Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN EFFECTIVE TAHUN 2022 DENGAN MINIMA KELAYAKAN SPM

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN TAHUN 2022| MINIMA KELAYAKAN SPM/MOHON SEBELUM 16 DISEMBER 2022. Makluman terkini berkaitan dengan pengambilan jawatan kosong,baru sahaja dibuka kepada graduasi universiti,orang yang menganggur dan khususnya rakyat Malaysia.Sesiapa yang berminat boleh memohon sesegera mungkin atau mohon diatas talian.

Pertubuhan Peladang Kebangsaan(NAFAS) telah membuka peluang kerjaya kepada warganegara Malaysia bagi memenuhi tempat kekosongan jawatan yang telah diiklankan.NAFAS merupakan pertubuhan yang ingin memberi dan membuka peluang pekerjaan kepada anak bumiputera untuk menceburi dalam bidang peruncitan,pertanian dan pemasaran baja.Visi dan misi NAFAS menunjukkan pertubuhan ini sangat komited dalam memajukan sektor pertanian secara khusus di negara kita.

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN TAHUN 2022| MINIMA KELAYAKAN SPM/MOHON SEBELUM 15 DISEMBER 2022.

Apakah Jawatan Kosong Yang Diperlukan Oleh NAFAS?

Kepada pemohon yang ingin mengisi jawatan kosong,anda hendaklah merujuk kembali butiran-butiran makluman terlebih dahulu daripada pihak pengurusan.Permohonan jawatan kosong haruslah dibuat melalui atas talian dan syarat dari majikan.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

 • Penasihat Ladang
 • Kerani
 • Pengurus Ladang
91cd44a5 5f4c 4dbc 831a 84bd08c771d5 3
PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN

Berkaitan butiran yang disebut di atas,ia merupakan informasi rasmi daripada pihak pengurusan majikan.Bagi kaitan perubahan,ialah bersabitan pada maklumat dari pihak pengurusan majikan yang mengiklankan tawaran kekosongan jawatan.

Bilakah Tempoh Bermulanya Permohonan Jawatan Kosong Dan Tarikh Akhir Permohonan?

Untuk makluman kepada semua pemohon,kekosongan jawatan ini telah dibuka sekarang dan boleh dimohon dengan sesegera mungkin dan permohonan jawatan kosong akan berakhir pada 16 Disember 2022. Permohonan hendaklah dibuat melalui secara dalam talian dan permohonan ini adalah percuma untuk semua warganegara.

Bagi mereka yang ingin membuat permohonan diminta rujuk terlebih dahulu syarat atau terma yang diperlukan di bawah.

Apakah Syarat Yang Diterima Untuk Mengisi Jawatan Kosong?

Maklumat tambahan kepada mereka yang berkehendak dalam mengisi jawatan kosong ini,anda boleh merujuk dahulu terma kelayakan yang diinginkan oleh pihak majikan
sebagaimana dibawah:

 1. Pemohon hendaklah seorang anak Bumiputera Malaysia
 2. Pemohon juga haruslah berumur tidak kurang daripada 18 tahun ke bawah
 3. Kelayakan minima pemohon mestilah mempunyai SPM,STPM,Diploma,Ijazah atau kelayakan Professional yang diperakui adalah amat dialu-alukan.
1e7bae37 030a 48a8 8450 203773f0d360 1
PERTUBUHAN PELADANG KEBANGSAAN

PERMOHONAN JAWATAN KOSONG DI NAFAS TAHUN 2022

RUJUK IKLAN RASMI

Pemohon disarankan untuk memerhati setiap syarat terlebih dahulu pada iklan jawatan kosong yang dibuka agar permohonan calon tidak tersalah dan meleset dari piawaian yang telah diberikan.

CARA MEMOHON

 • Permohonan calon mestilah melalui di atas talian dan permohonan tersebut hanyalah percuma.
 • Calon yang pertama kali memohon perlulah mengisi terlebih dahulu maklumat yang penting semasa dalam sistem.
 • Pemohon sekali lagi dikehendaki mengemaskini maklumat terkini calon di dalam aturan sistem.Calon yang mengikut piawaian majikan akan dipanggil temuduga.
 • Klik”Maklumat Lanjut” di bawah supaya calon mendapat info-info yang lebih sempurna.

MAKLUMAT LANJUT

TARIKH TUTUP PERMOHONAN:16 DISEMBER 2022

URUSAN PANGGILAN TEMUDUGA

Permohonan calon yang dibawah Tidak Diterima:

 1. Dokumen tidak sempurna dan tidak jelas.
 2. Syarat minima kelayakan tidak memenuhi piawaian
 3. Tidak menandatangani borang permohonan
 4. Dokumen diperlukan tiada pengesahan dari pihak berwajib
 5. Borang permohonan tidak lengkap keseluruhan

Calon yang layak untuk dipanggil temuduga setelah melalui tapisan dan syarat-syarat yang diperlukan akan dipanggil melalui email atau panggilan dari pihak majikan.Pemohon yang tidak dihubungi setelah enam bulan permohonan dikira gagal dan tidak layak.

Maklumat Tambahan:kos perbelanjaan temuduga jika layak haruslah  ditanggung sendiri dan pihak majikan tidak akan terlibat langsung melainkan ada budi bicara dari pihak jabatan.

Diharap calon-calon yang memohon untuk mengenal pasti semua dokumen permohonan anda lengkap,jelas dan sempurna.Jika pemohon layak diterima diminta untuk membuat persediaan rapi supaya memudahkan urusan temuduga nanti.

Sertai Telegram jawatan kosong dan peluang kerjaya DISINI

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati