Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023

Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023
Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor

Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023. Terkini,KUIS telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Iklan Permohonan & Borang Permohonan

Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023

Permohonan kerja kosong di Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Mohon baca penuh Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023 supaya anda tidak tertinggal maklumat penting

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia.

Maklumat Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh KUIS Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS)
 • Lokasi Kekosongan: Selangor
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:.

JawatanTaraf 
1. Pegawai Akademik (Pensyarah DK45/DK41)

– Pendidikan (Tahfiz Al-Quran dan Al- Qiraat)
– Pendidikan (Teknologi Pendidikan)
– Komputeran
– Pengajian Islam

Kontrak/Tetap 
   

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023 adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 14 Julai 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi KUIS:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di KUIS

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada KUIS. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 14 JULAI 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.(Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor KUIS Julai 2023)

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan KUIS anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

KOLEJ ISLAM SELANGOR DARUL EHSAN Google Chrome 7 9 2023 9 09 03 AM
Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023

Iklan Permohonan & Borang Permohonan

Cara Online Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor

 1. Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :• Untuk memohon, anda boleh menghantar permohonan anda  menggunakan borang permohonan yang boleh dimuat turun melalui portal rasmi KUIS dan hantar kepada pihak mereka melalui email beserta dengan maklumat dan dokumen yang berkaitan seperti- Resume
  – Gambar Berukuran pasport
  – Salinan sijil dan dokumen berkaitan (perlu disahkan)
  – Salinan kad Pengenalan
  – Email dan No tel untuk dihubungi
  – Dan lain-lain maklumat yang berkaitan• Sila hantarkan permohonan anda kepada [email protected]

  • Pastikan anda telah mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.• Sila ke link di bawah bagi mendapatkan maklumat penuh syarat kelayakan dan cara untuk memohon.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023 dapat membantu para calon yang memohon.Kongsikan maklumat Permohonan Pengambilan Jawatan Kosong Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) Julai 2023 kepada kenalan terdekat kita.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati