Ogos 2023.

Permohonan boleh dibuat secara secara atas talian dan manual, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di KKM . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Untuk Memohon Jawatan Jururawat?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di KKM  oleh calon boleh dirujuk boleh rujuk dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 3. Calon bagi lantikan jawatan 1 hingga 5 hendaklah memiliki Kepujian (sekurangkurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran
  Malaysia / Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya
  oleh Kerajaan; dan
 4. Calon bagi lantikan jawatan 6 hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya
  Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga /
  Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh
  Kerajaan.

Tekan kolum dibawah untuk mengetahui syarat kelayakan bagi setiap jawatan:

Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan

Untuk urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di MARA Tahun 2023

IKLAN SPA9 PG KKM PengajarGredU41Jururawat.pdf Google Chrome 8 20 2023 11 09 39 AM
Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan 8

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak KKMAnda boleh merujuk makluman dari pihak KKM dibawah berkenaan cara permohonan:

Tatacara Permohonan Jawatan Kosong Di MARA Tahun 2023

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

• Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Online MARA di SPA9.

• Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

• Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

• Sila ke link di bawah bagi mendapatkan maklumat penuh syarat kelayakan dan cara untuk memohon.

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan Ogos 2023 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan KKM sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 23 Ogos 2023. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Sebarang pertanyaan dan persoalan mengenai jawatan di SPA9, anda  boleh terus merujuk maklumat dibawah:

SPA9 RASMI

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Kekosongan 138 Jawatan Jururawat Dibuka Ambilan Bulan 8 merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan Malaysia. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati