Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong Di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) Tahun 2022

Jawatan Kosong Di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP)
Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi

Permohonan Jawatan Kosong Di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) . Perhatian, info terbaru berkenaan pengambilan jawatan kosong, kini baru sahaja telah dibuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dibuat dengan segera dan secara atas talian.

Melalui maklumat daripada Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) , mereka baru sahaja buka peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan jawatan yang diiklankan. Kementerian tersebut yang berfungsi sebagai untuk membantu para rakyat Malaysia dari segi keusahawanan masyarakat dan memastikan pembangunan rakyat berjalan seiring negara maju. Melalui matlamat yang diperkenalkan akan berterusan lagi usaha pihak kementerian ini untuk membantu rakyat dan memupuk masyarakat menceburi bidang perniagaan.

Permohonan Jawatan Kosong Di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP)

Jawatan Kosong Di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh KUSKOP?

Bagi permohonan jawatan kosong calon mestilah merujuk kepada makluman rasmi terlebih dahulu daripada pihak majikan. Untuk membuat permohonan jawatan kosong ditawarkan hendaklah dibuat melalui secara atas talian sahaja atau ikuti makluman daripada majikan sendiri. Permohonan juga perlu merujuk kepada kelayakan akademik yang diselaras oleh kerajaan, bermula daripada kelayakan seperti PMR ,SPM ,Diploma dan ijazah.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

  • PERSONEL MYSTEP GRED29

Sektor: Kementerian Kerajaan Malaysia

Lokasi : Putrajaya

Taraf : Kontrak/Tetap

Berkenaan info yang tertera di atas ,ia adalah dirujuk pada makluman rasmi daripada pihak majikan yang mengiklankan sendiri. Untuk sebarang  perubahan, itu adalah berdasarkan pada maklumat dan perubahan daripada pihak majikan yang mengiklankan tawaran jawatan kosong.

Bilakah Bermulanya Permohonan Jawatan Kosong Dan Tarikh Tutup?

409452264 10232254387760592 9028277274514157941 n
Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi

Untuk perhatian kepada semua, peluang kerjaya ini di buka bermula sekarang dan boleh dimohon segera dan permohonan jawatan kosong akan ditutup pada 14 Disember 2022. Permohonan hendaklah dibuat secara manual berdasarkan iklan dan mestilah menepati syarat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.

Untuk calon yang berminat untuk membuat permohonan dialu-alukan untuk rujuk syarat-syarat kelayakan permohonan di bawah.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong?

Untuk pengetahuan kepada mereka yang ingin memohon, calon boleh merujuk terlebih dahulu syarat-syarat kelayakan permohonan jawatan kosong sebelum membuat permohonan seperti di bawah:

  1. Calon mestilah merupakan warganegara Malaysia
  2. Calon haruslah mereka yang berumur dari 18 tahun ke atas semasa tarikh iklan dibuka
  3. Calon juga hendaklah berkelayakan minima SPM, Diploma dan Ijazah

Khas para calon yang ingin membuat permohonan anda, anda boleh merujuk permohonan jawatan kosong di bawah serta cara-cara permohonan yang dikongsikan.

Jawatan kosong bulan Disember:

Permohonan Jawatan Kosong Di KUSKOP Tahun 2022

Untuk calon yang berminat bagi merebut peluang pekerjaan di Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) tahun 2022 , calon boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 14 Disember 2022.

Untuk para calon yang berminat, calon boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan seperti yang diiklankan dibawah. Anda boleh merujuk makluman mengenai iklan, syarat-syarat dan cara permohonan  dibawah :

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Untuk membuat permohonan, anda boleh merujuk syarat permohonan rasmi jawatan sebelum membuat permohonan, kemudian anda boleh merujuk pada cara permohonan dibawah.

SYARAT PERMOHONAN

1. Calon berwarganegara Malaysia;

2. Calon berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

3. Calon mempunyai kemahiran dan pengetahuan dalam MS Office Excel, MS Word, dan MS Power Point;

4. Calon berkepujian Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan;

5. Mempunyai pengurusan masa yang baik dan berupaya menguruskan tugasan mengikut kemampuan masa yang ditetapkan; dan

6. Calon berdisiplin dan boleh melaksanakan tugas dengan pengawasan minimum serta mampu bekerja secara berpasukan.

CARA PERMOHONAN

Permohonan secara rasmi dengan resume yang terkini dan sijil-sijil berkaitan hendaklah dikemukan melalui e-mel kepada [email protected] dan [email protected] berserta tajuk permohonan.

Tarikh Tutup Permohonan : 14 Disember 2022 (Rabu)

NOTA : HANYA CALON YANG DISENARAI PENDEK AKAN DIJEMPUT HADIR KE SESI TEMUDUGA

Sebarang pertanyaan lanjut boleh diajukan kepada pegawai seperti berikut :

1. Nama : Noriati binti Amin

No Tel : 03-8883 6172

E-mel : [email protected]

2. Nama : Noranisa binti Amran

No Tel : 03-8883 6297

E-mel : [email protected]

Semoga dipermudahkan urusan para calon dalam membuat urusan permohonan jawatan. Diharapkan kejayaan mengiringi para calon yang membuat permohonan.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati