Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Cara Mohon Kerja Wong Solo Bagi Semua Cawangan Di Seluruh Malaysia

Cara Mohon Kerja Wong Solo

Siapa peminat ayam penyet konfem akan kenal kedai makan ayam penyet wong solo. Bagi yang mencari pekerjaan mesti nak tahu cara mohon kerja wong solo? Oleh demikian suka kami kongsikan maklumat tersebut.

Jadi, pihak pengurusan wong solo mengalu-alukan kepada orang ramai untuk memohon agar dapat membantu urusan servis di kedai mereka. Jika anda berminat, anda dikehendaki untuk ikuti perkongsian kami secara menyeluruh agar anda tidak tersalah maklumat.

Info Cara Mohon Kerja Wong Solo

Pengenalan

Pemilik asal kedai wong solo merupakan orang indonesia iaitu Puspo wardoyo. Pada permulaan bisnes Puspo hanyalah membuka gerai jalanan di kawasan Medan Polonia, Medan. Disebabkan menu resepi ayam yang sedap menyebabkan masuk dalam berita dan viral. Usaha banyak pasti akan membuah hasil.

Kini cawangan kedai wong solo di Malaysia telah mencapai 13 premis yang beroperasi di serata negeri di Malaysia.

3 Jenis Jawatan Dibuka Untuk Yang Berminat

Dalam iklan wong solo mereka telah membuka 3 jawatan diperlukan yang bagi kerja partime dan full time. Terdapat 3 jawatan yang ditawarkan, boleh rujuk jawatandan skop kerja melalui jadual dibawah:

JawatanSkop Kerja
Pengurus RestoranTugas utama adalah menjalankan operasi harian, mengawasi prestasi krew, dan memastikan kelancaran operasi perniagaan. Kebolehan dalam pengurusan adalah amat penting untuk jawatan ini.
Penolong Pengurus RestoranMemastikan staf restoran mematuhi garis panduan dan prosedur yang telah ditetapkan, memastikan stok mencukupi, khidmat pelanggan dan backup pengurus restoran jika perlu.
Kru RestoranBertugas untuk menyediakan perkhidmatan yang cemerlang kepada pelanggan. Ini termasuk mengambil pesanan, menyediakan hidangan, dan memastikan perkhidmatan yang terbaik diberikan.
wong solo. 1024x768 1
Cara Mohon Kerja Wong Solo

Syarat Kelayakan Bagi Cara Mohon Kerja Wong Solo

Untuk mohon kerja di wong solo terdapat beberapa kriteria kelayakan yang diinginkan untuk para pemohon ikuti. Syarat kelayakan ini adalah syarat umum:

 1. Berumur 18 tahun dan keatas.
 2. Warganegara Malaysia
 3. Kelayakan Minima SPM, Calon perlu mempunyai sekurang-kurangnya Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang setaraf dengannya.
 4. Boleh bekerja mengikut masa yang ditetapkam.
 5. Boleh bekerja pada Hujung Minggu & Cuti Umum

Kelebihan Bekerja di Wong Solo

Wong Solo sentiasa berikan yang terbaik untuk para pekerja. Mereka menyediakan pelbagai kelebihan sekiranya anda layak mendapat pekerjaan dibawah mereka. Berikut adalah kelebihan yang bakal anda dapat:

 • Caruman EPF
 • Caruman Perkeso
 • Cuti Am
 • Perkembangan kerjaya
 • Cuti sakit
 • Elaun pengangkutan

Berikut Cara Mohon Kerja Wong Solo

Senarai Lokasi Kedai Wong Solo bagi Rujuk Jawatan Kosong

Bagi individu yang berminat untuk bekerja di kedai Wong Solo, sila merujuk senarai lokasi yang tersedia. Untuk memohon jawatan, anda hanya perlu merujuk kepada kekosongan yang diiklankan di mana-mana cawangan restoran.

Kami telah menyediakan pautan Google Maps untuk memudahkan anda mencari lokasi restoran serta maklumat hubungi yang berkaitan. Untuk senarai lokasi rasmi dan butiran yang lebih terperinci, anda boleh melayari laman web rasmi Wong Solo. Untuk mencari lokasi secara langsung, sila gunakan carian berikut:

Berikut Cara Mohon Kerja Wong Solo

83611075 2590093101228825 4365961879067104029 n
Iklan Cara Mohon Kerja Wong Solo

Anda boleh membuat permohonan pekerjaan di Wong Solo secara dalam talian atau hubungi bahagian pengurusan career mereka untuk pertanyaan lanjut. Selain itu, anda juga boleh menghantar cv permohonan pekerjaan melalui emel rasmi wong solo malaysia.

Berikut adalah beberapa langkah permohonan kerja yang anda boleh lakukan dengan beberapa langkah sahaja:

 1. Hubungi Whatsapp Admin HR Wong Solo Malaysia : Bagi mereka yang ingin bertanyakan mengenai peluang kekosongan untuk kerja part time dan full time. Anda boleh terus menghubungi talian whatsapp mereka sebagai inisiatif mohon kerja hot n roll anda. Berikut adalah talian nombor telefon atau whatsapp yang anda boleh hubungi bagi urusan mohon kerja sahaja. Hubungi nombor telefon : 012-3298626
 2. Hantar Resume Berserta Dokumen Berkaitan Ke Email : Langkah lain yang anda boleh mohon kerja juga adalah melalui penghantaran email kepada pihak mereka. Anda boleh mengemukakan permohonan kerja untuk full time atau part time melalui surat permohonan kerja dan dilampirkan bersama resume serta dokumen yang berkaitan. Untuk email anda boleh bertanyakan soalan atau hantar permohonan ke alamat: [email protected]

Selepas mengemukakan permohonan, adalah bijak untuk bersedia untuk temuduga jika anda dipanggil. Kami mengucapkan selamat maju jaya dan mengharapkan kejayaan dalam permohonan anda. Semoga berjaya!

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati