Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong SPRM Januari 2024

Jawatan Kosong SPRM Januari 2024
Jawatan Kosong SPRM Januari 2024 4

Info terbaru berkenaan jawatan kosong SPRM Januari 2024 yang dibuka kepada umum umum Untuk permohonan kadar segera. Diminta kepada para calon untuk sentiasa cakna akan makluman jawatankuasa yang telah dikeluarkan oleh suruhanjaya awam.

Pastikan anda mendapatkan maklumat yang betul dan tepat berkenaan tawaran jawatan kosong syarat kelayakan dan juga cara permohonan untuk mohon kerja bagi jawatan kosong SPRM Januari 2024 yang mana para cara boleh membuat permohonan secara atas talian. Sila rujuk maklumat lebih lanjut di bawah. 

Pengambilan Jawatan Kosong SPRM Januari 2024

SPRM adalah Suhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia yang merupakan sebuah suruhanjaya yang ditubuhkan untuk memastikan integriti dan amanah dalam tugasan melibatkan pelbagai aspek untuk memastikan negara malaysia terus bebas daripada kes pecah amanah, rasuah berleluasa, jenayah yang semakin meningkat dan lain-lain.

image 481

Untuk makluman kepada para calon permohonan adalah dibuka sekarang dan diminta kepada para calon untuk menyemak maklumat yang penting yang berkaitan dalam urusan permohonan jawatan kosong SPRM Januari 2024. Para calon boleh membuat saya makan pada bahagian seterusnya untuk mengetahui lebih lanjut.

Maklumat Berkenaan Tawaran Kerja yang Dibuka

Memasuki tahun 2024 anda boleh membuat permohonan jawatan untuk Januari 2024 melalui permohonan segera dan beberapa maklumat yang anda boleh ketahu dengan merujuk jadual di bawah:

MaklumatPenerangan
Jawatan KosongPersonel Mystep Penolong Pegawai Urusetia
MajikanSuruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia
Lokasi PenempatanPutrajaya
Tawaran GajiRM1500 – RM1999
Kaedah PermohonanPermohonan Online

Tempoh Permohonan Dibuka Bulan Januari

Permohonan jawatan kosong SPRM Januari 2024 adalah boleh dimohon bermula tarikh dibuka iaitu pada 27 disember 2012 dan permohonan akan ditutup pada 26 januari 2024. Dengan masa yang ada memohon boleh membuat permohonan dengan segera dan pastikan cara permohonan yang betul.

Pemohon boleh merujuk kepada iklan rasmi yang dibuka dibahagian bawah dan diharapkan anda untuk membuat semakan dengan terperinci dengan membaca syarat-syarat dan maklumat tambahan yang lain.

Syarat Bagi Kelayakan Permohonan Kerja SPRM

Berikut adalah syarat-syarat permohonan jawatan kosong SPRM Januari 2024 yang mesti dipenuhi oleh calon sebelum membuat permohonan:

  1. Calon adalah warganegara Malaysia.
  2. Calon mestilah berumur daripada 18 tahun dan ke atas
  3. Kelayakan akademik yang diperlukan oleh calon adalah kelayakan minima stpm dan diploma yang berkait.
  4. Calon adalah seorang yang amanah dalam melaksanakan tugas kerja yang diberikan. 

Panduan Permohonan Kerja SPRM Januari 2024

Iklan Rasmi yang Dibuka Oleh SPRM

image 480
Jawatan Kosong SPRM Januari 2024 5

Bagi para pemohon yang ingin mendapatkan maklumat yang lebih terperinci serta daripada sumber yang dipercayai. Anda boleh merujuk pada syarat iklan rasmi yang diterbitkan oleh pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia bagi kemasukan januari 2024. Berikut adalah pautan berkenaan iklan jawatan kosong SPRM Januari 2024:

Cara Memohon Jawatan Kosong SPRM

Bagi permohonan SPRM kali ini adalah melalui laman permohonan myfuturejob yang dikuasakan oleh Kementerian Sumber Manusia. Permohon boleh membuat permohonan melalui laman tersebut.Bagi langkah-langkah permohonan adalah para calon boleh merujuk pada langkah di bawah:

  1. Sila klik pada pautan laman Myfuturejob.
  2. Calon boleh membuat semakan pada jawatan kosong yang ditawarkan.
  3. Untuk membuat permohonan calon boleh klik ‘apply’.
  4. Langkah seterusnya adalah para calon perlu log masuk terlebih dahulu dan daftar akaun baru jika belum ada lagi akaun.
  5. Permohonan akan memerlukan beberapa maklumat lengkap dan muat naik dokumen yang berkaitan.
  6. Sila sahkan permohonan anda dan langkah seterusnya adalah anda perlu menunggu maklum balas daripada pihak majikan.

Selepas selesai membuat permohonan anda boleh membuat kajian dan persiapan untuk rakan seterusnya sekiranya anda berjaya dipanggil untuk menghadiri temuduga atau memulakan kerja.

Diminta kepada para calon untuk sentiasa mengikuti rapat permohonan jawatan kosong SPRM Januari 2024 melalui e-mel sekiranya terdapat makluman baharu. Semoga urusan para calon dipermudahkan dan permohonan anda diterima.

Sekiranya berjaya dan terpilih, nasihat admin adalah pastikan lakukan dan laksana tugas dengan baik dan amanah. Bekerja di bawah SPRM akan memberi pengalaman dan skill terbaru kepada anda.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati