Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Terkini : Jawatan Kosong di RISDA Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 15 November 2022

Jawatan Kosong di RISDA
Jawatan Kosong di RISDA

Terkini : Jawatan Kosong Di RISDA Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 15 November 2022 . Makluman kepada pencari kerja di negara tercinta,Malaysia. Berita baik kepada mereka yang ingin membina kerjaya dan mencari peluang dalam meluaskan ceria dalam bidang pekerjaan. Baru sahaja diumumkan Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun kecil Dan Perusahaan Getah (RISDA) telah membuka peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia.

Permohonan kerja di agensi kerajaan tersebut boleh dibuat permohonan dan para pemohon boleh membuat permohonan dengan kadar segera mengikuti sama apa yang telah diiklankan oleh pihak majikan. Peluang kerjaya ini harus direbut oleh mereka yang sedang mencari kerja kerana bekerja di sektor kerajaan merupakan peluang keemasan.

Terkini : Jawatan Kosong Di RISDA Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 15 November 2022 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

hand 1331323 640 4
Jawatan Kosong di RISDA

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat dengan merujuk pada makluman rasmi yang diiklankan, permohonan juga boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik yang telah dimaklumkan melalui iklan rasmi.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

 • PERSONEL MYSTEP(PEMBANCI)

Sektor : Kerjaaan

Lokasi : Seluruh Malaysia

Taraf Jawatan : Kontrak/Tetap

Segala maklumat rasmi mengenai jawatan kosong dan maklumat yang tertera adalah berdasarkan iklan rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan. Jika terdapat sebarang perubahan itu adalah berdasarkan perubahan yang telah dibuat oleh pihak yang telah mengiklankan jawatan kosong.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan jawatan kosong yang telah dibuka adalah bermula pada 9 November 2022 dan permohonan akan ditutup pada 15 November 2022. Permohonan jawatan kosong ini perlulah dibuat mengikut spesifikasi yang telah ditetapkan oleh pihak yang mengiklankan jawatan kosong.

Permohonan mestilah merujuk kepada iklan rasmi yang telah diiklankan, anda boleh merujuk iklan jawatan kosong di bawah.

Apakah Syarat-syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong?

ec2b56d9 fca7 4b18 b4e4 cede158e6b1c 3
Jawatan Kosong di RISDA

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan anda diminta untuk merujuk terlebih dahulu syarat-syarat permohonan yang layak dan mestilah mengikuti syarat kelayakan umum pekerjaan di Malaysia, rujuk di bawah:

 1. Pemohon mestilah warganegara Malaysia
 2. Pemohon juga mestilah berumur 18 tahun dan ke atas
 3. Bagi permohonan jawatan kosong kelayakan minima permohonan adalah dengan mempunyai Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM).

Kelebihan Kerja Di RISDA

Berikut dikongsikan kelebihan bekerja di bawah RISDA bagi tahun 2022:

 • Cuti rehat
 • Cuti sakit
 • KWSP
 • PERKESO

Setelah meneliti maklumat jawatan kosong yang ditawarkan anda boleh merujuk permohonan yang lengkap dibawah bagi memastikan peluang pekerjaan anda dapat direbut.

Permohonan Jawatan Kosong Di RISDA Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong bagi tahun 2022, Untuk makluman para pemohon anda boleh segera membuat permohonan jawatan kosong dan mestilah permohonan itu menepati apa yang telah diiklankan oleh pihak majikan.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan anda diminta untuk merujuk makluman dan iklan rasmi untuk mengetahui syarat-syarat kelayakan khusus dan cara permohonan bekerja di RISDA tahun 2022. Rujuk iklan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di RISDA

Setelah meneliti iklan rasmi permohonan jawatan kosong tersebut ada boleh ikuti pula Cara permohonan dan tips-tips permohonan dibawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di RISDA Tahun 2022

Permohonan secara rasmi bersama resume yang terkini hendaklah dikemukakan melalui e-mel kepada [email protected] dengan tajuk e-mel PERMOHONAN MySTEP RISDA.

Tips-Tips Permohonan

 1. Bagi membuat permohonan anda anda mestilah membuat permohonan secara rasmi. Biasanya permohonan secara rasmi ini memerlukan surat permohonan rasmi. Anda perlu mengemukakan surat permohonan dengan mengikuti etika permohonan kerja rasmi di Malaysia.
 2. Sila lampirkan resume anda yang lengkap dan padat serta ringkas. Biasanya bersama yang perlu diserahkan mestilah disusun rapi bermula daripada perkenalkan diri dan masukkan dengan pencapaian akademik atau kelayakan di waktu belajar atau tempat pengajian anda
 3. Permohonan yang lengkap dengan resume dan dokumen sokongan yang terlihat rasmi akan dapat menarik permohonan anda untuk diterima bekerja di sesebuah syarikat atau agensi kerajaan dan swasta.

Bagi sebarang pertanyaan berkenaan jawatan kosong anda boleh merujuk di bawah:

En Shahrul Nizam Bin Sapar @ Sapari

No Tel Pejabat : 03-42564022 (ext : 511)

En Mohd Hanis Bin Mansor

No Tel Pejabat : 03-42564022 (ext : 274)

Selesai mendapatkan iklan pekerjaan? Anda boleh dapatkan banyak liputan mengenai peluang kerjaya dan jawatan kosong yang akan kami update dari semasa ke semasa di telegram kerjaya jom sertai di sini.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati