Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong Besar-besaran di Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) Effective Tahun 2022

Jawatan Kosong Besar-besaran di Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN)
Majlis Sukan Negara Malaysia

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Besar-besaran di Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) Tahun 2022 | Permohonan Kini Di Buka. Majlis Sukan negara Malaysia (MSN) sekali lagi telah membuka peluang kepada anda warganegara Malaysia yang mempunyai kelayakan, berfikiran bijak, mempunyai wawasan serta memiliki keyakinan yang cukup tinggi dalam memberi sumbangan ke arah kejayaan dalam organisasi, untuk mengisi beberapa senarai kekosongan jawatan seperti yang telah diberikan.

Untuk makluman anda, beberapa senarai jawatan kosong yang telah diberikan oleh Majlis Sukan negara Malaysia MSN adalah merupakan sebuah peluang kerjaya bagi warganegara Malaysia. Untuk anda yang berminat ingin mencuba dan mengisi beberapa senarai jawatan kosong yang telah diberikan, anda perlulah segera mengisi borang permohonan sebelum tutup tarikh penyertaan yang telah di berikan.

Layari link telegram permohonan kerja untuk dapatkan info maklumat kerja kosong yang lebih menarik dan bermanfaat.

permohonan kerja

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Besar-besaran di Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) Tahun 2022 | Permohonan Kini Di Buka

Apakah itu Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN)

Untuk makluman anda, Majlis Sukan Negara Malaysia ataupun lebih dikenali dengan panggilan singkatan MSN telah ditubuhkan pada tahun 1971 di bawah akta Majlis Sukan Negara Malaysia 1971 dan akta Majlis Sukan Negara pindaan 1979 yang mana pelancaran tersebut telah dirasmikan oleh Yang Amat Berhormat Tun Abdul Razak bin Dato’ Hussein pada 21 Februari 1972 yang mana beliau merupakan Perdana menteri Malaysia yang kedua pada ketika itu.

Sewaktu awal penubuhan peringkatnya banyak program-program sukan yang berprestasi tinggi telah berjaya dilaksanakan dengan baik di bawah kendalian Bahagian Sukan, Kementerian Kebudayaan Belia dan Sukan. Oleh yang demikian itulah beberapa senarai kekosongan jawatan yang telah disediakan oleh Majlis Sukan Negara Malaysia adalah peluang yang cukup besar bagi anda dalam membina sebuah kerjaya dalam hidup anda.

Apakah senarai jawatan kosong yang telah ditawarkan?

Bagi anda yang ingin mencuba dan berminat dalam mengisi jawatan kosong ditawarkan, anda perlulah juga melihat dan menyemak dari segi kelayakan anda dengan jawatan kosong yang disediakan seperti di bawah.

 1. Pencarian bakat dan metodologi kejurulatihan
 2. Ketua jurulatih remaja negeri
 3. Penolong jurulatih amd
 4. Jurulatih penjaga gol amd
 5. Pegawai suaian fizikal
 6. Fisioterapi sukan
 7. Pegawai analisa sukan
 8. Pembantu perubatan
 9. Juru urat sukan
 10. Kordinator pasukan
 11. Kitmen pasukan

Jawatan kosong Majlis Sukan Negara Malaysia 2022

Apakah Maklumat Jawatan Kosong:

Bagi anda yang telahpun melihat beberapa senarai Jawatan kosonglah diberikan oleh Majlis Sukan Negara Malaysia MSN maka perlulah anda mengetahui maklumat di manakah lokasi yang telah diberikan sektor serta status dalam pelantikan jawatan:

Lokasi yang diberikan : Kuala Lumpur

Sektor : Kerajaan

Status Pelantikan yang disediakan: Tetap atau kontrak

Bilakah Tarikh Buka dan Tutup Permohonan?

Untuk makluman anda tarikh buka bagi permohonan jawatan kosong ini telah dibuka sekarang dan anda perlulah segera mengisi permohonan jawatan kosong yang yang telah seperti disenaraikan dan yang anda minati serta berkelayakan dengan jawatan kosong tersebut sebelum tarikh tutup penyertaan yang telah diiklankan 14 Disember 2022.

Apakah Syarat Kelayakan Minimum Jawatan Kosong?

Seperti yang sedia maklum, bagi anda yang mempunyai minat serta ingin mencuba dengan beberapa senarai jawatan kosong yang telah diiklankan oleh Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN), anda perlulah meneliti dari segi kelayakan anda dengan jawatan yang anda ingin memohon. Kelulusan minimum yang diminta oleh Majlis Sukan Negara Malaysia (MSN) adalah Ijazah,Diploma/STPM,Sijil,SPM/SPVM.

Bagaimanakah cara-cara membuat permohonan jawatan kosong

Langkah-langkah dalam membuat permohonan  :

Bagi anda yang telah melepasi syarat-syarat kelayakan dan mengetahui beberapa senarai jawatan kosong yang telah diminati, berikut adalah langkah dalam membuat permohonan:

 1. Pemohon boleh membuat permohonan secara atas talian(online) iaitu melalui portal yang telah disediakan atau pemohon boleh mendapatkan borang yang telah ditetapkan di Majlis Sukan Negara Malaysia MSN
 2. Pemohon perlulah menghantar borang permohonan kepada pihak mereka sebelum atau pada tarikh tutup yang telah diwar-warkan. Kerana selepas daripada tarikh yang telah diberikan permohonan anda ditolak.
 3. Untuk anda yang merupakan calon-calon berminat dengan tawaran beberapa senarai jawatan kosong yang telah diberikan, maka anda perlulah dan dikehendaki membuat permohonan secara melalui link yang telah pun disediakan seperti di bawah ini.

Join telegram Sistem Guru Online bagi dapatkan info dan maklumat yang bermanfaat di

https://telegram.me/sistemguruonline

Perhatian buat pemohon:

Bagi pemohon amatlah disarankan supaya membaca terlebih dahulu dengan teliti segala syarat-syarat kelayakan serta info dan maklumat jawatan kosong yang telahpun ditawarkan oleh Majlis Sukan Negara Malaysia MSN sebelum anda membuat permohonan. Anda perlulah memastikan segala maklumat yang anda isi dengan betul dan sempurna.

Jom calon-calon! sertai Telegram jawatan kosong dan peluang kerjaya seluruh Malaysia yang akan kami update dari semasa ke semasa : https://t.me/officialpermohonankerja

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati