Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

HEBAHAN PANGGILAN TEMUDUGA SPP GRADUAN PENDIDIKAN KE JAWATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG41 EFFECTIVE OKTOBER 2022

HEBAHAN TEMUDUGA SPP

TERKINI: HEBAHAN PANGGILAN TEMUDUGA SPP GRADUAN PENDIDIKAN KE JAWATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG41 UNTUK PENGAMBILAN TAHUN 2022 BAGI SEMENANJUNG (SIRI KEDUA) .Terbaru, makluman dari pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) dalam Urusan temu duga Siri Kedua yang akan diadakan di Putrajaya.

Anda boleh buat semakan segera di portal rasmi pihak SPP sediakan khas bagi menyemak keputusan panggilan temuduga dibawah.

TERKINI: HEBAHAN PANGGILAN TEMUDUGA SPP GRADUAN PENDIDIKAN KE JAWATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG41 UNTUK PENGAMBILAN TAHUN 2022 BAGI SEMENANJUNG (SIRI KEDUA)

Hebahan temuduga ini melibatkan calon-calon yang memilih pusat temu duga di negeri-negeri pilihan berikut:

 • Wilayah Persekutuan
 • Kuala Lumpur dan Putrajaya
 • Perak
 • Selangor
 • Negeri Sembilan
 • Melaka
 • Johor

Manakala bagi Opsyen – opsyen terlibat adalah seperti berikut :

 1. Bahasa Melayu
 2. Reka Bentuk dan Teknologi
 3. Pendidikan Seni dan Visual
 4. Bimbingan dan Kaunseling

Hebahan ini merupakan Panggilan Temu Duga bagi Jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Gred DG41 untuk pengambilan tahun 2022 bagi Semenanjung (Siri Kedua).

Calon-calon boleh menyemak panggilan temu duga melalui laman rasmi dibawah:

semakan bagi Jadual Temu Duga (Siri Kedua) Laman Rasmi SPP

Persediaan Hadiri Temuduga Bagi Jawatan PPP Gred DG41 Pengambilan Tahun 2022

Makluman terkini, Keputusan yang diumumkan oleh pihak SPP mengenai hebahan panggilan temuduga merupakan peluang keemasan kepada mereka yang mengingkan kerjaya sebagai seorang guru. Ini adalah peluang dimana para pemohon boleh membuktikan diri mereka layak bergelar warga pendidik.

Khas kepada para pemohon yang berjaya dipanggil, anda boleh ikuti cara “LULUS” temuduga SPP yang kami kongsikan dibawah:

Panggilan Temuduga SPP: Guru Ini Kongsikan 10 Persediaan “LULUS” Yang Calon Wajib Ambil Cakna KLIK DISINI

Sehubungan itu pihak kami dari Sistem Guru Online , mengucapkan ‘tahniah’ kepada mereka yang berjaya dipanggil hadir ke temuduga yang berlansung di negeri-negeri pilihan. Pemohon yang berjaya dipanggil temuduga boleh menyiapkan diri anda dengan rapi dan kemas serta perlu mengikuti perkembangan semasa bagi penyediaan temuduga.

Semoga dipermudahkan urusan panggilan temuduga anda bakal pendidik yang akan mendidik anak bangsa menjadi insan yang berguna kelak. Segala usaha ,penat lelah anda demi menjadi seorang pendidik merupakan satu usaha yang murni demi mendidik anak-anak bangsa Malaysia. Kami doakan kejayaan mengiringi langkah anda.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati