Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Besar-besaran di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Effective Sehingga 16 Oktober 2022

Lembaga

Terkini : Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 16 Oktober 2022.Rasmi,Lembaga milik kerajaan Malaysia  telah membuka  jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di lembaga milik kerajaan merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana ia merupakan lembaga yang menguruskan hal ehwal peladang masyarakat yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi pengurusan pertanian serta memastikan industri pertanian terus subur dikalangan rakyat Malaysia yang mempunyai pelbagai bangsa dan kaum.

LPP yang merupakan lembaga yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan dengan peladang dan pertanian di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Besar-Besaran Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 16 Oktober 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di LPP tersebut terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

  • Jawatan :
    • PEMBANTU EHWAL EKONOMI GRED E19 (SELURUH MALAYSIA)
  • Sektor: Kerajaan
  • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan lembaga . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

43ad8f59 4ca1 4883 a76d 06572d969e1e 4

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula 2 Oktober 2022 dan permohonan akan ditutup pada 16 Oktober 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk maklumat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di laman rasmi . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

  1. Warganegara Malaysia;
  2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Lembaga  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 16 oktober 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Lembaga.  Anda boleh merujuk makluman dari pihak majikan  dibawah berkenaan cara permohonan:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan pelbagai jawatan kosong di lembaga kerajaan tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan majikan sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 16 Oktober 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Permohonan Pelbagai Jawatan Kosong Di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP) Tahun 2022

Kepada mereka yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang(LPP), anda boleh membuat permohonan secara atas talian(online) di MyFutureJob seperti yang diiklankan oleh pihak LPP.

Permohonan calon-calon bukan dari anggota LPP (termasuk yang sedang berkhidmat dengan kerajaan) hendaklah membuat permohonan melalui web Kementerian Sumber Manusia di https://www.myfuturejobs.gov.my/ .Untuk mengetahui cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan jawatan, anda boleh merujuk dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati