Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023. Terkini, Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023

Permohonan kerja kosong di JPNIN ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh JPNIN Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN)
 • Lokasi Kekosongan: Sila Rujuk Iklan
 • Status Jawatan: Kontrak

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Guru Tabika
 • Taraf Gaji: Gred S29 (RM1,493.00 sehingga RM5,672.00)
 • Kenaikan Gaji Tahunan: RM 145.00

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 10 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi JPNIN:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

DESKRIPSI TUGAS:

 • Bertanggungjawab menguruskan hal ehwal pentadbiran di Tabika.
 • Melaksanakan tugasan mengajar, mengurus rekod, dokumentasi pengajaran dan pembelajaran kanak-kanak.
 • Merancang aktiviti pengajaran tahunan, menyiapkan laporan bulanan kelas.
 • Membuat penilaian berterusan tentang pefkembangan kanak-kanak serta tugas Iain yang diarahkan dari semasa ke semasa.

Pengambilan Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong JPNIN 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada JPNIN. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 10 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Disini Jawatan Kosong Guru Tabika 

Screenshot 2023 04 08 17 53 07 601 edit com.android.chrome

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan JPNIN, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang dilampirLan bersama iklan ini. Salinan Sijil atau lain-lain dokumen yang telah disahkan oleh (Pegawai Kerajaan Gred 41 ke atas atau Pengetua Sekolah, Ketua Kampung, Pesuruhanjaya Sumpah) seperti dibawah hendaklah disertakan bersama-sama borang permohonan :

 • a) Kad Pengenalan ;
 • b) Sijil Kelahiran ;
 • c) Sijil Berhenti Sekolah ;
 • d) Sijil Peperiksaan SPM atau yang setaraf dengannya;
 • e) Sijil Diploma beserta Transkrip : dan Lesen Memandu
 • g) Sijil Digital Vaksinasi COVID-19

Borang permohonan yang lengkap diisİ dan dokumen-dokumen yang telah disahkan mestilah dihantar sebelum atau pada 10 April 2023 ke alamat seperti berikut :-

Pengarah

Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional

Negeri Perlis

Tingkat 3, Bangunan Tun Haji Abd. Razak 01000 KANGAR, PERLIS

Mengenai JPNIN

JPNIN adalah singkatan bagi Jabatan Perkhidmatan Negeri dan Intelligent Nasional. Jabatan ini bertanggungjawab dalam mengawal selia perkhidmatan awam di peringkat negeri dan membantu pihak berkuasa negeri dalam menguruskan sumber daya manusia di sektor awam.

Selain itu, JPNIN juga memainkan peranan penting dalam mengumpulkan dan menganalisis data dan maklumat bagi membantu pihak berkuasa negeri dalam membuat keputusan yang berdasarkan bukti. Jabatan ini juga terlibat dalam membangunkan kemahiran dan keupayaan dalam kalangan pegawai dan kakitangan awam untuk memastikan perkhidmatan awam dapat disampaikan dengan lebih efektif dan efisien.

Dalam konteks keselamatan negara, JPNIN juga berperanan sebagai agensi pemantauan dan intelijen bagi mengumpulkan maklumat tentang ancaman keselamatan dan memberikan maklumat dan analisis yang diperlukan kepada pihak berkuasa keselamatan negara.

Secara keseluruhan, JPNIN memainkan peranan penting dalam memastikan perkhidmatan awam dapat disampaikan dengan baik, serta memberikan maklumat dan analisis yang penting bagi membantu pihak berkuasa negeri dan keselamatan negara dalam membuat keputusan yang berkesan.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Guru Tabika Perpaduan Gred S29 April 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati