Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan UTM Februari 2024

PENGAMBILAN JAWATAN UTM FEBRUARI 2024

Makluman pengambilan jawatan UTM Februari 2024 kini dibuka kepada umum bagi permohonan dengan segera dan menepati beberapa syarat kelayakan dan cara permohonan yang telah ditetapkan. Iklan pengambilan telah dibuka dan akan ditutup pada 19 Februari 2024.

Calon boleh merujuk maklumat segera dengan lengkap berkenaan pengambilan jawatan UTM Februari 2024 dengan mengikuti beberapa perkara yang kami sediakan seperti dibawah.

Makluman Pengambilan Jawatan UTM Februari 2024

UTM ialah Universiti Teknologi Malaysia yang bertempat di Kuala lumpur merupakan universiti awam yang terkenal dengan keberjayaannya mengeluarkan pelajar-pelajar yang berkaliber serta mempunyai bakat yang tersendiri. Dikenali sebagai universiti teknologi yang berperanan penting untuk membangunkan teknologi negara malaysia.

image 467

UTM menyeru orang ramai untuk membuat permohonan dengan segera dan pastikan permohonan tersebut adalah mengikuti dengan piawaian yang telah ditetapkan serta permohonan hanyalah melalui portal yang sediakan secara khusus untuk para calon. 

Senarai Jawatan Kosong Dibuka UTM

Terdapat beberapa maklumat mengenai jawatan kosong yang dibuka. Untuk bulan Februari 2024 adalah dibuka sebanyak 5 jawatan kosong untuk dimohon oleh calon. Anda boleh merujuk pada maklumat dalam jadual dibawah:

Maklumat UTMPenerangan
Jawatan Kosong-Pembantu Tadbir NA19
-Pembantu Operasi N11
-Pembantu Awam H11
-Pemandu Kenderaan H11
-Pegawai Keselamatan 41
Lokasi PenempatanUTM Kuala Lumpur, UTM Johor
Kelayakan AkademikPMR,SPM
Taraf JawatanTetap dan Kontrak
Cara PermohonanPermohonan Online

Tempoh Permohonan Dibuka Oleh UTM

Untuk pengetahuan kepada semua calon, untuk permohonan adalah dibuka bermula 5 Februari 2024 sehingga 19 Februari 2024. Terdapat 3 bahagian kekosongan jawatan dibuka iaitu di bahagian pentadbiran, pengurusan am dan keselamatan.

Oleh itu, para calon boleh membuat beberapa perkara sebelum permohonan. Perlu merujuk syarat permohonan dahulu dan pastikan permohonan online adalah mengikuti ketetapan UTM.

Rujukan Syarat Kelayakan Permohonan

Calon boleh merujuk syarat kelayakan yang ditetapkan dalam pengambilan jawatan UTM Februari 2024 yang menawarkan 5 kekosongan jawatan dan mestilah mengikuti syarat-syarat yang seperti berikut:

  • Calon adalah merupakan warganegara malaysia
  • Calon berumur 18 tahun dari tempoh permohonan dibuka 
  • Calon mempunyai kelayakan akademik seperti PMR dan SPM.

Prosedur Permohonan Pengambilan Jawatan UTM Februari 2024

Rujukan Iklan Rasmi UTM

Pengambilan Jawatan UTM Februari 2024

Diminta untuk para calon merujuk maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak Universiti Teknologi Malaysia. Para calon boleh membuat semakan secara terus dan memastikan bahawa permohonan dapat diikuti dengan tepat dan cara yang betul. Penting untuk para calon memastikan bahawa maklumat yang diterima adalah benar.

Dalam membuat semakan dan rujukan secara segera, para calon boleh membuat semakan melalui klik pada pautan yang kami sediakan di bawah:

Cara Mohon Kerja di UTM

Untuk membuat permohonan jawatan kosong UTM, anda perlu melalui permohonan secara atas talian sahaja di portal permohonan yang disediakan oleh UTM. Berikut adalah cara membuat permohonan pengambilan jawatan UTM Februari 2024 seperti di bawah:

  • Pemohon perlu melayari laman permohonan kerja UTM.
  • Pemohon belum mendaftar masuk terlebih dahulu sekiranya sudah mempunyai akaun dan seandainya belum mempunyai akaun anda boleh mendaftar baharu.
  • Setelah berjaya mendaftar masuk anda akan dipaparkan maklumat mengenai tawaran kerja kosong yang telah dikeluarkan.
  • Anda boleh membuat permohonan dengan keadaan segera dengan klik mohon jawatan kosong.
  • Terdapat beberapa maklumat butiran diri yang perlu anda sesuaikan dan masukkan dengan maklumat yang betul serta memuat naik resume dan juga dokumen sokongan yang diperlukan.
  • Kemudian sahkan permohonan anda dan permohonan para calon adalah berjaya dibuat permohonan.

Untuk langkah seterusnya, para calon boleh menunggu maklum balas daripada pihak Universiti untuk keputusan permohonan. Kebiasaannya keputusan akan dimaklum kepada anda melalui emel yang anda sediakan.

Disarankan kepada anda untuk membuat persiapan dalam permohonan kali ini untuk memastikan urusan seterusnya berjalan lancar dan anda berada di tahap terbaik untuk ditemuduga oleh pihak UTM.

Bagi sebarang pertanyaan berkenaan beberapa perkara kepada pihak UTM anda boleh hubungi:

UTM JOHOR BAHRU

Ahad-Rabu: 8:00AM-5:00PM

Khamis: 08:00AM 03:30PM

Waktu Rehat: Ahad-Khamis: 01:00PM-02:00PM

011-59577250/011-59819190/07-5531228/07-5531192

[email protected]

UTM KUALA LUMPUR
Isnin Jumaat: 8:00AM-5:00PM
Waktu Rehat:
Isnin-Khamis: 01:00PM 02:00PM
Jumaat: 12:15PM - 02:45PM
011-64043585/011-64049185/03-21805128
[email protected]

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati