Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024

Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024
Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024 4

Info jawatan kosong YPM MARA Februari 2024 yang telah dibuka untuk permohonan orang ramai. Ia adalah merupakan tawaran jawatan dibawah sektor awam. Anda boleh merujuk pada maklumat berkenaan tawaran kerja, syarat-syarat dan cara mohon.

Disamping itu, para pemohon boleh membuat pengenalpastian terlebih dahulu iklan lengkap jawatan kosong yang dilampirkan dibawah.

Terdapat cara mohon jawatan kosong YPM MARA Februari 2024 yang orang ramai boleh dibuat secara atas prosedur ditetapkan. Bagi anda yang berminat dan rasa ingin membina kerjaya di bawah YPM MARA Malaysia, dipersilakan merujuk maklumat dibawah.

Berkenaan Permohonan Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024

Yayasan Pelajaran Mara (YPM) adalah yayasan dibawah kerajaan Malaysia yang ditubuhkan untuk menubuh, menerima dan mentadbir kumpulan wang bagi kemajuan pendidikan, saintifik dan teknologi untuk Melayu dan Bumiputera. Dengan visi “Menjadi sebuah Yayasan yang unggul dalam memperkasakan taraf pendidikan dan sosio ekonomi bangsa Melayu dan Bumiputera”

image 54
Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024 5

Yayasan Pelajaran MARA adalah ditubuhkan dibawah Seksyen 25, Akta Majlis Amanah Rakyat 1966 dan, dinamakan sebagai Perintah Majlis Amanah Rakyat (Yayasan Pelajaran MARA) 1969, dan disifatkan sebagai mula berkuatkuasa pada 1 November, 1968.

Selain itu, YPM MARA sentiasa memerlukan mereka yang rajin dan sudi bekerjsama dengan YPM MARA untuk mencapai matlamat. YPM MARA membuka banyak peluang pekerjaan untuk bulan Februari untuk dimohon.

Maklumat Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024

Kekosongan jawatan kosong YPM MARA Februari 2024 dibuka untuk pemohon. Dibawah adalah merupakan senarai jawatan kosong di YPM MARA:

Jawatan KosongMaklumat Jawatan
PENOLONG EKSEKUTIF, GRED Y17(Setara Gred N29) Kumpulan Perkhidmatan: Kumpulan Sokongan Ibu Pejabat Yayasan Pelajaran Mara (YPM), KL
PEMBANTU TADBIR, GRED Y11(Setara Gred N19) Kumpulan Perkhidmatan: Kumpulan Sokongan Ibu Pejabat Yayasan Pelajaran Mara (YPM), KL
JURUTEKNIK KOMPUTER, GRED Y11(Setara Gred FT19) Kumpulan Perkhidmatan: Kumpulan Sokongan Ibu Pejabat Yayasan Pelajaran Mara (YPM), KL.

Tempoh Buka Permohonan Jawatan

Sebagai maklumat tambahan, Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024 dibuka buat masa kini dan akan ditutup pada tarikh tutup 12 Februari 2024.

Oleh itu, pemohon boleh mengambil peluang mohon segera untuk membuat permohonan dengan cara yang betul sebelum tempoh permohonan jawatan tamat. Kerja di YPM MARA adalah salah satu peluang keemasan untuk anda berkhidmata dibawah yayasan.

Syarat Kelayakan Mohon Kerja di YPM MARA Februari 2024

Bagi membuat permohonan, anda perlu mengikuti beberapa syarat kelayakan permohonan. Berikut adalah merupkan maklumat syarat-syarat permohonan:

  • Pemohon mestilah mereka yang berwarganegara Malaysia.
  • Pemohon mestilah berumur 18 tahun dan keatas semasa membuat permohonan kerja.
  • Pemohon juga mempunyai kelayakan akademik minima SPM, Diploma, Ijazah dan keatas.

Prosedur Mohon Kerja YPM MARA Februari 2024

Rujukan Rasmi di Laman YPM MARA

image 53
Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024 6

Sebelum membuat permohonan, kami sarankan kepada anda untuk membuat rujukan berkenaan iklan Jawatan Kosong YPM MARA Februari 2024 untuk mengelakkan anda daripada tersalah maklumat. Oleh itu, anda perlu ketahui lebih lanjut berkenaan tawaran kerja yang dibuka. Dibawah adalah merupakan pautan iklan yang anda boleh ikuti:

Cara Mohon Jawatan Kosong yang Dibuka YPM MARA

Bagi membuat permohonan jawatan kosong YPM MARA seluruh Malaysia bulan Februari 2024 ini para pemohon boleh melalui secara online sahaja. Sila pastikan bahawa para pemohon membuat semakan terlebih dahulu iklan jawatan rasmi diatas.

Untuk membuat permohonan, berikut adalah cara mohon kerja di YPM MARA:

  • Surat permohonan mestilah melalui Pengurus/Ketua Bahagian/Ketua Seksyen masing-masing.
  • Sertakan resume bersama salinan kad pengenalan, sijil-sijil akademik dan dokumen-dokumen yang berkaitan yang disahkan sahaja.
  • Permohonan yang lewat diterima atau tidak mematuhi peraturan yang dinyatakan akan ditolak.
  • Tarikh tutup permohonan iklan jawatan ini adalah pada 12 Februari 2024.

Hantar ke alamat:

Ketua Pegawai Eksekutif 
Yayasan Pelajaran MARA 
Tingkat 17 & 18, Menara MARA 
No. 232, Jalan Tuanku Abdul Rahman 
50100 Kuala Lumpur 
(u.p: Unit Sumber Manusia)

Pemohon yang melepasi saringan sahaja akan dipanggil untuk menghadiri temuduga dan akan dimaklumkan secara bertulis/ melalui panggilan telefon/ emel. Kad pengenalan, sijil-sijil akademik dan dokumen-dokumen berkaitan yang ASAL serta lain-lain keterangan peribadi (RESUME) hendaklah dibawa bersama semasa menghadiri temuduga.

2 KOMEN

  1. Yayasan @ Incorporated MARA.memang adalah organisasi yang mantap dan unggul di Malaysia. syabas dan tahniah semoga lebih maju lagi dan setaraf dunia global yang lebih mencabar lagi.

    Congratulation!!!…

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati