Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Penyelia KAFA Gred S19 di Seluruh Malaysia Effective Sehingga 31 Oktober 2022

jawatan kosong penyelia kafa 2022 1

Terkini: Jawatan Kosong Penyelia KAFA Gred S19 Di Seluruh Malaysia l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022. Jawatan kosong terkini telah dibuka kepada rakyat Malaysia, permohonan jawatan kini boleh dibuat segera sebelum tarikh tutup.

Peluang kerjaya sebagai pelaksana hal ehwal islam merupakan satu peluang keemasan kepada rakyat Malaysia yang mencari pekerjaan dan mengintai peluang pekerjaan. Bekerja dibawah JAKIM yang mana ia berfungsi sebagai pusat rujukan berkaitan hal ehwal islam di Malaysia. Seiring dengan negara yang mempunyai kepentingan Islam, Jakim ini menjalankan tanggungjawab kepada islam dengan cakna kepada para masyarakat muslim di Malaysia.

Bagi mereka yang berminat untuk mengisi kekosongan yang sedia ada di JAKIM ini, anda boleh membuat permohonan jawatan kosong dengan merujuk maklumat disediakan dibawah.

Terkini: Jawatan Kosong Penyelia KAFA Gred S19 Di Seluruh Malaysia l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan ?

Untuk makluman umum, jawatan kosong boleh dimohon secara atas talian(online). Pemohon juga mestilah merujuk terlebih dahulu maklumat jawatan kosong yang ditawarkan dibawah. Pemohon juga perlu membuat permohonan dengan berdasarkan kelayakan akademik bidang yang ditawarkan.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

  • Pembantu Hal Ehwal Islam / Penyelia KAFA Gred S19

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Segala maklumat jawatan kosong di JAKIM adalah merujuk kepada makluman rasmi daripada pihak majikan. Bagi perubahan yang berlaku,ia adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan sendiri.

000d0be6 ec70 49e9 9a4d 911038d6e9d6 1

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Makluman penting bagi membuat permohonan, permohonan mula dibuka sekarang dan akan ditutup pada 31 Oktober 2022.

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat segera dan hanya secara atas talian(Online) sahaja, bagi membuat permohonan anda dinasihatkan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Membuat Permohonan?

Bagi membuat permohonan jawatan kosong,anda perlulah membuat semakan terlebih dahulu, anda perlu menyemak syarat kelayakan permohonan jawatan. Syarat-syarat kelayakan bagi permohonan adalah seperti berikut:

  1. Warganegara Malaysia;
  2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
  3. Mestilah berkelulusan: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf sahaja.

Kepada anda yang ingin mengetahui lebih lanjut iklan dan cara permohonan, anda boleh merujuk dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Penyelia KAFA Seluruh Malaysia Di JAKIM Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong bagi jawatan Pembantu Hal Ehwal Islam / Penyelia KAFA Gred S19 boleh dimohon  segera secara atas talian sebelum tarikh tutup. Permohonan juga hendaklah selesai dibuat sebelum tarikh 31 Oktober tahun 2022.

Khusus kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan yang ada, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Penyelia KAFA

Sesudah pemohon meneliti iklan diatas, pemohon boleh terus membuat permohonan jawatan kosong segera mengikuti kriteria yang dibenarkan sahaja. Permohonan juga hendaklah dimohon secara atas talian sahaja. Bagi membuat permohonan jawatan, anda boleh merujuk cara-cara dibawah.

Cara-Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Penyelia KAFA S19

Kepada Pemohon-pemohon,anda hendaklah membuat permohonan secara atas talian dengan melayari Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia di pautan:

http://www.spa.gov.my

Nota : Alamat untuk surat-menyurat, alamat e-mel dan nombor telefon pemohon untuk dihubungi hendaklah tepat, terkini dan masih aktif.

Hanya permohonan yang dibuat dalam tempoh iklan sahaja akan diproses.Sebarang keterangan lanjut boleh dirujuk kepada:

Seksyen Jawatan Kontrak & Pengurusan, Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, JAKIM :
03-8870 7684 / 03-8870 7685 / 03-8870 7604

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati