Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong JKR Mac 2024

jawatan kosong jkr mac 2024

Makluman jawatan kosong JKR Mac 2024 kepada semua, pihak JKR dengan sukacitanya mengumumkan pengambilan kerja bagi bulan Mac 2024. Pihak JKR sedang mencari golongan siswa yang sudi menyumbang bakti dalam Jabatan Perkhidmatan Kerja Raya ini.

Untuk para calon yang berminat bagi mengemukakan permohonan, adalah boleh merujuk kepada pemberitahuan dan maklumat jawatan kosong JKR Mac 2024 berkenaan syarat-syarat, kelayakan dan cara permohonan.

Berkenaan Jawatan Kosong JKR Mac 2024

Mereka yang ingin bekerja dibawah sektor awam, ini adalah masa yang sesuai untuk anda dalam membuat permohonan yang lengkap dan mengikut garis panduan yang telah ditetapkan. Untuk itu, anda boleh membuat penelitian kepada maklumat berkenaan jawatan kosong JKR Mac 2024 seperti maklumat dibawah.

Jawatan Kosong JKR Mac 2024
Pengambilan Jawatan Kosong JKR Mac 2024 3

Tawaran Kerja Oleh JKR Bagi Bulan Disember 2023

Berikut adalah beberapa maklumat berkenaan jawatan kosong JKR Mac 2024 yang anda boleh dalami maklumat rasmi seperti dibawah:

MaklumatPenerangan
JawatanProtege Trainee JKR
Kadar UpahElaun RM2,000.00
LokasiIbu Pejabat Jabatan Kerja Raya Negeri (JKR)

Berkenaan Tawaran Kerja Protege Trainee JKR

Untuk anda yang berminat dalam menyertai program PROTEGE, Calon perlu membuat pendaftaran terlebih dahulu dan wajib menghadiri temuduga di tempat & masa yang ditetapkan nanti. Calon juga perlu mempunyai kelayakan minimum iaitu Diploma untuk program Program RTW CSR dan Ijazah Sarjana Muda untuk RTW 1PP/PK 1.2.

Calon juga perlulah merupakan lepasan Institusi Pengajian Tinggi yang diikhtiraf di Malaysia atau luar negara. Dalam program PROTEGE Ready To Work (RTW), anda akan diberikan latihan professional berkenaan pengenalan keusahawan dan modul insan bersama syarikat pelaksana untuk pengalaman bekerja.

Calon juga akan menerima latihan yang betul daripada syarikat pelaksana yang dilantik. Calon juga perlu bersama mereka untuk meneliti keperluan dan asas keusahawan dalam industri yang calon mahu ceburi.

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong JKR Mac 2024

Untuk makluman, permohonan jawatan kosong JKR Mac 2024 ini dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada 22 Mac 2024. Para calon perlulah segera mengemukakan permohonan bagi memastikan calon tidak terlambat dalam permohonan.

Disarankan juga kepada para calon untuk merujuk senarai syarat sebelum membuat permohonan jawatan kosong JKR Mac 2024.

Syarat Kelayakan Permohonan Kerja

Berikut adalah beberapa syarat kelaykan permohonan yang telah ditetapkan oleh JKR dalam membuat permohonan, para calon hendaklah memenuhi syarat seperti:

 • Merupakan warganegara Malaysia
 • Berumar tidak kurang 30 tahun
 • Mempunyai kelayakan akademik Ijazah Sarjana Muda Elektrik & Elektronik dan setaraf.

Bagi para calon yang berminat untuk mengemukkan permohonan, anda boleh merujuk kepada beberapa makluman seperti dibawah berkenaan iklan, cara permohonan dan dokumen yang perlu disediakan.

Panduan Permohonan Jawatan Kosong JKR Mac 2024

Semakan Iklan Jawatan Kosong JKR

Untuk para calon, anda perlulah merujuk kepada beberapa perkara yang dinyatakan oleh pihak JKR dalam urusan pengambilan kali ini. Para calon boleh merujuk kepada beberapa perkara melalui pautan iklan rasmi yang kami sediakan dibawah:

Cara Permohonan Jawatan Kosong JKR

Untuk membuat permohonan, anda perlu membuat permohonan secara atas talian. Untuk permohonan kali ini, anda perlu menghantar resume ke beberapa alamat emel yang telah disediakan oleh pihak JKR.

Permohonan jawatan kosong JKR hendaklah dihantar resume ke emel:

Permohonan perlulah dibuat secara formal. Para calon juga perlu memastikan beberapa perkara yang perlu disediakan dalam resume. Rujuk bahagian dibawah untuk lebih lanjut. Bagi sebarang pertanyaan para calon boleh hubungi talian 03-2618 9862.

Beberapa Perkara yang Mungkin Anda Perlu Pastikan Dalam Resume

Bagi para calon, adalah perlu untuk sediakan beberapa maklumat yang penting dan berkait semasa proses permohonan kerja JKR. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu dimuatkan oleh para pemohon:

 • Kemukakan resume berserta beberapa maklumat seperti berikut:
  • Sekeping gambar terkini;
  • Maklumat Ijazah
 • Maklumat SPM/SPMV/STPM;
  • Maklumat Tamat Persekolahan serta sijil berkaitan; dan

Untuk permohonan, sekali lagi diingatkan kepada para calon untuk memastikan beberapa makluamat formal mesti diikuti dan dipastikan bahawa ianya adalah benar.

3 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati