Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

2 Jawatan Kosong Telekom Malaysia TM Mohon Sekarang

Jawatan Kosong Telekom Malaysia TM Mohon Sekarang
Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Jawatan Kosong Telekom Malaysia TM Mohon Sekarang Makluman terkini buat seluruh rakyat Malaysia, kini syarikat terbesar Malaysia iaitu Telekom Malaysia Berhad telah membuka peluang pekerjaan iaitu mengisi kekosongan jawatan buat seluruh rakyat Malaysia dengan seluas-luasnya. Permohonan ini perlulah segera anda mengisinya sebelum tiba tarikh tutup permohonan yang telah ditawarkan.

Peluang keemasan jawatan kosong ini perlulah segera direbut oleh rakyat Malaysia, kerana gaji yang ditawarkan adalah amatlah lumayan. Oleh itu, janganlah lepaskan peluang kerjaya ini kerana peluang itu tidaklah selalu datang.

Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Apakah Itu Telekom Malaysia Berhad (TM)?

Untuk pengetahuan sedara sedari sekalian, Syarikat Telekom Malaysia Berhad ataupun lebih dikenali dengan gelaran pendek iaitu TM adalah sebuah syarikat terbesar di Malaysia di mana ia merupakan syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia dan kedua terbesar di Asia Tenggara. Telekom Malaysia Berhad memegang hak monopoli untuk penyediaan rangkaian telefon talian darat serta ia juga mempunyai pegangan yang sangat kukuh dalam pasaran komunikasi telefon mudah alih setelah mengambil alih Celcom Berhad serta mengabungkannya dengan perkhidmatan mudahalih sendiri iaitu TM Touch. Telekom Malaysia Berhad pada asalnya ia dibiayai sepenuhnya oleh kerajaan, Jabatan Telekom Malaysia(JTM). Telekom Malaysia diswastakanpada 12 Oktober 1984 dan dikenali sebagai Syarikat Telekom Malaysia Berhad (JTMB).

Disamping itu, Telekom Malaysia turut disenaraikan dalam Bursa Malaysia pada 9 September tahun 1990. Pada April tahun 2005, Telekom Malaysia secara rasminya telah menukar jenama dari Telekom Malaysia kepada TM. Logo yang baru ia melibatkan tiga warna iaitu warna jingga, biru serta warna merah. Warna jingga melambangkan semangat yang dipamerkan warga TM Net Berhad. Manakala warna merah melambangkan identiti Celcom. Perkataan ‘TM’ yang berwarna biru memberi maksud kepada kumpulan TM sebagai sebuah organisasi yang empati, serta ia mempunyai semangat dan jiwa yang sangat kental. Gabungan ketiga-tiga warna ini  telah menunjukkan TM Net Berhad, Celcom dan Telekom Malaysia berkerja seiring dalam mencapai matlamat organisasi.

Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM)

Apakah Jawatan Kosong Yang Telah Ditawarkan Oleh Telekom Malaysia Berhad (TM)

Untuk pengetahuan buat seluruh warganegara Malaysia, jawatan kosong yang telah ditawarkan oleh Syarikat Telekom Malaysia Berhad (TM) adalah tawaran yang perlu segera direbut oleh pemohon sebelum tarikh tutup permohonan yang diwar-warkan.

Berikut adalah jawatan kosong yang ditawarkan oleh TM:

 • Nama Majikan Bagi Jawatan Kosong Ini : Telekom Malaysia Berhad
 • Lokasi Jawatan Kosong Ini : Wilayah Persekutuan Dan Kota Kinabalu, Sabah
 • Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:  Asst Mgr Carrier Sales Sabah Dan Penolong Pegawai Teknik – Integrated Service Desk (Shift)

Buat anda yang dah mula berminat dan ingin mencuba dengan peluang mengisi kekosongan jawatan yang telah ditawarkan ini, anda perlulah segera membuat permohonan jawatan kosong ini supaya anda tidak terlepas peluang untuk dapatkan peluang kerjaya bersama syarikat terbesar Malaysia ini.

Anda boleh ke halaman sesawang rasmi dari Telekom Malaysia Berhad (TM) ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jawatan kosong diiklankan tersebut

Info Details Jawatan Kosong Di Telekom Malaysia Berhad (TM)

Bilakah Tarikh Jawatan Kosong Telekom Malaysia Ini Dibuka dan Ditutup?

Perhatian buat para pemohon sekalian, untuk anda yang ingin mengisi kekosongan jawatan tersebut, permohonan anda perlulah dihantar dengan kadar sekarang sebelum tiba tarikh tutup permohonan jawatan tersebut iaitu 17 Januari & 22 Januari 2023.

Kerana, sebarang kelewatan permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia yang telah dihantar akan ditolak secara langsung dan hanya calon yang layak sahaja serta mengikuti syarat yang telah ditetapkan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga akan datang.

Pelajari skill bagaimana pemuda ini lulus dua sesi temuduga SPA dan SPP tanpa kabel dari perkongsian pemuda ini di halaman ini, sila klik di link warna biru ini Tanpa Kabel, Lelaki Ini Kongsi Tips Rahsia Beliau Lulus 2 Temuduga Jawatan SPA & SPP

Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM)

Apakah Syarat Kelayakan Untuk Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia Ini?

Bagi anda yang dah berminat dan ingin mengisi kekosongan jawatan tersebut, anda perlulah meneliti dan melihat syarat kelayakan dengan jawatan kosong yang ditawarkan ini supaya permohonan yang anda hantar tidak ditolak dan diterima dengan baik oleh majikan. Syarat kelayakan yang perlu dilihat bagi Jawatan Kosong Telekom Malaysia adalah seperti berikut:

 1. Calon mestilah merupakan warganegara Malaysia
 2. Calon adalah yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau
 3. Kelayakan Professional yang dimana ia diiktiraf Malaysia adalah amat di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan yang telah ditawarkan. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan terlebih dahulu)
 4. Calon perlu memiliki ciri-ciri syarat kelayakan iaitu calon perlu cukup syarat akademik yang ditetapkan
 5. Calon mempunyai minat untuk bina kerjaya bersama majikan
 6. Calon adalah seorang yang berpengetahuan dan
 7. Calon adalah seorang yang mempunyai ciri kepimpinan serta lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di iklankan)

Disini ada terdapat beberapa jawatan kosong yang dibukakan oleh kerajaan Malaysia. Sila klik link yang anda berminat untuk mohon jawatan tersebut

 1. Ambilan Jawatan Kosong Lembaga Getah Malaysia (LGM) 2023
 2. Terkini : Peluang Kerjaya Bersama AirAsia 2023 Kini Dibuka | Minima SPM Layak Memohon!
 3. Terkini : Jawatan Kosong Di Perbadanan Perwira Harta Malaysia Bulan Disember 2022 | Mohon Segera!
 4. Pengambilan Jawatan Kosong IIUM
 5. Jawatan Kosong Di BERNAMA Bagi Tahun 2023 | Mohon Sekarang!

Segera Buat Permohonan Jawatan Kosong Telekom Malaysia Ini Sekarang!

Apakah Kelebihan Jawatan Yang Ditawarkan?

 • Kelebihan yang utama adalah gaji yang ditawarkan dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Calon akan dapat Cuti Tahunan
 • Calon diberi kelebihan Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain lagi kelebihan bagi jawatan tersebut (sila rujuk link jawatan kosong yang diberi)

Bagaimanakah Cara Untuk Membuat Permohonan Jawatan Ini?

Untuk makluman bagi para calon yang telah berminat dan ingin mengisi kekosongan jawatan yang telah ditawarkan, anda dikehendaki membuat permohonan ini secara atas talian sahaja (online) tanpa perlu bersemuka. Calon juga dikehendaki mengisi kekosongan jawatan ini dengan segera sebelum ditutup tarikh permohonan ini seperti yang telah di beritahu iaitu 17 Januari & 22 Januari 2023.

Sekali lagi diingatkan, sebarang kelewatan permohonan calon yang dihantar melepasi tarikh tutup permohonan yang tekah diwar-warkan akan ditolak oleh majikan. Oleh itu, segera isi jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Telekom Malaysia Berhad 

Buat para calon yang berusaha untuk dapatkan pekerjaan yang mulia ini, semoga dengan segala usaha anda dan pengorbanan anda dalam proses untuk mengisi kekosongan jawatan ini dipermudahkan segala urusan kalian oleh Allah. Semoga dengan segala niat anda untuk mengubah kehidupan serta membantu keluarga diizinkan oleh Allah SWT dan segala penat lelah anda ia menjadi ibadah disisi Allah SWT.

Jangan lupa layari laman telegram rasmi Sistem Guru Online untuk dapatkan info terkini dan maklumat terbaik Malaysia yang diupdate dari semasa ke semasa.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati